Πάνω από τους Φούρνους πέταξαν δύο τουρκικά F-16

tur-f16-mesa

Τουρκικά μαχητικά έκαναν και δύο υπερπτήσεις πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι - Επί μισή ώρα τέσσερα τουρκικά μαχητικά πετούσαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου-Σάμου-Κω

«Σουρωτήρι» έκαναν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, με τη συμπλήρωση ενός 24ωρου από τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας ότι έχει θέσει πολεμικά της πλοία σε αυξημένη ετοιμότητα. 

Τα δύο τουρκικά F-4 συνοδευόμενα από δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι και στη συνέχεια έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από τους Φούρνους.

Ώρα 14:32 το μεσημέρι της Παρασκευής, σχηματισμός των τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών μπήκε  στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ της Λήμνου και της Λέσβου. 

Επειτα από 24 λεπτά και συγκεκριμένα στις 14:56, ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών χωρίστηκε σε δύο ζεύγη. Τα δύο F-4 πέταξαν στα 20.000 πόδια πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι και στις 14:59 βγήκαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Κω και Σάμου, αφού προηγουμένως είχαν πετάξει πάνω από ελληνικό έδαφος και είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Τα δύο F-16 του σχηματισμού των τουρκικών αεροσκαφών πέταξαν και αυτά πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι  και έκαναν ακόμη μία υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους. Τα τουρκικά F-16 πέταξαν 8.700 πόδια πάνω από τους Φούρνους και στη συνέχεια, ώρα 15:03, βγήκαν από το FIR Αθηνώναπό την περιοχή μεταξύ Κω και Σάμου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

knosos

Εκκενώθηκαν όλες οι εστίες, οι έρευνες συνεχίζονται - Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 25 οχήματα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς - Πυκνοί καπνοί στην περιοχή 

iliofaneia-kairos-ilios-kalokairi

Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική - Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη - Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ