Η βάναυση συμπεριφορά του ταχυδρομικού όπλισε το χέρι του πατροκτόνου στη Ζάκυνθο

Η βάναυση συμπεριφορά του ταχυδρομικού όπλισε το χέρι του πατροκτόνου στη Ζάκυνθο

Οι αντιφάσεις του 26χρονου και της μητέρας του ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης

zakintho-new
Μια υπόθεση κακοποίησης φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του συνταξιούχου ταχυδρομικού στις Βολίμες Ζακύνθου.

Ο 26χρονος δράστης είναι ο γιος του ταχυδρομικού, ο οποίος τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση με κυνηγετική καραμπίνα σε μικρή απόσταση από το σπίτι του 70χρονου.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν πως αυτός που άδειασε μια ολόκληρη καραμπίνα στον άτυχο συνταξιούχο έδειχνε ότι ένιωθε μεγάλο μίσος για τον ηλικιωμένο. Για αυτό και οι αρχές άρχισαν να «ξεσκονίζουν» το προσωπικό περιβάλλον του άτυχου άντρα .

Ο 26χρονος πατροκτόνος, είναι γιος του συνταξιούχου ταχυδρόμου από το δεύτερο γάμο του με την αλβανικής καταγωγής γυναίκα του , ο οποίος μετά τις ανακρίσεις και τη συλλογή στοιχείων από την αστυνομία ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του. Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς προέβη στη δολοφονία του πατέρα του γιατί ο 70χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά τον ίδιο αλλά και τα δυο ανήλικα αδέλφια του από τον τρίτο γάμο, ένα 10χρονο κοριτσάκι κι ένα 7χρονο αγοράκι. Αμέσως σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας σε βάρος του 26χρονου.

«Ο 26χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του. Η συγκεκριμένη πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε μια κατάσταση έντασης συναισθημάτων , οργής , θλίψης και φόβου, από μια συνεχόμενη, ανάρμοστη , σκληρή και βάναυση συμπεριφορά του θύματος . Τόσο προς τον ίδιο τον δράστη καθώς επίσης και σε μέλη της οικογενείας του, εξ αίματος» λέει o δικηγόρος του δράστη, Παναγιώτης Κεφαλληνός Παναγιώτης

Ο 26χρονος ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με συγγενείς του 26χρονου οι οποίοι μίλησαν στο protothema.gr ο 70χρονος είχε χάσει πρόσφατα τη γυναίκα του από καρκίνο και μεγάλωνε μόνος του, τα δυο ανήλικα παιδιά του , ένα κοριτσάκι 10 ετών και ένα αγοράκι 7 ετών από τον τρίτο του γάμο.

Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία

Ήταν περίπου 08.00 το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος , όταν ο 26χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά του συνταξιούχου ταχυδρόμου , ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Το αυτοκίνητο του θύματος ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου στην Επαρχιακή Οδό προς τις Βολίμες.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν αφού δεν βρέθηκαν ίχνη που να δείχνουν ότι το όχημα βρισκόταν εν κινήσει όταν πυροβολήθηκε ο οδηγός.

Προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι της δολοφονίας διαπίστωσαν ότι το θύμα σταμάτησε οικειοθελώς, ίσως μάλιστα να είχε ραντεβού με τον μετέπειτα δολοφόνο του, καθώς το φορτηγάκι βρέθηκε σταματημένο στην άκρη του δρόμου. Την εκδοχή αυτή ενισχύει η διαπίστωση ότι ο 70χρονος αιφνιδιάστηκε, γιατί δεν προσπάθησε να βάλει μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και να φύγει όταν είδε το κυνηγετικό όπλο να τον σημαδεύει, αλλά έβαλε ενστικτωδώς μπροστά ,τα χέρια του για να καλυφθεί. Γι’ αυτό και έφερε τραύματα από σκάγια στις παλάμες, εκτός από αυτά στο πρόσωπο και το θώρακα που του προκάλεσαν το θάνατο.

Όταν εξετάστηκαν ο 26χρονος γιος του συνταξιούχου και η αλβανικής καταγωγής μητέρα του από το δεύτερο γάμο του, υπέπεσαν σε αντιφάσεις και δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν γιατί δεν παρέστησαν στην κηδεία του 70χρονου. Στις επίμονες ερωτήσεις , "έσπασαν"τελικά το βράδυ της Τρίτης και ο 26χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης