Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πεντέλη - Εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς - Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στο Μάτι

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πεντέλη - Εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς - Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στο Μάτι

Απομακρύνθηκαν παιδιά από τις  κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα και το Ζούμπερι - Στις φλόγες παραδόθηκαν δεκάδες σπίτια  σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 - Εκκενώθηκε το Λύρειο ίδρυμα και το Κέντρο Υγείας Ραφήνας - Τέσσερις εγκαυματίες στο Νέο Βουτζά - Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη  

ntaoumesa
Εκτός ελέγχου είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου - Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.





Συντονιστείτε στο ΘΕΜΑ FM 104,6 και ακούστε όλες τις εξελίξεις για τον πύρινο εφιάλτη σε Κινέτα, Νέο Βουτζά και Χανιά

Φωτιά Καλλιτεχνούπολη


Βίντεο
Κλείσιμο



Τώρα στο Μάτι



fot1
fot2
pedeli_mesa
pedeli_mesa2
pedeli_mesa3

pedeli_mesa4
pedeli_mesa5



Πιο συγκεκριμένα, η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το Λύρειο, σύνορα Πεντέλης με Καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζά.

Λίγο μετά τις 18:15 το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. 

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ακόμα ότι μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά. 

Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.  

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα και το Ζούμπερι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στη Νέα Μάκρη βρίσκονταν 621 παιδιά τα οποία οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία.

«Η κατέυθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε ο κ. Μπουρνούς.

Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα ενώ αργά το απόγευμα εκκενώθηκε και το κέντρο Υγείας Ραφήνας.  

Από το ΕΚΑΒ έγινε γνωστό ότι υπάρχουν τέσσερις εγκαυματίες στον Νέο Βουτζά. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Οι καιρικές συνθήκες λόγω των ανέμων δεν ευνοούν το έργο των Πυροσβεστών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφ. Μαραθώνος από το ύψος της οδού Φλέμινγκ και στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Χρυσοστόμου Σμύρνης στο ρεύμα προς Μαραθώνα .

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης