Παμμακεδονικές Ενώσεις σε Τσίπρα: «Αναλαμβάνεις την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει»

sillalitirio-makedonia

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
, δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
 Στην επιστολή, και λόγω της έντονης φημολογίας πως επίκειται συμφωνία των πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων, οι διοργανωτές –με προεξάρχοντες της Πάμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε έναν συμβιβασμό που επί της ουσίας θα είναι ετεροβαρής κατά της χώρας μας. Παράλληλα προειδοποιεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πως θα «αναλάβει την ευθύνη για ότι επακολουθήσει».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής :

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πληροφορούμαστε, από τις πρόσφατες σχετικές συνεντεύξεις του Εκπροσώπου Τύπου της Κυβέρνησης σας αλλά και άλλων υπουργών σας, ότι σκέφτεστε σοβαρά (αν δεν το έχετε ήδη αποφασίσει) το ενδεχόμενο υπογραφής μίας Συνθήκης με την ΠΓΔΜ, διά της οποίας η Ελλάδα θα αποδέχεται τη χρήση του ονόματος
Μακεδονία σ' ένα σύνθετο όνομα της Χώρας αυτής.
Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία έρευνας κατά το πόσο υπάρχουν ή δεν υπάρχουν διεθνείς εγγυήσεις για την τήρηση των υποχρεώσεων που θα αναλάβει η ΠΓΔΜ, καθώς οι υποχρεώσεις αυτές δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μία κάλυψη της ανόσιας πράξης που φαίνεται πως ετοιμάζεστε να κάνετε, συνηγορώντας σε μία πιθανή μελλοντική αναπηρία της Ελλάδας, για το ενδεχόμενο της οποίας πάτε να ξεκλειδώσετε την πόρτα.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
είμαστε αναγκασμένοι να σας πείσουμε να μη προβείτε σ' αυτό το τραγικό πολιτικό ολίσθημα διότι, κατά τα δύο επικά λαϊκά συλλαλητήρια, που έγιναν εντελώς αυθόρμητα (χωρίς την παραμικρή κομματική ή άλλη υποδαύλιση και βοήθεια τους) από τον Λαό στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για την προστασία της Μακεδονίας μας, φάνηκε πως το θέμα αυτό, είναι ικανό να συνταράξει συθέμελα την ομαλότητα (αν μπορούμε να πούμε έτσι την τρέχουσα κατάσταση) την ηρεμία και την ομόνοια που χρειάζεται η Χώρα μας αυτές τις στιγμές, απειλούμενη ανοιχτά, εξ Ανατολών.
Η αντίθετη με τη θέληση του λαού ενδεχόμενη ενέργεια σας, να παραδώσετε το όνομα Μακεδονία στην ΠΔΓΜ, θα πυροδοτήσει λαϊκές αντιδράσεις τεράστιας έκτασης και έντασης.
Δεν θα είναι απλώς ένα ακόμη παλλαϊκό Συλλαλητήριο, αλλά ασυγκράτητος όγκος αποφασισμένων πολιτών που δεν θα επιτρέψουν να υπογραφεί Συνθήκη εμπεριέχουσα δυνατότητα μελλοντικού διαμελισμού της Πατρίδας μας.
Σας παρακαλούμε να μην επικαλεστείτε το ρητορικό “εξωτερική πολιτική κάνει η Κυβέρνηση και όχι ο λαός και τα συλλαλητήρια”, καθώς δεν χρειάζεται καμία ειδική μόρφωση για να καταλάβει και ένας αμόρφωτος, ότι ο κλέφτης ποτέ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τα κλοπιμαία, όταν αυτά είναι γνωστά σε όλους. Και είναι τοις πάσι γνωστό πως, το όνομα Μακεδονία ανήκει στους Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων, πολλούς αιώνες πριν εμφανισθούν στην περιοχή, αυτοί που θέλουν να το οικειοποιηθούν, μετά την (ιστορικά, πρόσφατη) κλοπή του.
Αν, παρ' όλ' αυτά που σας αναφέρουμε καλόπιστα, αποφασίσετε να προχωρήσετε στη σχεδιαζόμενη ανιστόρητη παραχώρηση τού ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους της ΠΓΔΜ, αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για ότι επακολουθήσει.
Απλώς , έχουμε υποχρέωση να σας ενημερώσουμε (ώστε στο “Δικαστήριο της Ιστορίας”, “να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”) πως ο λαός που κατέβηκε στα συλλαλητήρια, δεν είναι ο κομματικός συρφετός που πάει βόλτα στην κομματική φιέστα, με πληρωμένα τα ναύλα του από το κόμμα.
Ο λαός που κατέβηκε στα συλλαλητήρια από το υστέρημα του, είναι αποφασισμένος να ακουστεί και να επιβάλλει τη βούληση του στην κυβέρνηση του, ως ο εκ του Συντάγματος εντολέας που εντέλλεται την απόφασή του στους εντολοδόχους του.
Μην αποπειραθείτε να αλλάξετε τους συνταγματικά κατοχυρωμένους αυτούς ρόλους, για να παραχωρήσετε το όνομα της Μακεδονίας μας σε αλλοεθνείς.
Ούτως ή άλλως, η Μακεδονία (ως όνομα) δεν μπορεί και δεν πρόκειται να παραδοθεί.
Αυτό, το εγγυάται σύσσωμος ο κυρίαρχος της Χώρας, Ελληνικός Λαός, με την αποφασιστικότητα που έδειξε στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια.
Μη βάλετε μπουρλότο στα ξερά χόρτα.
Σας ικετεύουμε....

Ευπειθέστατοι
-Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου
- Η “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ”

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Προς ΠΑΜ. ΕΝ.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !!

Σιατιστεύς

οι Παμμακεδονικές οργανώσεις είναι σαφώς σεβαστές διότι όταν τις είχε ανάγκη η Μακεδονία ήταν εκεί για να βοηθήσουν, Άλλωστε τις αποτελούν οι συγγενείς μας που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν γιατί η Μακεδονία δεν μπορούσε να τους θρέψει επειδή δημιουργήθηκαν ξαφνικά τα σημερινά σύνορα και όλοι γύρω γίνανε εχθροί. Θα πρέπει να καταλάβουν όμως ότι ήρθε ο καιρός να βοηθήσουμε αυτούς που πολέμησαν μαζί μας εναντίον των Οθωμανών, των Βουλγάρων και των Γερμανών. Δηλαδή τους Σλάβους του γειτονικού κράτους. Προσωπικά προτιμώ να λέγονται Σλαβομακεδόνες παρά Βούλγαροι. Αλλωστε σε ένα μέρος της Μακεδονίας ζούνε.

@

Μαλλον ξεχνας οτι σηκωσαν αγαλματα του Μ. Αλεξανδρου και ανηρτησαν χαρτες μεχρι τη Λαρισα...

@Σιατιστευς

Δεν νομίζω πως είναι σοβαρό επιχείρημα το ότι επειδή κάποια στιγμή στην ιστορία μας βοήθησαν οι Σλάβοι, πρέπει να τους παραχωρήσουμε ονομασία άρα και έδαφος!

Χεχεχε

Αυτό σας πείραξε το όνομα δεν σας πείραξε που 40 χρόνια έτρωγαν και έκλεβαν την Ελλάδα ΝΔ Πασοκ με αποτέλεσμα το ξεπούλημα όλης της χώρας.

@ Χεχεχε

Μα τι λες ρε φιλε? Ολα μας πειραζουν! Αλλα το Σκοπιανο ειναι κι αυτο ενα πολυ σοβαρο θεμα που αφορα αμεσα ολο τον ελληνισμο. Οσο για τα αλλα, θα ερθει και αυτων η καταλληλη ωρα.....

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΤΣΙΠΡΑ... ΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ !!!!!

kyriakos

Όσοι θέλουν να παραχωρησουν το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανους να πάνε στο διαολο. Μαζί με τις βρωμοφυτρες σας. Εκχριστιανισμενοι Οθωμανοί. Να τα μαζέψετε και να πάτε πίσω, εκεί απ' όπου ήρθαν οι πρόγονοι σας.

@

Μακεδονομάχοι εσείς πάτε και ακουμπάτε τα λεφτά σας στα καζίνο του και στα μαγαζιά του και γενικά το ενισχύετε οικονομικά και τους δυναμώνετε τη φωνή.

Ηχηρότατο μνήμα!

Προς όλα τα φασιστονεοναζίδια. Οι παμακεδονικές οργανώσεις καλά θα κάνουν να πάνε να. ....διοργανώσουν κανά καρνάβαλο.

.....

.......ειπε ο λοβοτομημενος τυφλοποντικας

Μασκαρα

Τα εκατομμυρια των Ελληνων δεν ειναι καρναβαλος. Ειναι η φωνη του λαου που ολοι εσεις οι ανθελληνες φοβαστε.

Υ

Έπρεπε ήδη από το 1992 να είχε ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ από την Ελλάδα η FYROMacedonia ως "Macedonia"! Όλες αυτές οι ΖΗΜΙΕΣ, οι οποίες μας προεκλήθησαν (Εμπάργκο και "μπάσιμο" της Τουρκίας ΜΕΣΑ στην FYROMacedonia) θα είχαν αποτραπεί!_________Την ΒΛΑΚΟ-Νοοτροπία των ΦΑΣΙΣΤΩΝ-Ναζιστών πληρώσαμε και πληρώνουμε!_____ Έχουν ΛΙΓΟ και ΣΤΕΝΟ μυαλό οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ξέρετε!________ΟΧΙ ΑΛΛΟ πλέον ΖΗΜΙΕΣ!

Μπογιας

Εσένα σε έψαχνα

Υ

Κι ΕΓΩ σε ψάχνω! Γιά να μούρθεις πάλι με την ...Όπισθεν, ΦΑΣΙΣΤΑ!

Υ

Όλα τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ Ελληνικά κόμματα ΜΕ την ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία της FYROMacedonia είναι! Αυτοί ΞΕΡΟΥΝ! Μακριά από τους ΝΑΖΙ-δες, ΛΕΩ!

Υ

Όλα τα Ελληνικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κόμματα ΜΕ την ΣΥΝΘΕΤΗ ονομασία της FYROMacedonia είναι! Αυτοί ΞΕΡΟΥΝ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sylalitirio-MACEDONIA-IS-GREECE

Ξεκινά την επόμενη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα με στόχο τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών σε όλη την επικράτεια για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά

16