Στις 16:00 το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Στις 16:00 το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Και αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών, συλλαλητήριο στις 11:00 στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου

poreia-syntagma_main01
Με συγκεντρώσεις – συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στο Πισοδέρι Φλώρινας, κορυφώνονται -σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή- οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», κατά της συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που μέσα στη βουλή θα διεξάγεται η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, χιλιάδες διαδηλωτών αναμένεται να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στην αυριανή υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, στις Πρέσπες και τη εκχώρηση της «Μακεδονίας».

Οι διοργανωτές έκαναν γνωστό πως από το πρωί του Σαββάτου, θα ξεκινήσει η συγκέντρωση του κόσμου μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που θα κορυφωθεί νωρίς το απόγευμα. Κεντρικό moto της διαδήλωσης είναι: «Αν όχι τώρα πότε; Αν όχι εμείς ποιοι;». 
syllalitiriio01

Κλείσιμο
Καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση ανακοίνωση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει : «Η κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική θέση».

Όπως έχει γίνει γνωστό, στήριξη στην συγκέντρωση - συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος. Παρέχει και η Ν.Δ. με τις οργανώσεις της σε όλη την Αττική να καλούν «μέλη της παράταξης να εκφράσουν μαζικά την αγωνία τους για ένα ζήτημα μείζονος εθνικού συμφέροντος», σύμφωνα με σχετικές πηγές.

Στο Πισοδέρι την Κυριακή το συλλαλητήριο

Αύριο Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Λεωφορεία για το Πισοδέρι, ναυλώνονται ήδη από την Θεσσαλονίκη (πληροφορίες στο τηλ. 2310244400) και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πληροφορίες για δρομολόγια από Βόρεια Ελλάδα: https://goo.gl/SM3wpe
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης