Πενταετής αποκλεισμός από δημόσια έργα στην Κύπρο για την Helector Cyprus Ltd του ομίλου Μπόμπολα

Helector

Ο δήμαρχος Πάφου υποστήριξε ότι η απόφαση τον δικαιώνει απολύτως, δεδομένου ότι είχε έντονα και δημόσια καταγγείλει «την εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα για τη συμμετοχή της στα σκάνδαλα του ΧΥΤΥ Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου» και είχε ζητήσει «τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις»

Αποκλεισμό πέντε χρόνων από τη συμμετοχή σε δημόσιες συμβάσεις στην Κύπρο, επέβαλε η Επιτροπή Αποκλεισμού στην εταιρεία Helector Cyprus Ltd, η οποία η οποία ανήκει στον ελληνικό όμιλο «Ελλάκτωρ». Η κυπριακή εταιρεία είχε συμμετοχή στο έργο του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Πάφου, το οποίο είχε καταγγείλει ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού, η οποία αριθμεί 41 σελίδες, ο αποκλεισμός της κυπριακής εταιρείας στηρίζεται στο γεγονός ότι «δεν προσκόμισε τα απαιτούμενα στοιχεία, που της ζητήθηκαν, προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία της».

Στην απόφαση -με ημερομηνία 29.6.2018- αναφέρεται ότι η περίοδος του πενταετούς αποκλεισμού υπολογίζεται από τις 9 Μαρτίου 2016.

Ο δήμαρχος Πάφου, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι η απόφαση τον δικαιώνει απολύτως, δεδομένου ότι είχε έντονα και δημόσια καταγγείλει «την εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα για τη συμμετοχή της στα σκάνδαλα του ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου» και είχε ζητήσει «τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις».

Παρότι η καταγγελία αφορούσε και τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου, για διαδικαστικούς λόγους, αναφέρει ο κ. Φαίδωνος, η Επιτροπή Αποκλεισμού εξέτασε προς το παρόν μόνο τον φορέα Helector Cyprus Ltd.

«Λόγω της μη εξέτασης, προς το παρόν, των υπόλοιπων εταιρειών του Ομίλου τα στελέχη, των οποίων ήταν τα ίδια, παρέμεινε γι αυτές να πλανάται τεκμήριο αναξιοπιστίας. Εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αφήσουν πολλούς εκτεθειμένους» καταλήγει η δήλωση του κ. Φαίδωνος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου βρίσκεται στο δικαστήριο, όπου μεταξύ των 16 κατηγορουμένων είναι και η Helector Cyprus. Το κατηγορητήριο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Helector Cyprus δωροδόκησε δημόσιους λειτουργούς, προκειμένου να επισπευστεί η διαδικασία αποπληρωμής οφειλών του ΧΥΤΑ Πάφου προς την εταιρεία.

Για την υπόθεση, οι κυπριακές Αρχές ζήτησαν την έκδοση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδα Μπόμπολα, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras

Επιλέχθηκε ως “ασφαλέστερος” χώρος, η πολυτελής σάλα του ξενοδοχείου “Plaza”, το οποίο δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι ομογενείς, αφού βρίσκεται μέσα στο “δακτύλιο προστασίας“ της αμερικανικής αστυνομίας γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ

paidiki_chara_kifisia

Τρίχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι - Το παιδάκι ήταν πάνω σε μια τσουλήθρα, όταν παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι - Στην τσουλήθρα δεν υπήρχε προστατευτικό κάγκελο και στην παιδική χαρά δεν ήταν στρωμένο ειδικό δάπεδο για την αποφυγή τραυματισμών

3