Δεμένα τα πλοία στις 30 Μαΐου

demena-ta-ploia

Νέα 24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ συμμετέχοντας στην απεργία της ΓΣΕΕ

Απεργία διάρκειας 24 ωρών αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την Τετάρτη 30 Μαΐου, συμμετέχοντας στην απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, καταγγέλοντας παράλληλα ότι «η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των Δανειστών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».

Αναλυτικά η ανκοίνωση:

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την συνεδρίασή της την Παρασκευή 11-05-2018, αφού εξέτασε τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών και τα οποία δυστυχώς θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις των αρμοδίων Κυβερνητικών οργάνων για την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό και τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που αντί να διευκολύνουν και να ξεκαθαρίζουν τα όσα καταστροφικά και ομιχλώδη ορίζει ο Νόμος περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα και, αφού διαπίστωσε για άλλη μια φορά, ότι οι δοθείσες υποσχέσεις των αρμοδίων,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Σ Ε

Την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τις 30 ΜΑΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 00.01 ΕΩΣ 24.00.

Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.


Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των Δανειστών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και βροντοφωνάζει:

Φτάνει πια.
Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.

Καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.

Η συμμετοχή όλων μας στην νέα απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ .

Με εντολή Διοίκησης

Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Χαχαχα

Οι μόνοι που δικαιούνται να μιλούν και να κάνουν απεργία είναι οι ναυτικοί.απο την εποχή που ο παπατζης Αντρέας τους έφαγε τα λεφτά και τα μοίρασε στους Ρωσοποντιους.ο κλάδος με την μεγαλύτερη προσφορά στην οικονομία και με τις τερατώδεις κρατήσεις.αμα μιλάτε για ναυτικούς να ξεπλένετε το στόμα σας.

gregoris

Αυτα τα κομμουνια δουλευουν καθολου? ολο απεργιες κανουν.

Καπετάν Γιάννης

Εσυ βρε που ούτε για πανί για φασίνα δεν κάνεις , πότε δουλεύεις.Τέτοια ώρα εδω απο τον καναπέ΄και απο το πληκτρολόγιο μήπως δουλεύεις ?......... Που θέλεις να πιάσεις στο στόμα σου τους ναυτεργάτες.. Δεν ντρέπεσαι και λιγάκι. Ποιός ή ποιοί ειναι κομμουνιστές βρε ταλαίπωρε. ..... Ο Χάλας ο πρόεδρος της ΠΝΟ ή και όλοι οι πρόεδροι και των 12 κλαδικών σωματείων της ΠΝΟ? . Τρία μόνο σωματεία απο τα 12 ελέγχονται απο το ΚΚΕ. ... Το κατάλαβες ανεγκέφαλε? Αντε μπράβο εσυ και οι όμοιοί σου σε σκέψη και μυαλό.

tsirko

Που να έλεγχε και παραπάνω δλδ ε? Πάλι καλά. Άγιο είχαμε...

Καπετάν Γιάννης

Εσυ βρε που ούτε για πανί για φασίνα δεν κάνεις , πότε δουλεύεις.Τέτοια ώρα εδω απο τον καναπέ΄και απο το πληκτρολόγιο μήπως δουλεύεις ?......... Που θέλεις να πιάσεις στο στόμα σου τους ναυτεργάτες.. Δεν ντρέπεσαι και λιγάκι. Ποιός ή ποιοί ειναι κομμουνιστές βρε ταλαίπωρε. ..... Ο Χάλας ο πρόεδρος της ΠΝΟ ή και όλοι οι πρόεδροι και των 12 κλαδικών σωματείων της ΠΝΟ? . Τρία μόνο σωματεία απο τα 12 ελέγχονται απο το ΚΚΕ. ... Το κατάλαβες ανεγκέφαλε? Αντε μπράβο εσυ και οι όμοιοί σου σε σκέψη και μυαλό.

Gregoris

Ρωτα τους αγροτες καπεταν Γιαννη ποσα λαχανικα τους χαλασαν με τις αδικαιολογητες απεργιες που γινονται καθε λιγο και λιγακι απο τα κομμουνια,οσο για μενα που ειμαι 65 χρονων συνταξιουχος με 40 χρονια δουλειας σκληρης πρεπει να πλενεις το στομα σου για να μου μιλας σαχλαμαρα.

Καπετάν Γιάννης

@ Gregoris 15/05/2018, 13:46 .......... Γρηγόρη υπέρμαχε των αγροτών, μήπως θα ήταν καλύτερα να ρωτούσες τους αγρότες και να μας ενημερώσεις που για "ψήλου πήδημα" για να αρπάξουν τις μη δικαιούμενες επιδοτήσεις και τα πριμ για στρέμματα χωράφια που δεν είχαν, κατέβαζαν τα τρακτέρ και έκοβαν σε πολλά σημεία την χώρα και έναν λαό μετά να βασανίζεται. ........ Εμείς Γρηγόριε μου δεν αγωνιζόμαστε για να αρπάξουμε πριμ και επιδοτήσεις δηλαδή λεφτά του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τα κάνουμε καγιένε, πισίνες στα σπίτια μας , και καταθέσεις σε Ρουμανοουκρανορωσίδες κλπ , εκεί σε αυτά τα του Γιαννόπουλου αν τον θυμάσαι "πολιτιστικά κέντρα"που είχε γεμίσει όλη η Ελληνική επαρχία. .......... Εμείς αγαπητέ μου ουδέποτε διεκδικήσαμε λεφτά του κράτους, και ποτέ το κράτος δεν πλήρωσε για ασφαλιστικές εισφορές δικές μας. Αλλά αντίθετα διαχρονικά από την μεταπολίτευση και εδώ έπεσε στα αποθέματα του ΝΑΤ που ήταν το υγιέστερο ταμείο και το ρήμαξε. .... Έβαλε και 15 χιλιάδες περίπου στο ταμείο μας και τους έδωσε πλήρη σύνταξη και ΙΦ περίθαλψη, από αυτούς που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια για τις χώρες του "κομμουνιστικού παράδεισου" όταν συνετρίβη η κομμουνιστική λαίλαπα που ήθελε να επικρατήσει μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα. Τους έφερε όλους αυτούς τους Κ/συμμορίτες πίσω κάποιος που για να μείνει στην εξουσία τους αμνήστευσε και τους έδωσε και πλήρεις συντάξεις. ...... Να μοιράζονται δηλαδή θέλεις τα τρωκτικά την περιουσία των ναυτικών ? Και στην υγεία ρήμαξαν και τον φορέα μας τον Οίκο ναύτου και τους ασφαλισμένους τους έριξαν στον Καιάδα του ΙΚΑ. ... Οπου μια ζωή για να έχουμε μια καλύτερου επιπέδου υγεία πληρώναμε τα διπλάσια από όσα πλήρωναν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. ..... Έλεος πια με τις συλλογιστικές σου. .... Πες μας τι άλλο καλύτερο αγωνιστικά θα μπορούσαμε να κάνουμε. Και τα σωματεία που ελέγχονται από το ΚΚΕ είναι μόνον τρία. Τώρα πως γίνεται το ΚΚΕ να επηρεάζει το σύνολο των ναυτικών των 12 σωματείων είναι όντως ένα case study το σκεπτικό σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vsm0

«Ο κρατούμενος υπεβλήθη και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης - Από τον «Ευαγγελισμό» επιμένουν για τραυματισμό στην περιοχή του πρωκτού, που δεν αποδίδεται σε «παρά φύσιν συνουσία»

8
alvanos_main1

Η διαπίστωση για το βιασμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έγινε σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς στον Ευαγγελισμό - Ποια είναι τα ιατρικά ευρήματα

247