Οπτικοί: «Όχι» στο νέο τρόπο αποζημίωσης των γυαλιών οράσεως από τον ΕΟΠΥΥ

opticians

Η Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών παραθέτει επτά λόγους για τους οποίους  αποφάσισαν να μην δέχονται τα voucher για την πληρωμή γυαλιών οράσεως από τους ασφαλισμένους

Αρνούνται τον νέο τρόπο αποζημίωσης οπτικών ειδών για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι εκπρόσωποι του κλάδου – μια άρνηση στην οποία εμμένουν από την αρχή του έτους οπότε και τέθηκε το θέμα της νέας διαδικασίας χορήγησης οπτικών και αποζημίωσης αυτών στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης και που έλαβε την τελική της μορφή με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ασφαλισμένοι προκειμένου να λαμβάνουν γυαλιά οράσεως ή άλλα οπτικά είδη που τους έχει συνταγογραφήσει ο οφθαλμίατρος, θα καταθέτουν στα καταστήματα ειδική γνωμάτευση, ένα είδος voucher. Οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν τα οπτικά χωρίς να πληρώνουν και οι οπτικοί θα αποζημιώνονται με το voucher από τον ΕΟΠΥΥ.

Με ανοικτή επιστολή η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών, ζητεί καταρχάς την κατανόηση, τη στήριξη και τη συμπαράσταση των ασφαλισμένων για τις επικείμενες συναλλαγές τους για οπτικά είδη και εξηγεί για ποιο λόγο αποφάσισαν να μην δέχονται τα voucher για την πληρωμή γυαλιών οράσεως.

Οι οπτικοί ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ. Ζητούν, επίσης, διάλογο με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ για να βρεθεί λύση, η οποία θα εξυπηρετεί και τον ασφαλισμένο, αλλά και θα προστατεύει τις επιχειρήσεις από την καταστροφή και το λουκέτο.

Οι επτά λόγοι άρνησης που παραθέτουν οι οπτικοί:

Ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ τους χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.

Θα δέχονται “χαρτιά”’ αντί χρημάτων, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν με μετρητά ΦΠΑ, εμπορεύματα, πάγια έξοδα, τους εργαζόμενους.

Δεν θα γνωρίζουν πότε θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν θα εισπράττουν το ποσό του voucher, αλλά μειωμένο ποσό, λόγω κουρέματος και της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ

Δεν υπάρχει πλέον, μετά από οκτώ χρόνια άγριας λιτότητας, ρευστότητα στις επιχειρήσεις για να χρηματοδοτούν τον ΕΟΠΥΥ για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Οπτικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, δεν θα μπορούν να εισπράττουν και οι επιχειρήσεις τους καταδικάζονται σε κλείσιμο.

Σύμφωνα με τους οπτικούς, στην ουσία δεν μειώνεται η γραφειοκρατία προς τον ασφαλισμένο, καθώς είναι υποχρεωμένος να συναλλάσσεται πάλι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένος οφθαλμίατρος, ελεγκτής ιατρός).

Εκτιμούν, δε, πως με τον συγκεκριμένο νόμο η κυβέρνηση επιδιώκει τα εξής:

Να τούς τιμωρήσει γιατί «δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν υπέγραψε κανείς οπτικός - οπτομέτρης την λεόντειο σύμβαση που είχε προτείνει ο ΕΟΠΥΥ».

Να τούς βάλει απέναντι από τους ασφαλισμένους «για να πετύχει να μην έχουμε άλλη επιλογή από την υποταγή στις επιδιώξεις της».

Να κάνει κοινωνική πολιτική ανέξοδα με τα δικά τους χρήματα.

Να περιορίσει τις μικρές επιχειρήσεις και παράλληλα να μειώσει τις δαπάνες για την Υγεία.

Μέσω της πιστοποίησης (η οποία δεν χρειάζεται γιατί στα οπτικά καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιστοποιημένα) επιδιώκει να επιβάλει ετήσιο χαράτσι.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ολοι γκρίνια είστε!Πως θα πάει η Ελλάδα μπροστά;

Ε,και που είναι το πρόβλημα;Δε θα ταλαιπωρείται ο ασφαλισμένος .Τον ασφαλισμένο τον ρώτησε κανείς αν είχε εκείνη την ώρα να δώσει χρήματα;Εγώ ξέρω ανθρώπους που έχουν πρόβλημα και δε πάνε να πάρουνε γιαλιά γιατί δεν έχουν χρήματα για τη δεδομένη στιγμή.Τωρα θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να βαζουνε. Οι οπτικοί θα χουν περισσότερο δουλειά.

George

Εισαι εκτος τοπου και χρονου μεγαλε

Χχ

Ρε αυτοί ψάχνουν για μακακες τελείως ΧΑΧΑΧΑΧΑ Γιατί να μην μας τα κάνουν δώρο ρε οι οπτικοί;;;;;;;;

Γιάννης

Λογική αντίδραση των οπτικών. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών υγείας (γιατροί, φυσικοθεραπευτές) διακόπτουν τις συμβάσεις τους με το δημόσιο, γιατί δεν τους πληρώνει. Τις τελευταίες εβδομάδες, το δημόσιο που χρωστούσε μεγάλα ποσά (μετά από τις αναγκαστικές εκπτώσεις) στους φυσικοθεραπευτές για τα προηγούμενα έτη, αποφάσισε να αυξήσει και άλλο τις αναγκαστικές εκπτώσεις, με αποτέλεσμα οι φυσικοθεραπευτές που ανέμεναν να εισπράξουν να κληθούν τελικά να επιστρέψουν και μέρος των προκαταβολών που είχαν ήδη εισπράξει. Αυτά βλέπουν και οι οπτικοί και σου λένε, άσε καλύτερα.

yolo

Το Δημόσιο επέλεξε να είναι κακοπληρωτής και η πιστοληπτική του ικανότητα οφείλει να λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις συναλλαγές του. Τι δεν καταλαβαίνουν; Ψάχνουν απεγνωσμένα για όλο και περοσότερα κορόιδα. Αρκετά με τους συριζο-ακάλυπτους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

neos-glufadfas-mitropolitis

Ανατροπή στην ψηφοφορία μετά την επανακαταμέτρηση, καθώς υπήρξε ισοψηφία με τον πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης Γλυφάδας Αλέξιο Ψωίνο και ο μέχρι πρότινος διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου εκλέχθηκε σύμφωνα με τα πρεσβεία

fight_ar

Επεισόδια μεταξύ συνδικαλιστών με σπρωξίματα και φωνές - Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κάτι που αρνήθηκε ο πρόεδρος 

37
foto-turkai1

Τούρκοι δύτες από το ναρκαλιευτικό «Akçakoca» συμμετείχαν στην ελληνική άσκηση ναρκοπολέμου «Αριάδνη» όπου είχε προσκληθεί και η μόνιμη δύναμη ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ και φωτογραφήθηκαν με τουρκική σημαία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!

65