Ο Ψινάκης «εμφανίστηκε» μέσω ανακοίνωσης: Βλέπει καιροσκόπους και πολιτικά κίνητρα

psinakis9

«Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ» αναφέρει ο Δήμαρχος Μαραθώνα - Δεν παραιτείται - «Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» αναφέρει και προσθέτει: Υπηρξαν κάποιοι που ενώ τους δόθηκαν θέσεις ευθύνης, αρνήθηκαν να αγωνιστούν και συμμάχησαν με τον λαϊκισμό 


Με Δελτίο Τύπου απαντάει ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης σε όσους τον κατηγορούν και ζητούν την παραίτησή του μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

»Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας», δηλώνει μέσω ανακοίνωσης ο Ηλίας Ψινάκης προσθέτοντας : «Ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχη ενός πολέμου. Μια από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαραθώνα υποστήριξε ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες εμφανίζονται κάποιοι καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα που επιχειρούν να βάλουν άλλου είδους »φωτιές» στο Μαραθώνα».

Για το πολιτικό κόστος, ο κ. Ψινάκης τονίζει ότι »ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, αυτό το κόστος δεν θα το υπολογίσω και τώρα» κάνοντας έκκληση στους πολίτες και αιρετούς του δήμου. »Ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν. Τώρα είναι η ώρα της δράσης. Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην επούλωση των πληγών και στην αποκατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος το γρηγορότερο. Μα πρώτα και πάνω απ’ όλα, στα θύματα της τραγωδίας οφείλουμε το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δελτίο Τύπου του Δημάρχου Μαραθώνα αναλυτικά:

Η 23η Ιουλίου 2018, είναι η μέρα που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας.

Είναι η μέρα που αλλάζει τα πάντα και χωρίζει το πριν και το μετά.

Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας.

Απέναντι σε μια πρωτοφανή καταστροφή, εργαζόμαστε αδιάκοπα, μέρες και νύχτες, για να φέρουμε το Δήμο, όσο πιο γρήγορα σε μια κανονικότητα. Παίρνουμε δύναμη από την παρουσία και τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, πολλοί από τους οποίους είχαν θύματα και απώλειες.

Η χώρα, η ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχη ενός πολέμου.

Μια από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια.

Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαιη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στο Μαραθώνα που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές. Αυτές είναι οι φωτιές του διχασμού.

Είναι όμως και άνθρωποι που ενώ τους δόθηκαν θέσεις ευθύνης, αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης. Επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό.

Σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες που προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής είναι υπέρτατη η ανάγκη της αλληλεγγύης, της ενότητας και της κοινής προσπάθειας.

Αυτή είναι και η μοναδική προϋπόθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επώδυνες καταστάσεις.

Μόνο προβλήματα και εμπόδια θα προκαλέσει η πληγή του διχασμού.

Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο.

Δε θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο.

Έχει όμως μόνο ένα στόχο:

Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία.

Είναι άδικο, άστοχο και το λιγότερο απρεπές οι συμπολίτες μας που θρηνούν

απώλειες ζωών, περιουσιών, και της στοιχειώδους αίσθησης ασφάλειας, να βιώσουν τις συνέπειες πράξεων που τα κίνητρα τους επιβάλλεται να ελεγχθούν.

Η διαχείριση και η αξιοποίηση της έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτεί διαφάνεια, ακεραιότητα και αξιοπιστία.

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα περί πολιτικού κόστους.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης.

Αυτό το κόστος δεν θα το υπολογίσω και τώρα.

Απέναντι λοιπόν στην πιο σημαντική και δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας θα σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μας με όλες μου τις δυνάμεις. Θεσμικές ή μη. Είναι ευθύνη όλων μας αυτό που συνέβη να μην ξανασυμβεί. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθεί ο τόπος μας και πάλι στα πόδια του το ταχύτερο δυνατό. Γι ´αυτό και είναι ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια.

Ειδικά από τη στιγμή που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αιτία της τραγωδίας, τις συνθήκες και τους υπευθύνους είμαι βέβαιος ότι αυτή η μεγάλη αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν.

Κάνω έκκληση σε όλους, πολίτες και αιρετούς του Δήμου μας.

Ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

Αδιέξοδες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις μόνο περισσότερη ζημιά και πόνο προκαλούν.

Τώρα είναι η ώρα της δράσης.

Να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε όλοι με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο στην επούλωση των πληγών και στην αποκατάσταση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος το γρηγορότερο.

Μα πρώτα και πάνω απ όλα, στα θύματα της τραγωδίας οφείλουμε το σεβασμό, τη σκληρή δουλειά και την αλήθεια.

Σας ευχαριστώ.

Ηλίας Ψινάκης

Δήμαρχος Μαραθώνος

ΣΧΟΛΙΑ (38)

kc

ποσο ψεμα ακομα ...... οχι τιποτα αλλο αλλα ακουσα ο ίδιος αυτά που έλεγε στον δημοσιογράφο εκείνη την ώρα και την πλακίτσα που έκανε... και τώρα μιλάει ο ψευτης για σεβασμο....ντροπή σε όλους που τον αναδειξανε σε αυτη τη θεση και στους υπολοιπους εμας που δεν τον στελνουμε στον Καιάδα

pao

Ηλια, εδω ισχυει, '' οταν μπλεκεις με τα πιτουρα σε τρωνε οι κοτες ( υποδικοι, λαμογια, καιροσκοποι, κ.α.)''. Τι νομιζες, οτι με συνθηκες ιδιωτικου τομεα θα δουλεψεις και στον καθε ελληνικο δημο? Με αυτους και που λογω αυτων θα υποφερει η Ελλαδα με μηνμονια και εποπτειες για 100 χρονια, με αυτους που αντι να ειναι φυλακη, κανουν τους αγανακτισμενους. Ηλια, δεν εχει νοημα, δυστυχως.....

Ηλία

Πέρυσι με τις φωτιές στο Κάλαμο, ήσουν απών. Εμφανίστηκες κατόπιν εορτής. Φέτος τα ίδια. Ο λόγος απλός. Δεν είσαι ποτέ στο δήμο σου. Μία για σκι στας Ελβετίας, κάθε λίγο και λιγάκι Μύκονο, σκαφάτος κλπ. Μπράβο σου αφου μπορείς, αλλά ένας δήμαρχος έχει ευθύνες. Πρέπει να είναι παρών, να δίνει εντολές, να πάιρνει θέση. Ηλία μου δε κάνεις! Είσαι τηλεπερσόνα. Φύγε και άφησε κάποιον άλλο να ασχοληθεί... Α, και ναι έχεις βαρύτατες ευθύνες, όπως και οι προηγούμενοι. Φιλικά ένας πρώην ψηφοφόρος σου!

εσύ που τον ψήφισες.....

Δεν μπορεί, θα έκανε και μερικά καλά εκεί στο Μαραθώνα αλλά μάλλον αυτά τα καλά δεν σας συμφέρει να τα πείτε...... ποιός ξέρει γιατί....

GS

ΜΗΝ ΤΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΑΚΙ.... ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ ΨΕΥΤΡΑ....

Ηλιας

Κοιτα να δεις που στο τελος θα πληρωσει το μαρμαρο ο Ψινακης. Άλλος Τσοχατζοπουλος....

GS

ΝΑΙ, ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΚΕΝΩΝΙΑΣ... ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ...

Όποιος τοπικός παράγοντας ΣΤΗΡΙΞΕΙ το γκρέμισμα των αυθαιρέτων,ΑΞΙΖΕΙ να είναι Δήμαρχος.

Τα ψέματα τελείωσαν.Οι μπουλντόζες θα μπουν και ΜΟΝΟ όποιος τοπικός παράγοντας στηρίξει το γκρέμισμα των αυθαιρέτων,αξίζει να είναι Δήμαρχος Μαραθώνα γιατί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ θα δείξει στην πράξη ότι δεν θέλει να ξαναγίνει τραγωδία στον τόπο του.

Τώρα που θα μπουν οι μπουλντόζες θα κριθούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες.

Να δούμε τους λαλίστατους τοπικούς παράγοντες που την πέφτουν στον Ψινάκη τι στάση θα κρατήσουν τώρα που θα μπουν οι μπουλντόζες.

Ποιοι την πέφτουν στον Ψινάκη;Επί 40 χρόνια τι έκαναν για να μη γεμίσει αυθαίρετα το Μάτι;

Αυτοί που την πέφτουν στον Ψινάκη τι έκαναν επί 40 χρόνια για να μην μετατραπεί ολόκληρο το Μάτι σε ένα αυθαίρετο;

mad

Οταν οι Ελληνες ψηφιζουν για διοικητες Τσιπρες,Ψινακηδες ,Μπουταρηδες κλπ.δεν νομιζω οτι θαπρεπε να ελπιζουν σε καλυτερα αποτελεσματα ιδιαιτερα σε τοσο δυσκολες καταστασεις.

φωστήρας ...

ξερολάκο, δώσε μας ενναλακτικές προτάσεις με ονόματα ... για να καταλάβουμε και το IQs σου......

Αριστερος με lear jet

Τι βλεπει? Καιροσκοπους και πολιτικα κινητρα? Αλλη αριστερη γλαστρα απο εδω. Ανικανοτητα ειναι Ψινακη. Εισαι ικανος μονο για καυλ@ντα στη μυκονο και να κανεις τον καραγκιοζη. Αποσυρσου απο την πολιτικη και κανε οσο θες τον καραγκιοζη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metanastes_art

«Οι Γερμανοί Πράσινοι ζητούν από την γερμανική κυβέρνηση να καταγγείλει την προσφυγική συμφωνία με την ΕΕ» αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Αιγαίου

ιοσ

Συνολικά, από τον περασμένο Ιούνιο έχουν διαγνωστεί 195 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 121 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα  - Σήμερα παραμένουν νοσηλευόμενοι με επιπλοκές λόγω της λοίμωξης 16 άνθρωποι