Πάνω από τους Φούρνους πέταξαν δύο τουρκικά F-16

Πάνω από τους Φούρνους πέταξαν δύο τουρκικά F-16

Τουρκικά μαχητικά έκαναν και δύο υπερπτήσεις πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι - Επί μισή ώρα τέσσερα τουρκικά μαχητικά πετούσαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου-Σάμου-Κω

tur-f16-mesa
«Σουρωτήρι» έκαναν τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, με τη συμπλήρωση ενός 24ωρου από τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας ότι έχει θέσει πολεμικά της πλοία σε αυξημένη ετοιμότητα. 

Τα δύο τουρκικά F-4 συνοδευόμενα από δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι και στη συνέχεια έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από τους Φούρνους.

Ώρα 14:32 το μεσημέρι της Παρασκευής, σχηματισμός των τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών μπήκε  στο FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ της Λήμνου και της Λέσβου. 

Επειτα από 24 λεπτά και συγκεκριμένα στις 14:56, ο σχηματισμός των τουρκικών αεροσκαφών χωρίστηκε σε δύο ζεύγη. Τα δύο F-4 πέταξαν στα 20.000 πόδια πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι και στις 14:59 βγήκαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Κω και Σάμου, αφού προηγουμένως είχαν πετάξει πάνω από ελληνικό έδαφος και είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Κλείσιμο
Τα δύο F-16 του σχηματισμού των τουρκικών αεροσκαφών πέταξαν και αυτά πάνω από τη νησίδα Ανθρωποφάγοι  και έκαναν ακόμη μία υπέρπτηση πάνω από τους Φούρνους. Τα τουρκικά F-16 πέταξαν 8.700 πόδια πάνω από τους Φούρνους και στη συνέχεια, ώρα 15:03, βγήκαν από το FIR Αθηνώναπό την περιοχή μεταξύ Κω και Σάμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης