Νεκροτομείο Αθηνών: Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι 

Νεκροτομείο Αθηνών: Δραματικές στιγμές για τους συγγενείς των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι 

Δραματικές αφηγήσεις: Πατέρας μιλά για τον γιο του που θεωρείται αγνοούμενος αλλά είδαν ότι πνίγηκε - Εγγονή με τη γιαγιά της έπεσαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες, όμως 4,5 ώρες μετά μόνο η μία από τις δύο βγήκε ζωντανή - Δείτε βίντεο

nekrotomeio_main01
Δραματικές εικόνες εξελίσσονται στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί, όπου προσέρχονται οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοουμένων από την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Ανατολική Αττική. Από το πρωι στο νεκροτομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 12 σοροί από το νεκροτομείο Σχιστού,  μεταξύ των οποίων και της 13χρονης που έπεσε στα βράχια.

Κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της ταυτοποίησης με τη μέθοδο του dna. Η μέθοδος αυτή θα ακολουθηθεί στο σύνολο των σορών, καθώς οι περισσότερες δεν είναι αναγνωρίσιμες, αλλά και για να εξαλειφθεί η πιθανότητα του λάθους.

Το πρωί έφτασε στο νεκροτομείο Αθηνών η μητέρα του 12χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου που αγνοείται, μαζί με το θείο, τον παππού και τη γιαγιά του, προκειμένου να δώσει δείγμα dna, καθώς και του 25χρονου Βίκτωρα Μίχα, που αγνοείται, αλλά οπως δήλωσε ο πατέρας του, ο νεαρός έχει πνιγεί.

Πώς γνωρίζει ο κ. Μίχας ότι ο γιος του -ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα missingpeople σαν αγνοούμενος- είναι νεκρός; Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους, ενημερώθηκε από φίλους του γιου του κι άλλα πρόσωπα που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από τη φωτιά στο Μάτι ότι το παλικάρι του πνίγηκε...   

Δείτε τι λέει ο πατέρας του θεωρούμενου επισήμως σαν αγνοούμενου Βίκτωρα Μίχα:

IMG 5167

Κλείσιμο
mixas01
O 25χρονος Βίκτωρας Μίχας


Στο νεκροτομείο Αθηνών έφθασαν και δυο φίλες της αγνοούμενης Στέλλας Χρυστοφίδου, ηλικίας 59 ετών, η οποία βρισκόταν στο Μάτι μαζί με οικογενειακούς της φίλους, οταν ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα.


IMG 5168


Ραγίζει καρδιές η Γιούλη Μάλαινου: Έχασε την μητέρα της, ευτυχώς όμως η 13χρονη ανιψιά της επιβίωσε έπειτα από 13 ώρες στη θάλασσα!

Η Γιούλη Μάλαινου μετέβη στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει την 73χρονη μητέρα της. Η άτυχη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή της «Αργυρής Ακτής» στο Μάτι, για να διασωθεί από τις φλόγες. Η 73χρονη κολυμπούσε επί ώρες: Ηταν φορτωμένη με σακίδια και κολυμπούσε με τα ρούχα όμως δεν τα κατάφερε. Το ακόμη πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η 13χρονη εγγονή, που κολυμπούσε μαζί με την 73χρονη γιαγιά της, διασώθηκε 4,5 ώρες αφού βρέθηκε στη θάλασσα για να μην καεί ζωντανή. Μέχρι και λίγο πριν να ανέβει στο φουσκωτό που την έβγαλε στο λιμάνι της Ραφήνας, η μαθήτρια της Α' Γυμνασίου έβλεπε τη γιαγιά της πίσω της, δυστυχώς όμως η 73χρονη δεν τα κατάφερε...


Νεκροτομείο δήλωση Γιούλη Μάλενου

«Δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί, η Πυροσβεστική δεν σταμάτησε το κακό...»

Η Γιούλη Μάλαινου, που πήγε στο νεκροτομείο Αθηνών για να αναγνωρίσει τη νεκρή μητέρα της, μιλάει με σπασμένη φωνή. Η μητέρα της πνίγηκε στη θάλασσα, κολυμπώντας επί ώρες για να αποφύγει τη φωτιά στο Μάτι. Ήταν μαζί με την 13χρονη εγγονή της που ευτυχώς σώθηκε. «Δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί, η Πυροσβεστική δεν σταμάτησε το κακό» λέει η Γιούλη Μάλαινου. 

Νεκροτομείο δήλωση Γιούλη Μάλενου (2)

malenou01
Η Γιούλη Μάλενου


Ο Χρήστος Μυλωνάς μιλάει για τον αγνοούμενο φιλο του Σπύρο Κάκαρη
Νεκροτομείο δήλωση Χρήστος Μυλωνάς

kakaris01
Ο Σπύρος Κάκαρης

Μιλάει ο Στέλιος Μάσχας που έχασε τους γονείς του, Άγγελο Μάσχα 88 ετών και Αγγελική Μάσχα 85 ετών. Τους βρήκαν αγκαλιασμένους και καμμένους 20 μέτρα απο την κατασκήνωση φυσιολατρών στο Μάτι.

Νεκροτομείο δήλωση Στέλιος Μάσχας

Νεκροτομείο Αθηνών: Αργή και επώδυνη η διαδικασία της αναγνώρισης των νεκρών 

Μακρά και δύσκολη, για τους συγγενείς των νεκρών που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, θα είναι η διαδικασία της αναγνώρισης των ανθρώπων τους. Έντεκα ιατροδικαστές απο την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών και Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και προσωπικό από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και την Ελληνική Αστυνομία έχουν αναλάβει το έργο της νεκροψίας και της αναγνώρισης των 81 μεχρι στιγμής ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, ολες οι σοροί συγκεντρώνονται από τα νοσοκομεία που ήταν σε ετοιμότητα προς τις εγκαταστάσεις του νεκροτομείου για την νεκροτομή και την αναγνώριση θυμάτων μαζικής καταστροφής που είχε ανεγερθεί στο Σχιστό το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απο κει μεταφέρονται σταδιακά στο νεκροτομείο της Αθήνας όπου οι ιατροδικαστές θα κάνουν νεκροτομή, δηλαδή θα διαπιστώνουν την αιτία θανάτου, πχ ασφυξία, εφοςον φυσικα αυτο καθίσταται εφικτό. Στη συνέχεια, γίνεται η αναγνώριση των θυμάτων - διαδικασια σκληρή για τους οικείους τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, κ. Νίκο Καρακούκη, στο νεκροτομείο Αθηνών μέχρι και σημερα το μεσημέρι είχαν διακομιστεί από τον Σχιςτό περιπου 15 σοροί, εκ των οποίων οι 5 ηταν " ευκόλως αναγνωρίσιμες" όπως είπε ο ιατροδικαστής.

Στις δύσκολες περιπτώσεις, θα επιχειρηθεί μια πρώτη αναγνώριση μεςω της οδοντοστοιχίας και για το λόγο αυτο ζητείται τυχον ακτινογραφία οδοντικη από τους συγγενείς των θυμάτων ώστε να γίνει ταυτοποίηση. Εαν αυτο δεν αποδώσει, τότε διενεργείται αναγνώριση με DNA. Λαμβάνεται δηλαδή το γενετικό υλικό από τα θύματα καθως και απο τους ανθρώπους που αναζητούν τους δικούς τους και γίνονται συνεχώς συγκρίσεις μεχρι να προκύψει ταυτοποίηση.

Πάντως, οι ιατροδικαστές εκτιμούν πως θα απαιτηθεί διάστημα έως και 3 εβδομάδων μέχρι να ολοκληρωθεί αυτη η διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης