Άνοιξαν οι ουρανοί στη Χαλκιδική - Βούλιαξε η Νικήτη

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Χαλκιδική - Βούλιαξε η Νικήτη

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη - Έσπασαν τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων - Οχήματα και αντικείμενα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στη θάλασσα - Ζημιές στα χωριά Κανάλια και Κεραμίδι της Μαγνησίας από την καταιγίδα

weatherv00
Με μεγάλη σφοδρότητα πλήττει την τελευταία ώρα τη Χαλκιδική η κακοκαιρία «Νεφέλη».

Ισχυρές καταιγίδες έχουν μετατρέψει τους δρόμους πολλών περιοχών σε ποτάμια, ενώ οχήματα και αντικείμενα στη Νικήτη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία λόγων των έντονων βροχοπτώσεων.

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων στη Χαλκιδική. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η Πυροσβεστική δέχθηκε στην Κασσάνδρα 100 κλήσεις, στη Νικήτη 60 κλήσεις και 25 κλήσεις στην Ιερισσό

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του halkidikinews.gr

HALKIDIKINEWS - Νικήτη πλημμύρες 26.6.18 (1)
Κλείσιμο


HALKIDIKINEWS - Ν.Μουδανια Κακοκαιρία 26.6.18

cc1
cc2
cc3
cc4

Δείτε το βίντεο του thestival.gr

Thestival.gr Νικήτη Καταιγίδα



Μεγάλες πλημμύρες στα παράλια της Λάρισας

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι και στα παράλια του Δήμου Αγιάς. Από την επέλαση του φαινομένου γέμισε νερά η είσοδος του Αγιοκάμπου.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου προσπαθούν στη παραλία να ανοίξουν διόδους για να αποφευχθεί το «φούσκωμα» των ρεμάτων καθώς υπάρχει ο φόβος πως αν το φαινόμενο συνεχίσει τις επόμενες ώρες με την ίδια ένταση, ενδέχεται να συμβεί. Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν σημειώνονται σοβαρά προβλήματα.

agia-2-750x420
Βόλος: Ζημιές στα χωριά Κανάλια και Κεραμίδι από την καταιγίδα

Ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι η κακοκαιρία που έπληξε τη Μαγνησία, αλλά η πρωινή έντονη βροχόπτωση, άφησε το στίγμα της στα χωριά Κερασιά και Κανάλια, όπου κατεγράφησαν και προβλήματα περιορισμένης έκτασης κυρίως στην οδοποιία.

Από την πρωινή καταιγίδα πλημμύρισαν μερικά σπίτια στα Κανάλια και οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χαμηλά σημεία του χωριού.

Από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κερασιώτη, στον δρόμο Καναλίων-Κερασιάς παρασύρθηκε τμήμα του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 150 μέτρων και η συγκοινωνία έχει διακοπεί, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επτά σπίτια στην Κερασιά, που γειτνιάζουν με τον Κερασιώτη.

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Κεραμίδι της Μαγνησίας, από τα πολλά νερά που "κατέβασε" ο χείμαρρος που περνά μέσα από το επίνειο του χωριού, το Καμάρι.

Πάντως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αφού δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έχουν συνδράμει για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.

Στον Βόλο λίγο πριν το μεσημέρι η πυροσβεστική επενέβη για να απεγκλωβίσει 3 άλογα που είχαν βρεθεί στην κοίτη του χειμάρρου Κραυσίδωνα και κινδύνευαν να παρασυρθούν.

weatherv1
weatherv2
weatherv3
weatherv4
weatherv5
weatherv6
weatherv7
weatherv8




weatherv9
weatherv10
weatherv11
weatherv12


weatherv13
weatherv14
weatherv15
weatherv16
HALKIDIKINEWS - Νικήτη πλημμύρες 26.6.18 (1)





Πηγή: Thestival.gr - Larissanet.gr - e-thessalia.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης