Σε 21 πόλεις τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου για τη Μακεδονία: Δείτε πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

sillalitirio_arthro

Δήμαρχοι και μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες - Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη,Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 πόλεις (μέχρι στιγμής) που προτάσσουν το ανάστημά τους, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. 

Πανέτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής, τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Σημείωσε ότι η παράλληλη διεξαγωγή συγκεντρώσεων είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων. Έκανε λόγο δε, για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν το λαό να βγει στις πλατείες

Οι δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας. 

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

«Δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές»

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα φροντίζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους να τονίζουν ότι στις 13 συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Μακεδονίας δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές.

Τι λέει ο Κοτζιάς 

Την ίδια ώρα, την βαθιά πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν σε λίγες μέρες οι δυσκολίες για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, με τον Φραγκούλη Φράγκο να τον επικρίνει έντονα μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΘΕΜΑ 104,6. «Ύμνησε τη συμφωνία με τον Ντιμιτρόφ και την Αλβανία που αγνοούμε και εμείς ως πολίτες και τα κόμματα. Τον άκουσα να επαινεί τον πρωθυπουργό και τον ίδιο και να μην επιτρέπει να ακουστεί η αντίθετη άποψη για να μην διακοπεί ο μονόλογός του. Ο ναρκισισμός όταν χειρίζεσαι τα εθνικά θέματα δεν είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Φράγκος. 

Ο Ν. Κοτζιάς στη συνέντευξή του εκτίμησε ότι η ηγεσία των Σκοπίων τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι "συνειδητοποίησε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν για την υλοποίησή της και ότι αυτό έπαιξε ένα ρόλο στο να θελήσει να αναστοχαστεί και να συζητήσει για ορισμένες διευκρινήσεις της ίδιας της συμφωνίας".

"Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μία ευθεία" τόνισε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι έχουν "τα πάνω της και τα κάτω τους". Ερωτηθείς σχετικά με το συλλαλητήριο στα Σκόπια εκτίμησε ότι βασικός στόχος του ήταν η βασική κυβερνητική πολιτική" , ενώ αναφορικά με τη συμφωνία επισήμανε ότι είναι ένας καλός συμβιβασμός, με την έννοια ότι και οι δύο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτόν. "Είναι ένας συμβιβασμός που δίνει και παίρνει και θα κάνει καλό και στην ανάπτυξη και της χώρας μας και της φίλης χώρας, και των σχέσεων τους, αλλά και όλης της περιοχής".

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ξένος παράγοντας δεν ανακατεύθηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, ενώ αρνήθηκε να μιλήσει για το όνομα, εξηγώντας ότι θα το ανακοινώσουν οι δύο πρωθυπουργοί.

Σχετικά με αυτό όμως σημείωσε ότι είναι ένα όνομα που προτείνανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις τονίζοντας ότι οι επικριτές πρέπει "να είναι ποιο σεμνοί". Ειδικότερα κάλεσε τη ΝΔ αν έχει τα "κότσια" ας πει τα ονόματα που πρότεινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και ποιό από αυτά θέλει, τονίζοντας ότι αν τον προκαλέσει κανείς ξανά, όλα αυτά τα ντοκουμέντα θα κατατεθούν στη Βουλή".

«Υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για λύση κι αυτή θα είναι λύση συμβιβασμού .Στις διεθνείς σχέσεις είναι φυσιολογικοί οι συμβιβασμοί» ανέφερε ο κ.Κοτζιάς και χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της εκκλησίας της πΓΔΜ για τη μετονoμασία της σε Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

«Είναι δικό μας εθνικό συμφέρον να λύσουμε τα προβλήματα με την πΓΔΜ και αυτός είναι ο στόχος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής την οποία ασκούμε» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, από τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει το «Μακεδονία-Σκόπια» και η ΠΓΔΜ έχει απορρίψει το «Μακεδονία του Βαρδάρη» και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» και «Άνω Μακεδονία».

ΣΧΟΛΙΑ (230)

ΦΟΒΕΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

ΧΤΥΠΗΜΑ 1ο: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018), ΧΤΥΠΗΜΑ 2ο: ΑΘΗΝΑ (4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018), ΧΤΥΠΗΜΑ 3ο (ΠΟΛΛΑΠΛΟ): (6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018), ΧΤΥΠΗΜΑ 4ο (ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ): ΑΘΗΝΑ (8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018). Ο ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΑΤΟ!

8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΣΙΠΡΑ! ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΘΑ ΣΕΒΕΣΑΙ!

Μ. Κοράλης

Από την κάθοδο των Σλάβων ( με τις Σκλαβηνίες ) από τον 6ο μχ. αιώνα και εδώ Μακεδονία νοείται όλη η λεκάνη απορροής του Αξιού -Βαρδάρη .Επομένως σήμερα υπάρχουν 4 Μακεδονίες α ) η ελάχιστη Αλβανική με 4 χωριά ,ήτοι το 0,5% ,β) η Βουλγαρική ή Μακεδονία του Πιρίν με 14,5% ,γ) η Σλάβικη ή ΦΥΡΟΜ με 34% και η Ελληνική με περίπου 51 % . Η Γλώσσα της ΦΥΡΟΜ και έχω ιδία αντίληψη γι,αυτό , είναι η διάλεκτος του νοτιοδυτικού τμήματος της Βουλγαρίας εμπλουτισμένη με λέξεις και ρίζες λέξεων των γύρω λαών ήτοι Σέρβικες , Ελληνικές και Αλβανικές .Τελευταία δε οι αρχές της ΦΥΡΟΜ βγάζουν από αυτή την γλώσσα κάποιες Βουλγάρικες λέξεις .Ναι είναι γλώσσα όχι σκετα Μακεδονική αλλά Σλαβομακεδόνικη .Το κύριο επιχείρημα της Ελλάδας πρέπει να είναι ότι οποιαδήποτε από τις4 Μακεδονίες θέλει να αποκαλλείται ως η μόνη Μακεδονία αυτόματα δημιουργεί πρόβλημα στις άλλες 3 .

MIK

Τώρα πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος, πως είτε γίνει, είτε δεν γίνει συνταγματική αναθεώρηση, ό,τι erga omnes και τρίχες κατσαρές γίνει δεκτό, θα πάψουν να αυτοονομάζονται μακεδόνες; Ή μήπως οι ξένοι θα τους πουν ποτέ βορειομακεδόνες; Μακεδόνες θα τους λένε όλοι, εκτός από μας που θα συνεχίσουμε να τους λέμε σκοπιανούς. Το γινάτι βγάζει μάτι.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΤΟΝΥ ΜΙΓΚΑΣ, ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ,ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ,ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ, ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ,ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΤΑΠΑΣ.ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Μ.ΠΑΣΟΚ

Θεσ

Γειά σου ρε Μιχάλη Πατσίκα που βάφεις και κτενίζεις το μαλλί σου, σα τον μέγα Αλέξανδρο, προτείνω να φορέσουμε όλοι αρχαίες χλαμύδες και να πάμε στο συλλαλητήριο.

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΝ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ!

ΕΛΑ, ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ!

Εγκλημα και τιμωρία

Μπορεί οι υπεύθυνοι για την προδοσία της Κύπρου να την "σκαπούλαραν" -άλλωστε οι περισσότεροι ήταν ήδη στον Κορυδαλλό . Οι υπεύθυνοι όμως γιά την προδοσία της Μακεδονίας δεν θα την σκαπουλάρουν - αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Αργά η γρήγορα θα εμφανιστεί η Νέμεσις

Γιάννα

Λογικό είναι τα Συριζοτρόλ να είναι εναντίον των συγκεντρώσεων και των συλλαλητηρίων. Εχουν τόσο τραυματικές εμπειρίες , τα καημένα, από εκείνη τη φιέστα στο Σύνταγμα το 2015! Και δεν είναι μόνο που τους κορόιδεψε και τους έφτυσε κατάμουτρα η Εθνοσωτήριος με το δημοψήφισμα . Είναι που δεν είχαν και τα "εργαλεία" να διαμαρτυρηθούν για το ιστορικό εκείνο ξεφτίλισμα. Δείξτε τους λίγη κατανόηση, οι χρήσιμοι ηλίθιοι της υπόθεσης είναι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης