Παρ' ολίγον μπλακ άουτ τη Δευτέρα στην Αττική – Εκρήξεις στο κέντρο υψηλής τάσης στο Κρυονέρι

Παρ' ολίγον μπλακ άουτ τη Δευτέρα στην Αττική – Εκρήξεις στο κέντρο υψηλής τάσης στο Κρυονέρι

H κατάσταση παραμένει οριακή λόγω αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος  - Καθησυχάζει ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωση πολλές ώρες μετά το συμβάν

ekirixi
Στο σκοτάδι κινδύνεψε να βυθιστεί, τη Δευτέρα η Αττική μετά τις εκρήξεις στο κέντρο υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής.

Βίντεο που κατέγραψαν πολίτες 


Εκεί βρίσκεται το ηλεκτρικό σύστημα μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ, όπου περίπου στις 22:30 ξέσπασε φωτιά και ο ουρανός της Αττικής πραγματικά άστραψε, με τους πολίτες σε Άγιο Στέφανο και Κρυονέρι να βγαίνουν πανικόβλητοι στους δρόμους ψάχνοντας απεγνωσμένα να καταλάβουν από πού ακούγονται οι εκρήξεις.

Από την πυρκαγιά έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας δύο από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στην Αττική, λόγω και της χρήσης κλιματιστικών αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αυτή την ώρα πραγματογνώμονες έχουν μεταβεί στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι αυτομετασχηματιστές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ένας από τους δύο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κλείσιμο
Τα αίτια της πυρκαγιάς και οι ζημιές που έχουν προκληθεί δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.


AΔΜΗΕ: Κανένας λόγος ανησυχίας 

Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου Αττικής παρέχει ο ΑΔΜΗΕ. Όπως αναφέρει ο Διαχειριστής, το συμβάν δεν επηρέασε καθόλου την ομαλή τροφοδότηση των καταναλωτών της Αττικής και δεν σημειώθηκε η παραμικρή διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας αυτού, πράγμα που αντανακλά τις ισχυρές αντοχές του συστήματος.

Επίσης, τονίζει:

- H πυρκαγιά σβήστηκε ταχύτατα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

- Ήδη, συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον εξοπλισμό που υπέστη βλάβη λόγω της πυρκαγιάς. Οι βλάβες έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η πλήρης αποκατάστασή τους εντός των επόμενων 24 ωρών.

- Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος και την απροσκόπτη ηλεκτροδότηση της Αττικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης