Δήμαρχοι νησιών ΒΑ Αιγαίου για μετανάστες: Όχι σε νέες δομές φιλοξενίας αντί του ΦΠΑ

moria-lesbos

Τα νησιά δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες ή μετανάστες-Η αποσυμφόρηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλο το βόρειο Αιγαίο

«Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά μας για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική -από όπου και αν προέρχεται- να ερμηνεύεται η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέων δομών».

«Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα αποδεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά μας για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική -από όπου και αν προέρχεται- να ερμηνεύεται η αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ως αντάλλαγμα για τη δημιουργία νέων δομών. Τα νησιά μας δεν αντέχουν άλλους μετανάστες και πρόσφυγες και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η αποσυμφόρηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλο το βόρειο Αιγαίο» σημειώνουν με κοινή τους δήλωση και με αφορμή την ανακοίνωση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ οι δήμαρχοι των πέντε νησιών του Αιγαίου τα οποία αφορά το μέτρο.

«Η μάχη μας για να γίνουν και οι Έλληνες νησιώτες και δη οι ακρίτες, οι οποίοι αποτελούν το ανθρώπινο σύνορο της Ευρώπης, ισότιμοι με όλους τους άλλους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η αγωνιώδης προσπάθειά μας να μη μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών το βορειοανατολικό Αιγαίο» αναφέρουν οι δήμαρχοι Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Μανώλης Βουρνούς, Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Στην κοινή δήλωσή του σημειώνεται επίσης: «Η διαφαινόμενη εμμονή της κυβέρνησης να συνδέει, παρακινδυνευμένα, το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα με κάτι που άπτεται της συνταγματικά κατοχυρωμένης κοινοτικής αρχής της νησιωτικότητας και αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα όλων των νησιωτικών περιοχών της ΕΕ, μπορεί να ανοίξει κι άλλο τον ασκό του Αιόλου εάν συνεχιστεί και καθιστά τη Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, την Κω και τη Λέρο ομήρους μιας ακραίας "πραγματικότητας".

Ο αγώνας των δημάρχων του βορειοανατολικού Αιγαίου για να μην εφαρμοστεί η καταστροφική για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ υπήρξε έντονος, συνεχής, αδιάκοπος, έχει ήδη φτάσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και σε κάθε επίπεδο μέχρι την υιοθέτηση μονίμων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλαδα όπως υπό προϋποθέσεις επιτρέπει το σχέδιο της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Για εμάς, η αναστολή της εφαρμογής αυτής της πολύ άδικης και ουσιαστικά αντιευρωπαϊκής απόφασης, εφόσον συνδέεται με το προσφυγικό, παρότι ανακουφίζει προσωρινά τις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών μας, δε συνιστά ούτε κατά διάνοια λόγο για πανηγυρισμούς, διότι δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ορθολογικότερης, επιτέλους, διαχείρισης κρίσιμων εθνικών ζητημάτων στη βάση των ευρωπαϊκών κεκτημένων, αλλά σ' ένα ιδιότυπο "παζάρι" στο οποίο ο ρόλος των ακριτικών τόπων μας είναι αυτός ενός νομίσματος με αδιευκρίνιστη αξία».

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Μετά

την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

Αλεξη δωσε πονο στα Συριζονήσια

Συριζονησιωτες, σας χειροκροτουμε για τον προοδευτικο αγωνα σας για τα δισεκατομυρια φτωχων του πλανητη. Ερχονται αλλα δεκα μυρια Πακιστανοι επενδυτες να λιαζονται στα Συριζονήσια σας.

ONNEΔiτns

@12:34: Σωστός ο παίχτης! Έχουμε και 'μεις οι δεξιοί ΜΚΟ και χρειαζόμαστε τα χρήματα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες! Θυμάστε τον Κούλη στο χοτ σποτ της Λέσβου κάτω από το μεγάλο πανό της ΜΚΟ ΑctionΑid? Διαφήμιζε το προϊόν του!

δυστυχισμένος έλληνας

είσαι τεράστιο βλακομουτρο

@00:28

'Eτσι! Μια xαρά αντέxετε κι άλλoυς 10 και 30 και 50 xιλιάδες πρόσφυγες! Ας προσέxατε τι ψnφίζατε! Τεσπα, για να μην στεναχωριέστε ο Αλέξnς σε συvεργασία με τον Koύλη θα σας φτιάξουν 2-3 τεμένη εκεί στο vnσί να'χουν να προσεύχovται οι άvθρωποι! Και που ξέρεις, δήμαρxε, του χρόvoυ μπορεί να πάρετε το ΝΟΒΕL!

μητσαρας

αφήστε ρε πια τη καραμέλα για τον ποιον ψήφισε το νησί τον Τσίπρα δεν τον έβγαλε μόνο η Λέσβος μόνη της.σας βαρέθηκα.

Νησιώτης συριζαίος

NAI ΣΕ ΟΛΑ!

Τα Νοbel έρχονται

Λίγη υπομονή νησιώτες. Ο Κούλης θα σας σώσει, έρχεται!!!

Θραξ

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ........ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟ.......ΤΟ 98% ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΦΜ....ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΕΦΟΥΣΙΑ......ΠΑΤΗΣ ΜΕ ΠΑΤΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ.......ΕΝΑ ΒΛΕΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ....ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!!!!

Αργόστροφοι οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες

Τους αναστέλλει για έξι μήνες το ΦΠΑ και ενώ έχει καταστρέψει τον τουρισμό με τεράστιες απώλειες θα στήσουν και νέα κέντρα υποδοχής να τους διαλύσει τελείως. Θα παρακαλάνε οι νησιώτες να τα πάρει η Τουρκία για συνεχιστεί η απόβαση στην κυρίως Ελλάδα. Και τα κωθώνια οι πολιτικοί μας συζητάνε με την Ευρώπη για λεφτά αντί για υποχρεωτική ποσόστωση σύμφωνα με τον πληθυσμό του κάθε κράτους.

ONNEΔITHΣ

@19:56: Kάτσε ρε φίλε, όχι και να διώξουμε όλες τις ΜΚΟ!!! Ο αρχηγός μας ο Κούλης και η οικογένειά του έχει 2 ΜΚΟ τις ΑctionΑid και Solidarity Νοw που μπορεί να λαμβάνουν πολλά χρήματα αλλά κάνουν καλή δουλειά με τους πρόσφυγες!

Έτσι ακριβώς

@21:45: Bλέπω πως διαμαρτύρεστε και δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Εσείς, κατά 93% δεν ψnφίσατε αυτούς που είναι υπεύθυvoι για την συγκεκριμένη κατάσταση; Όλοι οι αριστεροί δεν τους λέτε ταξικά αδέλφια; Ο Πάκης σας, σημερινός ΠτΔ, δεν τους καλωσόρισε και δεν τους ευxαριστούσε που επέλεξαν την Ελλάδα για τόπο παραμovής τους; Όλοι αυτοί δεν ψήφισαν ΝΑΙ στο τέμεvoς του Boταvικoύ; Μην είστε υπoκριτές! Εσείς τους ψηφiσατε!!!

@ετσι ακριβως

Καλά ρε ... αν κάνει κάποιος λάθος σε μια πολιτική επιλογή του πρέπει να εμμένει στο λάθος του? Ποιος πολιτικός δεν μεταλλάσσεται λίγο ή πολύ μετά την εκλογή του? Οι της άποψης σου εισαστέ πιό βλάκες από αυτούς που ψήφισαν Τσίπρα και κατάλαβαν το λάθος τους. Άντε το σκασμό τώρα, γιατί και τα νησιά μας είναι Ελλάδα!

Aμπεμπελελέκoυα

@06:17: Τα νησιά σου νομίζεις ότι είναι Ελλάδα! Για πήγαινε στην Μόρια να κυκλοφορήσεις το βράδυ! Για πήγαινε στο Καρλόβασι και στείλε την γυναίκα σου να κάνει μια βόλτα μόνη της και θα της εξηγήσουν οι πρόσφυγες πολέμου από το μουντιαλικό εμπόλεμο Μαρόκο και το Πακιστάν πόσο Ελλάδα είναι! Και που'σαι... ανοχή στους πολιτικούς να συνεχίσεις να δίνεις εσύ -γιατί σου αρέσει στα 4, για μένα όποιος πολιτικός άλλα λέει κι άλλα κάνει (sic μεταλλάσεται) τρώει Delete και πάει στον κάδο ανακύκλωσης! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!

Αλλός

Ποιός μίλησε για ανόχη στους πολιτικούς ρε βλακόμουτρο? Ισα ίσα που έγραψα για το λάθος αυτών που ψήφισαν Τσίπρα και για πολιτικούς που μεταλλάσονται. Μα δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις αγράμματε? Η μήπως εισηγείσαι να τα δώσουμε στους Τούρκους που είναι δίπλα επειδή έχουν γεμίσει μετανάστες και 'δεν είναι πιά Ελλάδα'? Χλεχλέ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

1
areios-pagos_main01

«Εγώ δεν θα πάω φυλακή» λέει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που παραιτήθηκε πρόσφατα από την θέση του εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς - Δεν υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος  - Μεθοδεύουν αστήρικτες διώξεις και δωροδοκία

13