Κοινωνικός τουρισμός: Την Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις - Δείτε τα κριτήρια για δωρεάν διακοπές

koinonikos-tourismos01-mesa

Εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 140.000 εργαζόμενοι - Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής - Μέχρι 10 ημέρες για όσους επιλέξουν Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Κω και Χίο - Μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις για τουριστικά καταλύματα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ξεκινά την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

· από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω ή
· από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2017:
· είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή
· έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
· έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
· συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιλογή βάσει μοριοδότησης

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα δικαιολογητικά λειτουργίας τους.

Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, και ώρα 13:00. Οι πάροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά μέχρι τις 17 Ιουνίου και ώρα 23.59.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

amerikanos

πρωτη θεση πιστα ... ρανια σβιγγου με τον επιβητορα στην αντιπαρο ... νοτοπουλου για κανενα ρομαντικο καμπινγκ = #αμισι και επιστροφη στην φυση παραφυση ... και καν αβις ... βεβαια ξεχασαμε τον καρανικα που θα θελει ενα κουβα μυδια αχνιστα για του υπολοιπους ?? αν δεν ειναιστην τοπικη του συριζα θα περασουν διακοπες στα χοτσποτ της κυψελης ....

προς ασχετους

οι εισφορες εφκα που ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ απο τον μισθο του εργαζομενου και καταβαλλονται στο κρατος ειναι ανταποδοτικες,περα λοιπον απο την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και το συνταξιοδοτικο οι κρατησεις περιεχουν εισφορες για ΛΑΕΕ (σεμιναρια επιμορφωσης) και προγραμμα κοινωνικου τουρισμου.ποιο αναλαυτικα δν μπορω να σας το κανω.οποιος δεν καταλαβε παραμενει στοκος....

Ανταποδοτικε Στοκε

Μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος, μπατακτζηδες που μαθατε στις παροχες και στο τζαμπα

2

Είσαι αμόρφωτος.

Αμερικανος

Τα ταμεια δανειζονται για να πληρωσουν συνταξεις, οι εισφορες ειναι στον ουρανο αλλα οι διακοπουλες με τα λεφτα των αλλων διακοπουλες. Εκει στην φτωχια και στην μιζερια, κρατικοδιαιτοι ζητουλες.

Ορέ μπράβο!

Δώστε ξεκούραση στους κοπρίτες φοροφυγάδες.

Ερ

Ο φοροφυγάς περιμένει τον κοινωνικό τουρισμό για να πάει 5 μέρες διακοπές; Ο φοροφυγάς το λαμόγιο;; Κάτι λάθος έχεις κάνει...

ΗΠΑς ΞΗΠΑς

Τζαμπατζηδες μια ζωη. Που ακουστηκε να πληρωνει το κρατος για διακοπες ρε, μονον στο Λαμογισταν. Γαμω τα κεκτημενα δικαιωματα σας, αχρηστοι

Κοstas

Εισαι χαζος ή τον κανεις?? Οι παροχες ειναι προπληρωμενες απο τους εργαζομενους.Ισα ισα που σε κοινωνικο κρατος θα εδιναν περισσοτερα,αλλα κ αυτα τα εφαγαν.

ναι

όλα προπληρωμένα είναι όπως οι συντάξεις και οι μισθοί ΔΥ γι'αυτό φτάσαμε να χρωστάμε και στον Άρη.

George

Το κακό είναι ότι πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν κάποιοι λίγοι. Και το χειρότερο είναι ότι το ίδιο ακριβώς γίνεται για μια σειρά από παροχές που πάνε όλες στα ίδια άτομα. Τελικά η κοινωνία πληρώνει κάποιους ξύπνιους τεμπέληδες και φοροφυγάδες για να καλοπερνάνε.

ΗΠΑς ΞΗΠΑς

Τι θα πει κοινωνικο κρατος, εχεις πας δεν εχεις μενεις στην παραγκα. Αυτα σας φαγανε αχρηστοι τεμπελαραδες.

!

Οι παροχές ενός κοινωνικού κράτους καταντούν φτώχεια και μιζέρια; Το ακούσαμε και αυτό!!!

mhtsos

ναι ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ, ΜΙΖΕΡΙΑ, θα επρεπε ο καθενας μας να εχει την ανεση να κανει διακοπες επιπεδου, τουλαχιστον, κοινονικου τουρισμου , ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ

!

Καημενούλη Μήτσακο. Πήγαινε να μορφωθείς καλύτερα και μετά θα είσαι μάλλον σε θέση να έχεις άποψη και να σχολιάζεις σε δύσκολα θέματα. Προς το παρόν, τα μπρατσάκια σου και σε άλλη παραλία για να κάνεις διακοπές του επιπέδου σου.

vas

Τζαμπατζήδες με τα λεφτα των άλλων. Κατάντια φτώχια και μιζέρια....

3

Σιγά μωρέ! Πολύ τραγικό σε βρίσκω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rbc0000

Η υπουργός Εργασίας ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της πλατείας  Πλαστήρα - Ρουβίκωνας: «Συγχαίρουμε  την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου - Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα»

33
eldorado-skouries__1_

Η εταιρεία έχει αποστείλει εξώδικο, τον περασμένο Αύγουστο, προς την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, με το οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της ζημιάς που -όπως υποστηρίζει- υπέστη εξαιτίας των καθυστερήσεων

3
school20

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 15χρονο σε αυτή την ακραία απόφαση ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται ο σχολικός εκφοβισμός

Hazzard

Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ, τάχθηκε υπέρ των αποκαλύψεων από το Football Leaks και τόνισε ότι «δεν είναι μόνο οι μάνατζερ το πρόβλημα»