Το Σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο» ζητά αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα

zaef_tsipras

Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων στη βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και το «Ουράνιο Τόξο» ζητά αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα!

Το πολιτικό κόμμα με έδρα την Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων στη βόρεια Ελλάδα, χαρακτηρίζει μέσω ανακοίνωσης του, ως «ημιτελή» την υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ μέχρι την «αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας» στη χώρα μας.

Ο πολιτικός φορέας, ο οποίος στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία 'Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο' και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), χαρακτηρίζει ως θετικό το γεγονός ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα» στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του «Ουράνιου Τόξου» έχει ως εξής


Με αφορμή την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας στην Πρέσπα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, η ΕΕΣ- «Ουράνιο Τόξο» έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

- Έχουμε επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους διακηρύξει ότι είμαστε και παραμένουμε εναντίον της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Κανένας στυγνός εκβιασμός δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνει την δημοκρατική βούληση του μακεδονικού λαού που πριν 27 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό είναι το όνομα της χώρας του. Είμαστε ευτυχείς που και πάλι οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα έχουν τον τελευταίο λόγο μέσω δημοψηφίσματος. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η προτεινόμενη λύση δεν είναι η καλύτερη για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς παραπέμπει ανοικτά σε λογικές διαίρεσης και αλυτρωτισμού. Αυτές ακριβώς που θα έπρεπε να αποτρέπει. Είναι μια ημιτελής συμφωνία γιατί μεταξύ άλλων είναι γνωστό ότι γεωγραφικά προθέματα σε επίσημες ονομασίες κρατών ανά τον πλανήτη χρησιμοποιούνται ως "οχήματα" σε εθνικιστική ρητορεία και ανάλογες καταστροφικές πολιτικές.

manolis_galanis


- Είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα στην γειτονική χώρα αλλά είναι θλιβερό που πάσχισε μέχρι την τελευταία στιγμή να το αποφύγει για τη δική της επικράτεια, χρησιμοποιώντας φθηνά κόλπα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η νέα αλλαγή άρθρων του μακεδονικού συντάγματος στην απέλπιδα προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι εθνικά Μακεδόνες εντός συνόρων από εκείνους στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και η διαρκής επίκληση της αρχαιότητας, με την οποία οι σημερινοί Έλληνες έχουν ακριβώς την ίδια σχέση με αυτή που έχουν οι σύγχρονοι Μακεδόνες. Απολύτως καμία.

- Από την αρχή της πολιτικής της δραστηριότητας, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο έχει αποκηρύξει τις λογικές των "μητέρων-πατρίδων". Ενεργούμε ως Έλληνες πολίτες που επιδιώκουν μέσω των μειονοτικών δικαιωμάτων που μας στερεί το ελληνικό κράτος, να συμβάλλουμε στον εκδημοκρατισμό του. Ένα από τα βασικά, αν όχι το βασικότερο βήμα, είναι η ειλικρινής και πλήρης- άνευ αστερίσκων και κωμικοτραγικών δηλώσεων- αναγνώριση της σύγχρονης μακεδονικής εθνικής ταυτότητας.

Μόνο τότε θα μπορέσει η χώρα μας να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Μόνο τότε η εν λόγω συμφωνία θα είναι ολοκληρωμένη και θα έχει επιτελέσει το στόχο της. Μέχρις ότου συμβεί αυτό, η εθνική Μακεδονική μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της μαζί με τις άλλες μειονότητες και τους, ευτυχώς διαρκώς αυξανόμενους, πραγματικούς δημοκράτες στη χώρα”.

ΣΧΟΛΙΑ (47)

Αλέξανδρος Δ. Δρακάτος

Δεν υπάρχει "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα. Οι Μακεδόνες ήταν ελληνικό δωρικό φύλο, που άκμασαν κάτι αιώνες π.Χ.. οι Σλάβοι του κ. Ζάεφ, που ήρθαν στα μέρη μας το 700 μ.Χ., πότε ανακάλυψαν την ταυτότητά τους ως "Μακεδόνων" ; Τον 20ο αι. μετά Χριστόν ; ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!!!!!!👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈👈

Φίλιππος ο Μακεδόνας (με σκουλαρίκι)

Από εδώ και στο εξής θα μαζεύουμε ό,τι έσπειρε ο Cool Αλέξης. Το μόνο που μας απομένει είναι να διεκδικήσει η ελληνόφωνη μειονότητα των Σκοπίων (που αριθμεί περίπου 200 χιλιάδες πολίτες) και να ζητήσει κι' εκείνη να αναγνωριστούν επίσης ως εθνικοί Μακεδόνες, από την άλλη πλευρά, όμως, και να γίνει χαμός. Αν θέλουν να δημιουργήσουν σύγχιση με αυτούς τους Σλαβόφωνους που αποτελούν το 0,1% της Ελλάδας, θα μπορούσαμε να τους δημιουργήσουμε μεγαλύτερη σύγχιση εμείς με το 10% του πληθυσμού των Σκοπίων. Ας παίξουμε κι' εμείς λίγο με τους όρους τους, να δούμε αν θα τους αρέσει.

a

1) O καθηγητής Οικονομ. Γεωγραφίας & Γεωπολιτικής Θεωρίας του ΕΚΠΑ Μάζης, ως ειδήμων λέει σε άρθρο του στα ΝΕΑ ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι πολύ κακή. 2) & πρότεινε να ονομαστούν τα Σκόπια "Κεντροβαλκανική Δημοκρατία» Βλ. http://www.pontos-news.gr/gallery/174955/mazis-kai-kalenteridis-gia-skopiano-vinteo (Αν γκουκλάρετε "καθηγητής Μάζης για σκοπιανό" θα βγάλει πολύ υλικό για να μορφωθείτε) 3) Κανένας Έλληνας πολιτικός, με όλα τυχόν τα λάθη του, δεν αναγνώρισε τους Σκοπιανούς ως σκέτο Μακεδόνες επί τόσες δεκαετίες. & γι' αυτό γίνονταν διαπραγματεύσεις. 4) Κανένας Έλληνας δεν θα παρέδιδε τα πάντα, χωρίς να λάβει κανένα αντάλλαγμα. Εδώ υπήρξε παράδοση άνευ όρων & δημιουργία για 1η φορά στην παγκόσμια Ιστορία έθνους μακεδονικού (μα οι άνθρωποι αυτοί είναι Βούλγαροι, Αλβανοί & Ρομά) & μακεδονικής γλώσσας, ενώ πρόκειται για τη δυτική διάλεκτο της βουλγαρικής. Τις πονηριές αλλού. 5) & θυμίστε σε όλους ότι το Μάιο του 2008 αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) συμμετείχε σε εκδήλωση στα Σκόπια με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων η Σίσσυ Βωβού, υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που το 2013 έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» & μίλησε ευθαρσώς για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. «Εμείς ζητάμε την αναγνώριση της “μακεδονικής εθνότητας” όσον αφορά στο τμήμα του λαού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που είναι Μακεδόνες, αλλά & όσον αφορά στους Ελληνες ντόπιους Μακεδόνες που ζουν στον Βορρά της ελληνικής Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά. 6) Δείτε & άρθρο - διακήρυξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» λίγο πρίν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, Απρίλιο 2008, στην οποία η Ελλάδα έθεσε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στη Συμμαχία Ποιοι σημερινοί υπουργοί & στελέχη της Αριστεράς το υπέγραφαν. Στο Βουκουρέστι η Ελλάδα αρνήθηκε να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία ακόμη & με την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. Τότε 200 & πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν προκλητικά κατά της εθνικής γραμμής, ζητώντας από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως ΣΚΕΤΟ «Μακεδονία». https://www.protothema.gr/politics/article/565640/otan-o-misos-suriza-elege-ta-skopia-makedonia/ Ήταν ποτέ δυνατόν αυτοί να διαπραγματευθούν;

Karletos

Δεν χρειαζεται να ανησυχουμε...... Η Κυβερνηση μας θα λυσει αμεσα το θεμα.....τωρα πια ξερει.... Μετα θα λυσει το "θρακικο" .... Μετα το "Αλβανικο"..... Μετα το "Κρητικο"...... Μετα το "Δωδεκανησιακο" Μετα το "Επτανησισκο" Μετα το "Θεσσαλικο" Μετα το "Πελλοπονησιακο" Δηλαδη : Οπου διαλεκτος...και....Κρατος !!! η' ειμαστε..."διεθνιστες" η' δεν ειμαστε....

mm

Αυτά που έκανε ο Τσίπρας να τα θυμάστε και στη μεθεπόμενη και σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις από τώρα. Εκεί σας θέλω. Γιατί ο Τσίπρας σας γύρισε το δημοψήφισμα(παρόλο που διαφωνούσα με το αποτέλεσμα) και τον ξαναφηφίσατε.

)-(

Κακώς λέτε "σλαβόφωνοι". Υπάρχουν σλαβόφωνοι με ελληνικότατη συνείδηση. Άλλωστε, όπως βλέπετε και από την ιστοσείδα των, ελληνικά γράφουν. Το πρόβλημα μ' αυτούς είναι ο στόχος των και γι αυτό έπρεπε να είχαν απαγορευθεί. Αντ' αυτού, πολλά μέλη του είναι δημόσιοι ή δημοτικοί υπάλληλοι.

Σωωωωωπα

Μα μα Μα Μα Μα ! Ο Αλέξης συμφώνησε να μην υπάρχει αλυτρωτισμός ! Αδύνατον ! Για ξαναελέγξτε μηπως έγινε κανένα λάθος , αφού μας διαβεβαίωσε Ο ΚΟΤΖΙΑΣ !

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ

Μακεδονική μειονότητα, ε;

Ax, ανυπομονώ να διαβάσω τα επόμενα άρθρα του Δανίκα!

Midian

Γιατί οι δημοκρατες δικαστές επιτρεπουν σε τέτοια εθνικιστικά μορφώματα την ύπαρξή τους ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loizou

Οργή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τη Μυρσίνη Λοΐζου, που έπαιρνε τη σύνταξη της μητέρας της επί 5,5 χρόνια - Πώς σχολιάζουν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης

7