Κύπρος: Deal εξογοράς της Συνεργατικής από την Ελληνική Τράπεζα

Κύπρος: Deal εξογοράς της Συνεργατικής από την Ελληνική Τράπεζα

Από τα 176 υποκαταστήματα της Συνεργατικής θα μείνουν 100 και θα αποχωρήσουν περίπου 900 υπάλληλοι

sinergatiki_hellenic
Σημαντικές ανακατατάξεις δημιουργούνται στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με την απορρόφηση της Συνεργατικής από την Ελληνική Τράπεζα η οποία καθίσταται η μεγαλύτερη τράπεζα του νησιού. Χθες οι μέτοχοι της Συνεργατικής Τράπεζας ενέκριναν την πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας για εξαγορά και η διαδικασία απορρόφησης θα διαρκέσει 15 μήνες. Από τα 176 υποκαταστήματα της Συνεργατικής θα μείνουν 100 και θα αποχωρήσουν περίπου 900 υπάλληλοι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Συνεργατικής, «σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 15ης Ιουνίου 2018, η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ενημερώνει ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που διεξήχθη στις 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30 αποφάσισε την έγκριση της πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συναλλαγής σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

Προστίθεται ότι «η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των απαραίτητων εποπτικών εγκρίσεων».

Η πρόταση προνοεί ότι η Ελληνική Τράπεζα αναλαμβάνει την εγγύηση των καταθέσεων των πελατών της Συνεργατικής, ύψους 9.7 δισ. ευρώ. Έναντι αυτής της υποχρέωσης, η Ελληνική Τράπεζα προτείνεται να αναλάβει περιουσιακά στοιχεία της Συνεργατικής, αποτελούμενα από δάνεια, ομόλογα και μετρητά, αξίας 10.3 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται και μη-εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους περίπου 0.5 δις ευρώ. Παράλληλα περιουσιακά στοιχεία της Συνεργατικής, λογιστικής αξίας περίπου 8.3 δισ. ευρώ, θα εκχωρηθούν στο κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης