Καθαρές οι ακτές της Αττικής μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ

Καθαρές οι ακτές της Αττικής μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» σύμφωνα με το ΕΛΚΕΘΕ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Σαρωνικό διαβεβαιώνει ο διευθυντής ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ – Διαβεβαιώνει ότι ο κόσμος μπορεί να κολυμπά όπως πριν το ναυάγιο

floisvos
Καθαρές θεωρούνται πλέον οι ακτές στο Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΘΕΥΕ (Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών) Γιάννη Χατζηανέστη.

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον Σαρωνικό σε ό,τι αφορά τη ρύπανση από πετρελαιοειδή και σε ό,τι αφορά το θαλασσινό νερό. Ο κόσμος μπορεί να κολυμπάει, όπου κολύμπαγε και πριν το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2», δήλωσε ο κ. Χατζηανέστης στο Πρακτορείο Fm, υπενθυμίζοντας ότι και το υπουργείο Υγείας έχει άρει την απαγόρευση σε όσες περιοχές είχε επιβληθεί.

Οι μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ ξεκίνησαν αμέσως μετά το ατύχημα, στις 18 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Μαρτίου. Τα αποτελέσματα εστάλησαν στην αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής στις 27 Απριλίου.

Οι ειδικοί εξέτασαν το νερό, τα ιζήματα και την οικολογική ποιότητα του Σαρωνικού και τους θαλάσσιους οργανισμούς.

«Σε ό,τι αφορά το θαλασσινό νερό, που ενδιαφέρει και περισσότερο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για το κολύμπι, ήδη από το Δεκέμβριο σε όλα τα σημεία, οι συγκεντρώσεις των υδρογονανθράκων είναι φυσιολογικές», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηανέστης.

Ποιες περιοχές επιβαρύνθηκαν περισσότερο
Κλείσιμο


Το πρόβλημα ήταν έντονο τους πρώτους 2-3 μήνες μετά το ναυάγιο στη Γλυφάδα, τον Άγιο Κοσμά και τη Σαλαμίνα. Όμως, από το Δεκέμβριο, δεν υπάρχει.

Μεγάλη επιβάρυνση είχε διαπιστωθεί στα Σελήνια και στην Κυνοσούρα της Σαλαμίνας, σε κάποιες περιοχές του Παλαιού Φαλήρου, στον Άγιο Κοσμά, τη Γλυφάδα και σε μικρότερη έκταση είχε φτάσει μέχρι το Μαύρο Λιθάρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης