Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης των δύο Αλβανών δραπετών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης των δύο Αλβανών δραπετών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν έπειτα από κοινή επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας

ekam
Τη στιγμή της σύλληψης των δύο επικίνδυνων Αλβανών δραπετών στη Νέα Φιλαδέλφεια καταγράφηκε σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικό σταθμός Σκάι, οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ σπάνε την πόρτα του κρησφύγετου των δύο κακοποιών  

Πάνω από δέκα αστυνομικοί μπαίνουν στο ισόγειο της οδού Αδριανού, ένας οπλισμένος αστυνομικός τρέχει οπλισμένος στο πίσω μέρους του σπιτιού και οι δύο δραπέτες συλλαμβάνονται.

Οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν έπειτα από κοινή επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Oι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες και πάλι στους δύο επικίνδυνους κακοποιούς που το απόγευμα της Τετάρτης απέδρασαν κατά τη μεταγωγή τους από το λιμάνι του Πειραια.

Στα ίχνη των δύο δραπετών οδήγησε την ΕΛΑΣ μία πληροφορία, που ήταν αρκετή για να στηθεί η επιχείρηση αστραπή και οι ισοβίτες να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Ποιοι είναι οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες

Ο ένας δραπέτης είναι 35 ετών, με το παρατσούκλι «Νίκο». Ο δραπέτης είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου εκτελώντας με μια σφαίρα στο κεφάλι τον ομοεθνή του Φιλίπ Μεζάι το Νοέμβριο του 2011 στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, η δολοφονία είχε γίνει μπροστά στα μάτια του παιδιού του θύματος, που ο 35χρονος στη συνέχεια δεν δίστασε να σκοτώσει για να καλύψει τα ίχνη του. Το παιδάκι, μόλις 2,5 ετών, βρέθηκε με κομμένο λαιμό δίπλα στον πατέρα του.

Κλείσιμο
Όπως έδειξε η αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος Αλβανός εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου, με εντολέα Έλληνα κακοποιό που κατέληξε στη φυλακή, είχε εργαστεί ως κασκαντέρ για τον Τσακ Νόρις και είχε συμμορία που πωλούσε προστασία σε καταστήματα στον Πειραιά.

Ο «Νίκο» είχε συλληφθεί λίγους μήνες αργότερα στο Πόρτο Ράφτη μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Τότε, μάλιστα, είχε προκύψει ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα καθώς το 2008 είχε δολοφονήσει έναν 28χρονο στην Καλαμάτα και το 2009 είχε δολοφονήσει έναν Έλληνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αλβανός δραπέτης θεωρείται ένα από τα «μεγάλα πιστόλια», είχε καταδικαστεί δύο φορές ισόβια και θα πήγαινε στις φυλακές της Κρήτης.

Σε ισόβια για δολοφονία και ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης

Για ιδιαίτερα απεχθή εγκλήματα κατηγορείται και ο δεύτερος Αλβανός δραπέτης, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για δολοφονία.

Συγκεκριμένα, ο δεύτερος δραπέτης κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στην Ελευσίνα, ενώ χτύπησε μέχρι θανάτου μία γυναίκα για να τη ληστέψει.




Σύλληψη στη Νέα Φιλαδέλφεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης