Φωτιά στην Αττική: Ξεπερνά τους 100 ο αριθμός των αγνοουμένων

Φωτιά στην Αττική: Ξεπερνά τους 100 ο αριθμός των αγνοουμένων

Επικρατεί αλαλούμ για το πού δηλώνονται οι αγνοούμενοι – Εκκλήσεις από συγγενείς και φίλους μέσω social media για να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους

agnooumenoi_main01
Στιγμές αγωνίας περνούν συγγενείς και φίλοι ανθρώπων που αγνοούνται μετά τις χθεσινές πυρκαγιές στην Αττική. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να τους εντοπίσουν, αναζητούν πληροφορίες μέσω των επίσημων αρχών, ενώ απευθύνουν εκκλήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων για να μάθουν νέα τους.

Την ίδια ώρα, οι αρχές παραδέχονται ότι μία μέρα μετά τις πυρκαγιές, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, αν και η πυροσβεστική έχει ζητήσει να γίνονται δηλώσεις των αγνοουμένων στο 199. Ωστόσο, παρά τη λειτουργία του αριθμού, επικρατεί αλαλούμ στους πολίτες που απευθύνονται  σε διαφορετικούς φορείς για να μάθουν πληροφορίες για τα δικά τους άτομα, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων. 

Τηλεφωνούν σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

«Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος. Αν και λειτουργεί το 199, πολλοί συγγενείς από την αγωνία τους καλούν τόσο στην Πυροσβεστική, όσο και στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλοεγγραφές», αναφέρουν στο protothema.gr πηγές της Πυροσβεστικής. «Τα στοιχεία μεταβάλλονται συνεχώς, πολλές φορές κάποιος που έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος στη συνέχεια εντοπίζεται», προσθέτουν.
Ραφήνα: Έκκληση να βρεθεί ζευγάρι με τα εγγόνια του

Την ίδια ώρα, συγγενείς και φιλικά πρόσωπα προσπαθούν να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους. Μια γυναίκα με το όνομα Μαρία Μεγαγιάννη, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook αναζητά νέα για ανθρώπους που που αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7.

«Αγνοούνται από χθες το απόγευμα στις 7! Στην περιοχή της Ραφήνας! Σας παρακαλώ πολύ οποίος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου ή με την Eleni Filippopoulou. Σας παρακαλώ πολύ! SOS τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955191144 Ελένη Φιλιπποπούλου».

Όπως διευκρίνισε στο protothema.gr η κυρία Φιλιπποπούλου, οι γονείς της και τα δύο ανίψια της, παιδιά του αδερφού της παραμένουν αγνοούμενοι, χωρίς να έχει κανένα νέο τους.


«Αυτός εδώ είναι ο αδερφός μου και αγνοείται στην πυρκαγιά στο Μάτι»

Κλείσιμο
Τη δική της έκκληση για τον αδερφό της, Παναγιώτη Χαμηλοθώρη απευθύνει μέσω facebook η Κατερίνα Χαμηλοθώρη, που ζητά να μάθει πληροφορίες για όσους τον έχουν δει ή ξέρουν κάτι.

«Αυτός εδώ είναι ο αδερφός μου και αγνοείται στην πυρκαγιά στο Μάτι παραπάνω από ένα 24ωρο! Όποιος τον έχει δει ή ξέρει κάτι, παρακαλώ να μας ενημερώσει! Κοινοποιήστε το για να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι! Ευχαριστώ...», έγραψε η κυρία Χαμηλοθώρη.


Αγνοούνται πατέρας και ο 11χρονος γιος του στο Μάτι Αττικής

Τη δική τους τραγωδία βιώνει η οικογένεια Φύτρου στο Μάτι Αττικής. Ο 54χρονος πατέρας, Γρηγόρης, και ο μόλις 11χρονος γιος του, Ανδρέας αγνοούνται από χθες στις 6 το απόγευμα. Η οικογένεια ήδη θρηνεί την απώλεια της 14χρονης κόρης τους, Εβίτας, που εντοπίστηκε νεκρή.

Δραματική έκκληση για τον εντοπισμό τους απηύθυνε η Chryss Tass.

«Βοηθήστε μας!!!!! SOS!!!! Αγνοούνται από εχθές στις 6 από το Ματι Αττικής. Γρηγόρης Φυτρος ετών 54 κ ο γιος Ανδρέας Φυτρος ετων 11. Βρέθηκε νεκρή η κόρη 14 ετών Εβίτα Φυτρου. Κοινοποιήστε παιδιά αγνοούνται. Βοηθήστε μας. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το 6947617474», έγραψε.



«Αγνοείται ο αδερφός μου»

Πληροφορίες για τον αδερφό του που αγνοείται από χθες στη φωτιά στο Μάτι ζητά και ο Αντώνης Κάκαρης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

«Αγνοείται ο αδερφός μου από εχθές στη φωτιά στο ματι, αν κάποιος έχει κάποια πληροφορία ας βοηθήσει», έγραψε o κ. Κάκαρης.


Ανταποκριτής της Bild στην Ελλάδα: «Πολλοί τουρίστες αγνοούνται»

«Πολλοί είναι οι τουρίστες που αγνοούνται», μεταδίδει ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας «Bild» που βρίσκεται στο λιμάνι της Ραφήνας , μία από τις περιοχές που βρέθηκαν στο «μάτι» της πύρινης λαίλαπας. Τέσσερις Γερμανοί δημοσιογράφοι έχουν μεταβεί στα σημεία της τραγωδίας και με το φακό τους απεικονίζουν το δράμα που βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της περιοχής. Από το Μάτι της Αττικής όπου βρέθηκαν σήμερα το πρωί 26 νεκροί, η γερμανική εφημερίδα Bild μεταδίδει εικόνες με τα σωστικά συνεργεία να «χτενίζουν» την περιοχή. Στο μεταξύ, ο γερμανικός ιστότοπος «Merkur» καλεί τους Γερμανούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα κι έχουν ήδη φτιάξει βαλίτσες να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά γραφεία .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης