Φρεγάτα και αρματαγωγό ανοικτά της Νέας Μάκρης για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες κατοίκους

Φρεγάτα και αρματαγωγό ανοικτά της Νέας Μάκρης για να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες κατοίκους

Εκατοντάδες άτομα έχουν καταφύγει στο λιμάνι της Νέας Μάκρης και περιμένουν την από θαλάσσης σωτηρία - Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού απονηώθηκε από τη φρεγάτα ΕΛΛΗ και ρίχνει φως στο νερό, όπου έχουν πέσει πολλοί άνθρωποι, για να σωσθούν - Κλειστή η περιφερειακή οδός από Ραφήνα σε Μάτι για να διευκολυνθεί η μεταφορά τους

fregata_mesa

Με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη απέπλευσαν από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα ΕΛΛΗ και το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό να μεταβούν ανοικτά της Νέας Μάκρης και να παραλάβουν εκατοντάδες πολίτες, που είναι εγκλωβισμένοι στην παραλία της περιοχής. 

Ήδη, η φρεγάτα ΕΛΛΗ έφτασε στο σημείο και από εκεί απονηώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο φωτίζει την θάλασσα, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. που έχουν πέσει στο νερό, για να σωθούν.

Υπό τον συντονισμό του ναυάρχου Αποστολάκη, η φρεγάτα κατέβασε τις βάρκες της (ΠΑΚ), η καθεμιά από τις οποίες χωρά  20 άτομα , ξεκινώντας την επιχείρηση μεταφοράς  των εγκλωβισμένων στα δύο πλοία. 

Να σημειώσουμε πως μόνον τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις που έχουν βρει καταφύγιο στις παραλίες της περιοχής είναι 650, ενώ μαζί τους έχουν καταφύγει και εκατοντάδες πολίτες. 

Η επιχείρηση δεν θα είναι εύκολη δεδομένου ότι θα εξελιχθεί νύχτα, ωστόσο οι άνδρες του ΠΝ έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση να την ολοκληρώσουν με επιτυχία. Σύμμαχός τους και ο καιρός που ανάμενεται σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ να έχει βελτιωθεί , καθώς οι ισχυροί άνεμοι θα έχουν κοπάσει μετά τα μεσάνυχτα. 

anakoinwsi_tupou


Συνδρομή και του λιμενικού για τον απεγκλωβισμό πυρόπληκτων

Από στιγμή σε στιγμή όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναμένεται να φτάσουν στο Μάτι, στο Ζούμπερι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές σκάφη του λιμενικού για να απομακρύνουν τυχόν εγκλωβισμένους.

Πρόκειται για τρία πλοία του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και παραπλέοντα σκάφη τα οποία βρίσκονται ελάχιστα μακριά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης