Τα κανάλια έχασαν τη μάχη στο ΣτΕ για τις επτά άδειες

ste_epikrateias-1021x580

Έχουν όμως τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων

Έχασαν αυτή τη φορά τα κανάλια τη δεύτερη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε μεν, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών, αλλά οι καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εκ νέου στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των επόμενων διαδικαστικών σταδίων.

Υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου (μετά την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου Νικολάου Σακελλαρίου) και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το θέμα της χορήγησης των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Τελικά, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις των καναλιών, αλλά έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν σε επόμενο στάδιο της όλης διαδικασίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά την διάσκεψη έντονα απασχόλησε τους δικαστές το ζήτημα ότι ακυρωτικοί λόγοι που είχαν επικαλεστεί και προέβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας, είχαν εκλείψει ήδη, αλλά παρ΄ όλα αυτά έπρεπε να απαντηθούν.

Πάντως, από τους δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα του καλοκαιριού.
Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον τότε σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου είχε ασχοληθεί και πάλι - για πρώτη τότε- το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για την χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών. Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Σακελλαρίου και Παπαγεωργίου ήταν τότε στη μειοψηφία της Ολομέλειας.

Τώρα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα.

Όλοι στρεφόντουσαν τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Το τίμημα θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.
Η πλευρά των καναλιών υποστήριζε ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Τέλος, οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποστήριζαν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε 7, καθώς μπορεί να χορηγηθούν 16 άδειες. Ο περιορισμός αυτός του αριθμού των αδειών, σύμφωνα με τους καναλάρχες έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ, καθώς μάλιστα ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε από το αρμόδιο όργανο που είναι ΕΕΤΤ, παρά μόνο μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο αριθμός 7 είναι εσφαλμένες.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ο Υπουργός Προπαγάνδας τα θέλει ετσι

Ο κύριος Παππάς, ο Πάπας της ενημέρωσης θέλει μικρό και ελεγχόμενο κύκλο. Πάντως συμφωνώ με το να πληρώνει κάποιος για να εκπέμπει. Αλλά θα πρέπει να μπει σταθερή ταρίφα τόσα μύρια για κάθε συχνότητα, και ο αριθμός των καναλιών να περιοριστεί μόνο από τεχνικά θέματα, και όχι από το μυαλού και του κάθε Παππά και Τσίπρα και αλλού καθεστωτικού.

πεοπαγανδα απο τα lidl

μικρό και ελεγχόμενο κύκλο; γιατί ήταν τότε μόνο 6 υποψήφιοι για 7 άδειες; γιατί πόσα πανελλαδικά κανάλια είχαμε πριν; 78; γελάνε και τα τσιμέντα με τη προπαγάνδα των ομοίων σου. δεν τραβάει αυτό πια, βρείτε άλλο, το μακεδονικό, την έξοδο στις αγορές, έχει πιο πολύ ζουμί εκεί για τη προπαγάνδα σας.

TheGodFather

Ποιος ο λόγος τα κανάλια να πληρώνουν για τις άδειες ? Εδώ προσφέρουν θέαμα (βλέπε power of love), προπαγάνδα (θυμηθείτε δημοψήφισμα) και ισχύ για τους ίδιους τους καναλάρχες... Τα παιδιά επιτελούν κοινωνικό έργο και εμείς θα τους βάλουμε να πληρώσουν και από πάνω ? Να πληρώσουν οι γριές των 400 ευρώ και οι άχρηστοι που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εισοδήματα άνω των 500. Κλέφτης θα γίνει το κράτος ?

xristoforos

swstos

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

simaia_main

Εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων - Κουκουλοφόροι σπάνε, καίνε και καταστρέφουν - Βροχή από μολότοφ - Χημικά και ρίψεις νερού για να σβήσουν τις φωτιές από την αστυνομία - Επεισόδια και στη λ.Αλεξάνδρας με έναν τραυματία και οκτώ προσαγωγές

aoz11

«Συνεχίζουμε τη μακροχρόνια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και υποστηρίζουμε σθεναρά το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην ΑΟΖ», δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων

odothes

Κουκουλοφόροι έσπασαν θρανία, έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα - Ρίψεις μολότοφ στο Παλαί ντε Σπορ - Με χημικά απάντησαν οι αστυνομικοί - Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Εγνατία - Έκαψαν αμερικανική σημαία στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Επεισόδια και στην Πάτρα

1