«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα έστελνε τα αυτοκίνητα μέσα στο Μάτι»: Καθηλωτική περιγραφή διασωθέντων

«Ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα έστελνε τα αυτοκίνητα μέσα στο Μάτι»: Καθηλωτική περιγραφή διασωθέντων

Ανάψαμε τους φακούς των κινητών και κάναμε σήματα για να μας δουν τα σκάφη» περιγράφει ζευγάρι για την  απουσία του κράτους τις κρίσιμες ώρες που βρίσκονταν στη θάλασσα εκατοντάδες άνθρωποι 

zevg
Εννέα μέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι οι διηγήσεις των διασωθέντων εξακολουθούν να καθηλώνουν. Τη δική του μαρτυρία κατέθεσε ζευγάρι διασωθέντων στον Σκάι. Βρέθηκαν στη θάλασσα στην Αργυρά Ακτή και επί ώρες περίμεναν τη σωτηρία. Όπως περιγράφουν δεν υπήρχε τίποτα και κανείς για να καθοδηγήσει, να οδηγήσει με ασφάλεια τους έντρομους ανθρώπους μακριά από το φλεγόμενο Μάτι.

«Κανένα ελικόπτερο δεν πέταξε πάνω από το Μάτι» λέει χαρακτηριστικά  ένας κάτοικος της περιοχής που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και σώθηκε μαζί με την σύζυγό του. Οι ίδιοι βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα. «Κάποια στιγμή ανάψαμε όλοι μαζί τους φακούς των κινητών μας και κάναμε σήματα για να μας δουν τα σκάφη και να φτάσουν έως εμάς», λένε, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες που έζησαν.
 
Όσον αφορά τον σχεδιασμό των αρχών για την αντιμετώπιση της φωτιάς η απάντησή τους ήταν αφοπλιστική: «Για να φτάσουμε στην παραλία αυτή η μικρή απόσταση μας φάνηκε αιώνας... Ούτε ένα μικρό παιδί δεν θα έπαιρνε την απόφαση να στείλει μέσα από το Μάτι τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Μαραθώνος».


Μαρτυρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης