Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου -  Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου -  Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες οδηγοί

Ορμητικά νερά, λάσπες και φερτά υλικά έκοψαν στα δύο τη νέα εθνική οδό στο 29,5 χιλιόμετρο - Έκλεισαν για δύο ώρες και τα διόδια Ελευσίνας - Η ουρά των αυτοκινήτων προς Κόρινθο έφτασε μέχρι το Δαφνί - Εκτροπή της κυκλοφορίας προς Αττική Οδό επιχειρεί η Τροχαία

ethniki002

Έκλεισε  λίγο πριν τις 16:00 η νέα εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου από χείμαρρο που πλημμύρισε με νερά, λάσπες και φερτά υλικά το οδόστρωμα στο 29,5 χιλιόμετρο. Από τις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν κλείσει και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της εθνικής οδού προς Κόρινθο και Πάτρα.

Απίστευτη η ταλαιπωρία των οδηγών και δικαιολογημένη η αγανάκτησή τους. Δείτε όλα όσα κατέγραψε η κάμερα του protothema.gr



 
Κλείσιμο
Ανδρες της Πυροσβεστικής και εργαζόμενοι στην Ολυμπία Οδό προσπαθούσαν να ανοίξουν την εθνική οδό.  Από τις 16:45 ειδικά μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού επιχειρούν στο σημείο προσπαθώντας καταρχήν να καθαρίσουν τη ΛΕΑ προς Κόρινθο από τα φερτά υλικά, με σκοπό να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν σιγά-σιγά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί στο 29,5 χλμ και η ουρά των οποίων έφτανε σχεδόν το 1 χιλιόμετρο. 

Σε ένα δεύτερο σημείο, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το πρώτο, τα συνεργεία καθάρισαν την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας από τα φερτά υλικά που καλύπτουν το οδόστρωμα σε πλάτος 50 μέτρων. 

Τα προβλήματα όμως δεν εντοπίζονται μόνον σε εκείνο το σημείο. Από τις 16:00 και για δύο σχεδόν ώρες έκλεισαν και τα διόδια της Ελευσίνας, για τους κατευθυνόμενους προς Κόρινθο.

Ωστόσο  η ουρά των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Κόρινθο έχει φτάσει στο Δαφνί. Η τροχαία στη συμβολή της Αττικής Οδού με την Εθνική Οδό δεν  επιτρέπει στα αυτοκίνητα να συνεχίζουν προς τα διόδια και τα στρέφει υποχρεωτικά προς την Αττική Οδό. 
Επίσης προς την Αττική Οδό εκτρέπονται υποχρεωτικά και όλα τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από Κόρινθο προς Αθήνα. 

Τέλος, στην Αττική Οδό  έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις εξόδους προς Μάνδρα και Μαγούλα, ενώ στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο της Μάνδρας και μετά. 
Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εκατονάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, ή κινούνται με σχεδόν μηδενικές ταχύτητες κάτι που επηρεάζει την κλυκλοφορία και στους υπόλοιπους δρόμους των όμορων δήμων, αφού όλοι προσπαθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρουν μια οδό διαφυγής.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής, μαζί με οχήματα και υπαλλήλους της εταιρείας που διαχειρίζεται την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών εκτρέπουν τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο πίσω στην Αθήνα και  στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.








eth02

eth04

fwto_athinwn_korinthou1
fwto_athinwn_korinthou2
fwto_athinwn_korinthou3
korinthos_mesa
korinthos_mesa2
korinthos_mesa3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης