Ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό σωματείο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών

police_loatki

Το σωματείο, που ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» εγκρίθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Το πρώτο σωματείο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των Ελλήνων ΛΟΑΤΚΙ( λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) αστυνομικών είναι γεγονός. Με πρόσφατη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το καταστατικό του σωματείου με επωνυμία «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με τον αντίστοιχο τίτλο του στην αγγλική να είναι «Police Action for Human Rights».

POLICE


Οι δράσεις του σωματείου

Το νεοϊδρυθέν σωματείο περιλαμβάνει δύο ειδικότερα τμήματα με συγκεκριμένες δράσεις: α) Τμήμα Δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών με την επωνυμία “LGBT POLICE ACTION” και β)Τμήμα Δικαιωμάτων Γυναικών Αστυνομικών. Οι θεμελιώδεις αρχές και οι σκοποί του σωματείου είναι οι ακόλουθοι:

«1. Η προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η κατάργηση των Διακρίσεων, η διασφάλιση της τήρησης της αρχής της Ίσης Μεταχείρισης και η καταπολέμηση του Ρατσισμού.

2. Η προώθηση και υποστήριξη της Ισονομίας, Ισότητας και της Ίσης μεταχείρισης των Αστυνομικών, ανεξάρτητα από το φύλο, την φυλή, την εθνική – εθνοτική καταγωγή, το θρήσκευμα, την κατάσταση υγείας, την ηλικία, την οικογενειακή ή κοινωνική κατάσταση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και η κατάργηση όλων των Διακρίσεων με βάση τους ανωτέρω λόγους ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με τις αρχές που προκύπτουν από το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3. Η κατάργηση των Προκαταλήψεων σχετικά με την ιδιότητα της/του Αστυνομικού από τους Πολίτες και αντίστροφα.

4. Η ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ Αστυνομικών και ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, μεσοφυλικών και διεμφυλικών ατόμων.

5. Η διασύνδεση των σχετικών εγχώριων δράσεων με αντίστοιχες του εξωτερικού καθώς και με άλλες μη κυβερνητικές εγχώριες οργανώσεις με δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

6. Η συμμετοχή του Σωματείου ως μέλος πανευρωπαϊκών ή και διεθνών οργανώσεων με συναφείς σκοπούς».

Τι αναφέρει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών

Όσον αφορά στο σκεπτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το δικαστήριο, που είχε απορρίψει προ μηνών ΛΟΑΤΚΙ καταστατικό, δέχθηκε ότι η προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου όπως και η προώθηση της αλληλεγγύης ανάμεσα σε αστυνομικούς και ΛΟΑΤΚΙ πρόσωπα είναι ένας νόμιμος στόχος βασισμένος στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στο Σύνταγμα, χωρίς να θίγονται τα χρηστά ήθη και η δημόσια τάξη. 

POLICE_2


ΣΧΟΛΙΑ (44)

τι μου θυμιζει ??!!?

ΛΟΑΤΚΙ ενστολες αδερφες:::: στρατηγικος σχεδιασμος καρανικ ...1000%

Έχουμε και λέμε

ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικός καλείται να συλλάβει λαθρομετανάστη πλήν όμως όμορφο και γυμνασμένο. Επιλέξτε την συνέχεια : α) του την πέφτει ανοιχτά ζητώντας το τηλέφωνο του β) κάνει πως τον συλλαμβάνει και αρχίζει να τον ψαχουλεύει γ) φωνάζει και άλλες ΛΟΑΤΚΙ για να πάρουν μάτι το τεκνό δ) του πιάνει κουβέντα για το ωραίο σώμα του και του βγάζει φωτογραφίες ε) τον βάζει στο περιπολικό και τον αφήνει στην γωνία κλείνοντας ραντεβού για το βράδυ στ) όλα τα προηγούμενα μαζί. Ότι και να επιλέξετε, μέσα θα είστε.

ιοοοοοοοοοου

στο αστυνομικο τμημα ζωγραφου παντως, απανταει στο τηλεφωνο, ενας ουαου θηλυπρεπης!

ΚΑΛΑΜΕΝΙΟΣ

ΣΚΕΨΟΥ ΕΕΕ στην αστυνομια, στην ασφαλεια να εχει μεσα 10 τρανς και 20 τραβεστι,....ε ρε γλεντια με τους λαθροπακηδες...

ΑΠΟΡΙΑ

Κάποιος, που ο σεξουαλικός του προσανατολισμός έχει να κάνει με τις εξατμίσεις των αυτοκίνητων σε ποιο σωματείο μπορεί να απευθυνθεί; Δεν είναι για μένα, για έναν φίλο ρωτάω...

συριζονεολέρα

Το σωματείο αυτό, που ονομάζεται «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», ποιόν έχει πρόεδρο ;;;; Ποιανής ιδέα ήτανε ;;; Αξίζει να μάθουμε τις πρωτεργάτριες !!! θα έχει και vegan αναρχικές αστυνομικίινες ?! ουΑου!

χάου μένυ?

Το νεοϊδρυθέν σωματείο πόσα μέλη περιλαμβάνει ήδη ;;;;

γιουπις πιπης

τρανς αστυνομικοι , τυπου κοντσιτα, δηλαδη, θα δουμε στην βουλη, προσεχως, φρουροι της συριζοκλικας !

Πρόταση

Οι ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικοί να έχουν ένα διακριτικό στην στολή τους ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα. Εξαιρούνται όσοι θα φορούν γόβες, θα χρησιμοποιούν κραγιόν ή θα έχουν τα μαλλιά μιζαμπλί όπου στις περιπτώσεις αυτές η αναγνώριση είναι προφανής. Άντε λοιπόν, μην είστε ντροπαλές.

It's fun to stay at the...

γουάι εμ σι έϊ !!τατάρα τάρα ταρά! γουάι εμ σι έϊ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kris_spir

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ  είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό

6