Χανιά: Στο κουφάρι του μοιραίου ταχύπλοου ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας

Χανιά: Στο κουφάρι του μοιραίου ταχύπλοου ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας

Πραγματογνώμονες διενεργούν αυτοψία στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος - Tρεις νεκροί και ένας τραυματίας ο απολογισμός

autopsy
Αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας διενεργούν πραγματογνώμονες προκειμένου να ερευνήσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα για τις αιτίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πραγματογνώμονες βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο ερευνώντας το κουφάρι του σκάφους που προσκρούοντας με ταχύτητα πάνω στα βράχια της περιοχής Φοίνικα Σφακίων έμελε να κόψει το νήμα της ζωής τριών νέων Χανιωτών, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους, τους φίλους τους αλλά και τη χανιώτικη κοινωνία.

Η έκθεση που θα συνταχθεί από τους πραγματογνώμονες μετά και την ολοκλήρωση των ερευνών, σε συνδυασμό με τη νεκροψία - νεκροτομή αλλά και τη μαρτυρία του τέταρτου ατόμου της παρέας που έζησε και νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα αλλά εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Χανίων, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

Βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος στο Λουτρό



Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:00 τη νύχτα, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι επέστρεφαν στο Λουτρό από όπου και είχαν ξεκινήσει τη θαλασσινή τους βόλτα με το ταχύπλοο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος ενώ πλησίαζε στον Φοίνικα ξαφνικά ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω στα βράχια.

Κλείσιμο
Ο ήχος της σφοδρής πρόσκρουσης κινητοποίησε ψαράδες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έντρομοι μέσα στο σκοτάδι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος αλλά και συνολικά 12 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών για την επιχείρηση του απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

Με τη βοήθεια των αλιέων της περιοχής ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο 30χρονος τραυματίας ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων με πολλαπλά κατάγματα στο πάνω μέρος του σώματος, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σοβαρή.


Πηγή: flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης