Κόκκινο Λιμανάκι: Εικόνες που σοκάρουν άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά

IMG_4547

Στο πεζοδρόμιο της οδού Ποσειδώνος είναι κόκκινο από τα ματωμένα ίχνη του ανθρώπου που έψαχνε διέξοδο για να σωθεί

Εικόνες που σοκάρουν έχει αφήσει πίσω της η φονική πυρκαγιά που έπληξε την Δευτερά το Μάτι και την περιοχή του Κόκκινου Λιμανιού

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που έχει τραβηχτεί και φαίνεται η προσπάθεια ενός ατόμου, μέσα από τα βήματα του, να βρει διέξοδο και να σώσει τον εαυτό του τα κρίσιμα αυτά λεπτά του ολέθρου.

Οι πατημασιές ξεκινούν από τον δρόμο της λεωφόρου Ποσειδώνος και τελειώνουν μέσα στην αυλή της πολυκατοικίας στον αριθμό 97.

Το περίεργο είναι πως οι πατημασιές ξεκινούν ξαφνικά, λες και κάτι συνέβη εκείνη την στιγμή και στην συνέχεια ο άνθρωπος για κάποιο λόγο περπάτησε ξυπόλυτος και ματωμένος μπαίνοντας στην αυλή της πολυκατοικίας.

Το πεζοδρόμιο στην οδό Ποσειδώνος 97 είναι κόκκινο καθώς πάνω του υπάρχουν τα ματωμένα ίχνη του ανθρώπου, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι άνθρωποι που περπατούσαν με λεπτά παπούτσια από την θερμοκρασία της ασφάλτου έλιωναν οι σόλες τους.

Έτσι και εκείνος ο άνθρωπος περπάτησε με ματωμένα τα πόδια του μέσα στον λίβα και την φωτιά πηδώντας μέσα στην αυλή της πολυκατοικίας και καταλήγοντας σε θάνατο.

Ορισμένοι άνθρωποι βέβαιά σήμερα επισκέφτηκαν την τοποθεσία προσπαθώντας να δουν τα σπίτια του και να περισώσουν ότι μπορούν.

Μια οικογένεια μάλιστα σε κάποιον από τους δρόμους της πυρόπληκτης περιοχής αφού πήγε στο σπίτι της είδε πως όλα είναι καλά πήρε όσα πράγματα μπορούσε και έφυγε αφήνοντας πίσω της ένα ψυχρό σημείωμα για όποιον τους αναζητήσει.

Χαρακτηριστικά το σημείωμά έγραφε «Είμαστε καλά, δεν υπάρχει εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι» αφήνοντας μάλιστα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας της.

IMG_4544
IMG_4542
IMG_4545ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kal2

Με ένα κολλάζ φωτογραφιών και ένα συγκλονιστικό κείμενο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες από τη φωτιά  στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού - «Ευχαριστούμε Μάτι» το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη