Με σημαίες και πανό για τον Σώρρα στην Ευελπίδων εκατοντάδες οπαδοί του

Με σημαίες και πανό για τον Σώρρα στην Ευελπίδων εκατοντάδες οπαδοί του

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» καλείται να δώσει εξηγήσεις για σειρά κακουργημάτων

sorras-foto-1
Σαν ήρωα αντιμετωπίζουν τον Αρτέμη Σώρρα τα περιπου 500 μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων ενώ ο ηγέτης της οργάνωσης δίνει εξηγήσεις για μια σειρά κακουργημάτων.

Οι οπαδοί του Σώρρα που έφτασαν από όλη την Ελλάδα με δεκάδες πούλμαν κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό για τη Μακεδονία ενώ υπάρχουν και άτομα με κίτρινα γιλέκα προκειμένου να ελέγχουν την κίνηση των διαδηλωτών.

«Κοιτα Αρτέμη το καθεστώς σε τρέμει», φωνάζουν ρυθμικά ενώ έψαλαν και τον εθνικό ύμνο. 

eyelpidwn


Κλείσιμο
Ευελπίδων 2

eyelpidwn3

sorras-foto-2
sorras-foto-3





Η σημερινή απολογία του Αρτέμη Σώρρα στον ανακριτή έρχεται 16 περίπου μήνες μετά την εξαφάνισή του από προσώπου γης και αφού σε βάρος του οι εισαγγελικές αρχές είχαν απαγγείλει σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών κατηγοριών και μάλιστα κάποιες εξ αυτών να είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που φέρνει αντιμέτωπο τον αρχηγό της «Ελλήνων Συνέλευσις» ακόμη και με ισόβια.

Ειδικότερα, σήμερα ενώπιον του ανακριτή, ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές το περασμένο Σάββατο στον Άλιμο, καλείται να απολογηθεί για σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ακόμη, στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σειρά κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Να σημειωθεί πως συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί στις ανακριτικές αρχές και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σε πόρισμα που είχε συντάξει για την υπόθεση η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ευγενία Αυλίδου, αποτυπώνονταν η δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος μάλιστα όπως προέκυψε δεν διέθετε κανένα περιουσιακό στοιχείο και τα τελευταία χρόνια υπέβαλε μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.

Η δε ζημία για το ελληνικό δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι ανυπολόγιστη, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τα «εξώδικα Σώρρα» αρνούμενοι να πληρώσουν χρέη και εισφορές. Με τα εξώδικα αυτά ο Αρτέμης Σώρρας υποστήριζε ότι οι πολίτες μπορούν να συμψηφίσουν τα χρέη τους με τα περίφημα 600 δισ ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις»!

Ενδεικτικά στο εισαγγελικό πόρισμα, αναφέρεται πως για 115 περιπτώσεις πολιτών που προσκόμισαν την εξουσιοδότηση Σώρρα, το ΙΚΑ δεν εισέπραξε 4.700.000 ευρώ(!) ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά δεν εισπράττονται από δημόσιο, εφορίες κ.λπ.

Δείτε βίντεο: Ευελπίδων: Με σημαίες και πανό για τον Σώρρα εκατοντάδες οπαδοί του
Ευελπίδων: Με σημαίες και πανό για τον Σώρρα εκατοντάδες οπαδοί του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης