Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Από τις 22:30 της Δευτέρας το Σισμανόγλειο περίμενε μεγάλο αριθμό νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Από τις 22:30 της Δευτέρας το Σισμανόγλειο περίμενε μεγάλο αριθμό νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι

Είπε στο ΘΕΜΑ 104,6: Πώς ήταν δυνατόν να μην γνωριζε την κατάσταση για τη φωτιά στο Ματι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας;

diasostes-mati-new
Άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων που εκθέτουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας στη σύσκεψη στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής για τη φωνική φωτιά στο Μάτι πρόσθεσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο Σισμανόγλειο που από τις 10:30-11 παρα είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών». Σημειώνεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τις 11:30 το βράδυ εκείνης της Δευτέρας

«Αυτό μου το επιβεβαιώσε μια ημέρα μετά ο αναπληρωτής διοικητηής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας όταν βρέθηκα ξανά στο Σισμανόγλειο».

«11 παρά είχαν ήδη ετοιμάσει χώρο για υποδοχή μεγάλο αριθμού νεκρών» είπε ξανά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας και όσα του είπαν γιατροί που βγήκαν από το χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών το μοιραίο βράδυ. «Μου είπαν πρόεδρε ετοιμάζουμε το χώρο γιατί περιμένουμε μεγάλο αριθμό νεκρών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;».

Η μαρτυρία αυτή έρχεται να προστεθεί σε όσα ομολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «υπήρχε η πληροφορία για νεκρό (σ.σ. πριν την έναρξη της κυβερνητικής σύσκεψης) αλλά δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή» αλλά και σε όσα είπαν αστυνομικοί για το πότε εντοπίστηκαν οι πρώτοι νεκροί.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης