Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου - Πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς

Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου - Πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν - Χείμαρρος κατέβασε όλο το βουνό και έκλεισε το δρόμο και στα δύο ρεύματα - Κλειστά έμειναν και τα διόδια της Ελευσίνας για πάνω από δύο ώρες - Κλειστή η εθνική προς Αθήνα μετά τον κόμβο με την Αττική Οδό

ola-kala-mesa
Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν όσοι οδηγοί βρέθηκαν να κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα.
Μια ξαφνική νεροποντή που κράτησε αρκετή ώρα ήταν αρκετή για να κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα στο ύψος του 29,5 χιλιομέτρου, εξαιτίας του χειμάρρου που κατέβασε λάσπες και πάρα πολλά φερτά υλικά.
Σαν άμεσο αποτέλεσμα είχαμε να εγκλωβιστούν τα αυτοκίνητα που κινούνταν εκεί, δημιουργώντας μια ουρά ενός χιλιομέτρου.
Λίγο αργότερα έκλεισαν και τα διόδια στην Ελευσίνα με τους οδηγούς που κατευθύνονταν προς Κόρινθο να αναγκάζονται σε αναστροφή.

Το «έμφραγμα» γρήγορα επεκτάθηκε προς Αθήνα με την ουρά των ακινητοπιοιημένων αυτοκινήτων να φτάνει μέχρι το Δαφνί και την Αστυνομία να εξτρέπει προς τη Αττική Οδό τόσο τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς Κόρινθο όσο και αυτά που είχαν προορισμό την Αθήνα.
Στο μεταξύ όμως στην Αττική Οδό είχαμε και εκεί πρόβλημα αφού κλειστές ήταν οι έξοδοι προς Μάνδρα και Μαγούλα.

Κλείσιμο
Οι λάσπες και τα φερτά υλικά είχαν καλύψει το οδόστρωμα της εθνικής οδού σε πλάτος 50 μέτρων και οι προσπάθειες των συνεργείων ήταν καταρχήν να ανοίξουν τουλάχιστον τη ΛΕΑ ώστε να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα πους ήταν ακινητοποιημένα στο σημείο. Μετά από πολύωρες προσπάθειες τα κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο και έτσι σιγά-σιγά άρχισαν να απομακρύνονται τα αυτοκίνητα.

Λίγο μετά τις 18:00 άνοιξαν και τα διόδια της Ελευσίνας και η κυκλοφορία προς Αθήνα αποκαταστάθηκε, με αυτήν προς Κόρινθο να γίνεται από δύο μόνον λωρίδες κυκλοφορίας και με μεγάλη δυσκολία. Στις 19:00 η ουρά για τα διόδια της Ελυεσίνας προς Κόρινθο έφτανε το ένα χιλιόμετρο. Την ίδια στιγμή άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει ο δρόμος από Κόρινθο προς Αθήνα  μετά τη διασταύρωση με την Αττική Οδό. 

Λίγο μετά τις 18:30 κανονικά διεξάγονταν και η κυκλοφορία στην Αττική Οδό με εξαίρεση την έξοδο προς Μάνδρα που παρέμενε κλειστή αφού οι παρακείμενοι δρόμοι ήταν γεμάτοι από λάσπες, πέτρες και φερτά υλικά (κλαδιά, σκουπίδια κτλ).

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, η ταλαιπωρία των οδηγών ήταν απίστευτη με δεκάδες από αυτούς να καταγγέλουν την παντελή απουσία της Τροχαίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να παρεμένουν ακινητοποιημένοι για ώρες στο δρομο.

Απίστευτη η ταλαιπωρία των οδηγών και δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους.
Δείτε όλα όσα κατέγραψε η κάμερα του protothema.gr






fwto_athinwn_korinthou3
korinthos_mesa2

Η ταλαιπωρία των οδηγών άρχισε στις 16:00. Μετά από 3 ώρες ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων.
eydap02
eydap03
eydap05
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης