Μπουτάρης στο twitter: «Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!»

Μπουτάρης στο twitter: «Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!»

Διατράνωσε τη βούλησή του να προχωρήσει μπροστά και να συνεχίσει να είναι δήμαρχος για το καλύτερο μέλλον της πόλης

but21
«Όσο είμαι δήμαρχος δε θα επιτρέψω η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων.Όσο είμαι δήμαρχος θα προσπαθώ όλοι μαζί να την κάνουμε πραγματική μητρόπολη των Βαλκανίων. Δε θα κάνουμε πίσω. Δε θα φοβηθούμε. Κανέναν!». Ο Γιάννης Μπουτάρης, μέσω twitter, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου, διατράνωσε τη βούλησή του να προχωρήσει μπροστά και να συνεχίσει να είναι δήμαρχος για το καλύτερο μέλλον της πόλης. 

ioannis_boutaris_twitter

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γιατί αύριο θα είναι άλλος στη θέση μου. Κάποιος που θα ξυλοκοπηθεί. Για τις ιδέες του. Για τη θρησκεία του. Για τον διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό του. Για το χρώμα του δέρματός του. Γιατί είναι διαφορετικός». είχε δηλώσει χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο κύριος Μπουτάρης εισήλθε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καταχειροκροτούμενος από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο.

Κλείσιμο
«Καλώ τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν στο αυτονόητο. Στην καταδίκη της βίας, στον αγώνα για την επιβίωση του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεννόησης. Για να μετρηθούμε πόσοι είμαστε υπέρ του διαλόγου και των κανόνων και πόσοι υπέρ της ζούγκλας και της βίας. Μόνο όταν φανεί ότι οι τραμπούκοι κάθε είδους είναι ισχνή μειοψηφία, τότε μόνο θα λουφάξουν», είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνεδρίαση προβλήθηκε βίντεο με την επίθεση ενώ τo «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αύριο η δίκη των συλληφθέντων

Την Τετάρτη θα παρουσιαστούν εκ νέου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, μετά από αίτημα αναβολής που κατέθεσε η υπεράσπισή τους και έγινε δεκτό. Μέχρι τότε, το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής τους.

Οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, ενώ ακόμη ένας 17χρονος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί σε δικαστήριο ανηλίκων, για το οποίο ορίστηκε δικάσιμος.

Η δικηγόρος ενός εκ των 20χρονων συλληφθέντων είπε ότι ο πελάτης της έχει μετανιώσει για τις πράξεις του. «Ήταν ένα τυχαίο γεγονός», είπε. Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι ο νεαρός «δεν είναι οργανωμένος σε κανέναν χώρο πολιτικό ή άλλου είδους και ότι είχε κατέβει στην εκδήλωση ως Πόντιος».

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει έξι ακόμα άτομα που ήταν αναμεμειγμένα στα επεισόδια πέραν των τεσσάρων συλληφθέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης