«Εκρηκτική» κατάσταση: Ανεξέλεγκτα όπλα στους κόλπους των παράνομων μεταναστών

metanastes_main01

Έχουν προμηθευτεί όπλα, στο πλαίσιο της σταδιακής διολίσθησής τους στο έγκλημα 

Ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού από πυροβολισμό, μετά από τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας, έφερε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που απασχολεί εδώ και μήνες τις αρχές ασφαλείας. Δεν αφορά, μάλιστα, μόνο τη συγκεκριμένη πόλη -που πράγματι αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις- αλλά ολόκληρη τη χώρα. Πλέον, έχει γίνει αντιληπτό ότι στους κόλπους των παράνομων μεταναστών κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα.

Μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι ζουν σε χοτ σποτς, ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ή κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα, έχουν προμηθευτεί όπλα, στο πλαίσιο της σταδιακής διολίσθησής τους στο έγκλημα. Από πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια έχουν πλέον στη διάθεσή τους όπλα που αγοράζουν στη μαύρη αγορά. Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, αστυνομικοί και λιμενικοί καταγγέλλουν ότι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων μεταναστών, οι οποίοι έχοντας εγκλωβιστεί από μήνες έως και χρόνια στη χώρα, οργανώνονται σε συμμορίες. Εκφοβίζουν τους νεοφερμένους μετανάστες και πρόσφυγες και το σημαντικότερο εκδηλώνουν μία αυξάνουσα επιθετικότητα απέναντι στους αστυνομικούς.

Οι αρχές ασφαλείας έχουν στη διάθεσή τους μόνο ψηφίδες, αδυνατώντας προς το παρόν να σχηματίσουν το παζλ. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, οι αστυνομικοί τρέμουν στην ιδέα ότι αυτές οι συμμορίες μπορεί σύντομα να είναι εξοπλισμένες με πυροβόλα όπλα. Και τούτο, επειδή πολλοί εξ αυτών έχουν μία άλλη αντίληψη για την ανθρώπινη ζωή, ακόμα και για τη δική τους. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ειδικά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Μέχρι τώρα τον πρώτο λόγο σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη έχουν οι Αφγανοί. Αυτοί είναι που έχουν τα περισσότερα όπλα, καθοδηγώντας τους νεοφερμένους μετανάστες και δημιουργώντας συμμορίες. Χρεώνουν, μάλιστα, 50 ευρώ το κεφάλι για να αφήσουν τους υπόλοιπους στην ησυχία τους. Η ταρίφα ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους. Οι περισσότερες συμπλοκές προκαλούνται για οικονομικές διαφορές.

Αλγερινοί, Παλαιστίνιοι και Πακιστανοί έχουν κατά καιρούς οργανωθεί, επιχειρώντας να πάρουν τα ηνία. Οι τριβές μεταξύ εθνικοτήτων συχνά εξελίσσονται σε επεισόδια και ενίοτε γενικεύονται σε μαζικές συγκρούσεις, οι οποίες αφήνουν πίσω θύματα. Οι περισσότερες συμμορίες φέρουν μαχαίρια και αυτοσχέδια όπλα, αλλά κάποιοι έχουν πιστόλια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετανάστες εμφανίστηκαν με χατζάρες! Κατά καιρούς σε ερασιτεχνικα βίντεο έχουν καταγραφεί πρωτοφανείς εικόνες.

Στην οδό Αχαρνών στην Πλατεία Βάθης, παράνομοι μετανάστες, που έχουν καταλάβει το πρώην Β’ Γυμνάσιο Αθηνών, συγκρούονται μεταξύ τους. Οι τρομοκρατημένοι πολίτες παρακολουθούν με τρόμο χατζάρες να βγαίνουν στην μέση του δρόμου! Όλα αυτά έξω από μαγαζιά την ώρα που περνούν λεωφορεία και άλλα οχήματα. Πολλές είναι και οι καταγγελίες ότι όπλα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στους καταυλισμούς. Όχι μαχαίρια, όπλα. «Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές. Από τύχη τα θύματα δεν είναι περισσότερα», μας είπε εργαζόμενος σε χοτ σποτ.

Η κατάσταση που επικρατεί, όμως, δεν είναι «ελληνικό προνόμιο». Η τάση των νεοφερμένων ή και παλαιότερων μεταναστών να εξοπλίζονται παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο κέντρο φιλοξενίας, στην γερμανική πόλη Ellwangen, λίγες ημέρες νωρίτερα, οι αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν μετά από τη χρήση βίας, εξαιτίας της απέλασης ενός παράτυπου μετανάστη από το Τόνγκο.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 μουσουλμάνοι απέτρεψαν την απέλαση. Χρειάστηκε, μάλιστα, η αστυνομία να πραγματοποιήσει έφοδο στο κέντρο φιλοξενίας. Υπαρχηγός της αστυνομικής αρχής της πόλης Άαλεν δήλωσε «Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες είχαν την πρόθεση ακόμα και να οπλιστούν. Υπήρξαν μάλιστα και φωνές ανάμεσά τους που έλεγαν ότι αν ξανάρθουν οι αστυνομικοί εδώ δεν θα την γλιτώσουν».

Σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα παρατηρείται η ίδια τάση. Όσο βλέπουν τις ελπίδες τους για μία καλύτερη ζωή να εξανεμίζονται, η συμπεριφορά παράνομων μεταναστών, αλλά και προσφύγων, γίνεται όλο και πιο επιθετική. Οι «εξεγέρσεις» είναι πλέον συχνό φαινόμενο, ενώ τα κινητά που έχουν στη διάθεσή τους φαίνεται να παίζουν κομβικό ρόλο. Μέσω αυτών επικοινωνούν και ειδοποιούν για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Προβληματισμός επικρατεί και για την μεγάλη εισδοχή νεαρών μεταναστών στα Εξάρχεια. Συμμορίες νεαρών μεταναστών με αντιεξουσιαστικό πρόσημο έχουν επιτεθεί και σε ακτιβιστές αναρχικούς. Οι αρχές ασφαλείας θεωρούν πως ο χώρος των «μπαχαλάκηδων» αντιεξουσιαστών έχει ενισχυθεί από τη στρατολόγηση νεαρών μεταναστών, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν την τάση να πρωταγωνιστούν στην άσκηση βίας. Είναι, μάλιστα, αυτοί που συγχρωτίζονται ευκολότερα με ποινικούς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, μάλιστα, που μεταπήδησαν στο οργανωμένο έγκλημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προμήθεια όπλων γίνεται μέσα από τα συγκοινωνούντα αυτά δοχεία.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά και με την παρατηρούμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Τα νούμερα ζαλίζουν. Μέσα σ’ έναν μήνα 4.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο, ενεργοποιώντας το παλιό ξεχασμένο πέρασμα. Εκατοντάδες άτομα διασχίζουν ανενόχλητοι πλημμυρισμένα χωράφια μέχρι να φθάσουν στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο ή σε κάποιο άλλο κεντρικό σημείο.
Όλοι αυτοί είναι ελεύθεροι να κινηθούν στο εσωτερικό της Ελλάδας μέχρι να λήξει το τρίμηνο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι για να επιβιώσουν αρκετοί εντάσσονται σε συμμορίες που έχουν ήδη συγκροτηθεί. Όπως παραδέχονται και αρμόδιοι αξιωματικοί, ο έλεγχος στη συνοριακή γραμμή του Έβρου είναι πλημμελής. Πρακτικά, όποιος θέλει μπαίνει.

Το ίδιο συμβαίνει και στα νησιά. Μόλις φανεί στον ορίζοντα πλεούμενο σπεύδει να το διασώσει και να το φέρει στο λιμάνι είτε το Λιμενικό είτε σκάφος των πολυποίκιλων ΜΚΟ. Το εντυπωσιακό είναι ότι, έχοντας ενημερωθεί εκ των προτέρων από τους διακινητές, οι εισερχόμενοι επικαλούνται την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους πρόσφυγες και ζητούν άσυλο, αν και στην πλειονότητά τους είναι Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Αφρικανοί.

Προσφάτως αυξήθηκαν οι ροές από τον Έβρο, με μαζικές αφίξεις μεταναστών από την Αλγερία και το Κονγκό. Στην ερώτηση γιατί οι μετανάστες δεν πάνε απέναντι στη Γαλλία και οι Μαροκινοί απέναντι στην Ισπανία, η απάντηση αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα είναι «ότι εκεί υπάρχει αυστηρός έλεγχος και δεν μπορούν εύκολα να περάσουν».

Δεδομένου ότι η περιοχή του Έβρου δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, οι περιπολίες της Frontex είναι πολύ πιο αραιές, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές με γνώση της περιοχής. Η εικόνα προσφύγων και μεταναστών που εντοπίστηκαν ή και διασώθηκαν από αστυνομικούς και συνοριοφύλακες είναι πλέον καθημερινότητα. Ανεβαίνουν σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ προς τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό το εκεί Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Πολλοί οδηγούνται σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας στην ενδοχώρα, αφού έχουν καταγραφεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο χωριό Φυλάκιο Έβρου. Πολλοί, όμως, ξεφεύγουν, εκμεταλλευόμενοι το χάος. Ομοεθνείς τους έχουν οργανώσει μία άτυπη «επιτροπή υποδοχής». Τους οδηγούν στην πρωτεύουσα, τους εξηγούν τα κατατόπια και τους μυούν στη νέα τους πραγματικότητα, η οποία συχνά περιλαμβάνει μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και άλλα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, βλέπει πέρα από κάθε λογική «αποκλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών». Κι αυτό, παρότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για την απονομή ασύλου, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των προσφυγικών ροών από τον Έβρο. Απαντώντας, όμως, σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή ανέφερε ότι υπάρχει αποκλιμάκωση. Γι’ αυτό και «χθες στα κρατητήρια του Έβρου βρίσκονταν 119 πρόσφυγες και μετανάστες από 1.270 που ήταν στις 24 Απριλίου». Ο Δημήτρης Βίτσας απέδωσε την μείωση αυτή στο γεγονός, όπως είπε, ότι έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς οι συνομιλίες που γίνονται με την ΕΕ, αλλά και με την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ (192)

Ούστ!

Έξω όλοι, κι αυτοί και οι αλληλλέγγυοι. Στη Σαουδική Αραβία!

Μ.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν για το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών, παρουσιάζουν τις δακρύβρεχτες ιστορίες τους, χωρίς να αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει. Ζουν στο ροζ συννεφάκι του Σύριζα! Και φασίστες όσο δεν παίρνει. Μη τυχόν και τους θίξεις τους πρόσφυγες! Κάνουν σαν να τους έβρισες το παιδί.

Η Ελλάδα χάνεται

Για το συγκεκριμένο χάλι ο αρχικά υπεύθυνος είναι ο σαχλαμαράς και ο επίτιμος. Στο σκαμνί, όμως, πρέπει να κάτσουν εκτός του σαχλαμαρά όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί ως τον τελευταίο!

T. Chris

Eτσι!

Don't mess with Texas

Ευχαριστα νεα. Ολοι εχουν οπλα εκτος απο τους ελληναρες. Κατι κοτουλες εδω μεσα με βριζανε πριν απο μερικους μηνες. Ποντικια στα λαγουμια σας.

Jerry

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί ειναι ότι το 90% αυτών που μπαίνουν στην χωρα ειναι άνδρες 18-40 ετών, αγνώστου προέλευσης, δίχως καμμιά προοπτική απασχόλησης. Ποιο το όφελος της Ελλαδας να δέχεται τις συνεχές ροές την στιγμή που οικονομικά δεν ειναι σε θέση ούτε να βοηθήσει τους λίγους πραγματικούς προσφυγες; Όσο για αυτούς που δημιούργησαν την αστάθεια (ΗΠΑ και Μ. Βρετανία) θέλοντας να επιβάλλουν democracy με βομβαρδισμούς, πότε θα λάβουν τις ευθύνες τους; Το σωστό ειναι να αφήσουν αυτός τους 'μεταναστες' να πανε εκεί που θέλουν. Η ελληνικη κυβέρνηση δεν πρέπει να κανει διακρίσεις, πρέπει να δείχνει την ίδια μέριμνα προς τους έλληνες ανέργους, και εαν δεν ειναι ικανή πρέπει να σφραγίσει αμέσως τα συνορα. Πραγματική αλληλεγγυη ειναι να τους στείλουν με πλοίο στην Αγγλία για να τακτοποιηθούν εκεί οι 'αμοιροι μεταναστες'.

Είσαι ξενοφοβικός;

Δεν κατάλαβα, είσαι ξενοφοβικός; Για να έρχονται στην Ελλάδα σημαίνει πως φεύγουν από χειρότερα. Τι προτείνεις, να τους πνίγουμε;

Παναγιωτης

Αφου η κυβερνηση εχει γραψει τους Ελληνες εκει που δεν πιανει η μελανη, θα πρεπει οι εναπομεινοντες Ελληνες να γινουμε vigilante

Ηλίας

Η κατάσταση απαιτεί Έλληνα Όρμπαν στην εξουσία, να καθαρίσει την χώρα.

Μην ανησυχείς

Έρχεται Κουλης ! μέσα σε δέκα χρόνια θα εχει ξεχαστεί το όνομα .. «Ελλάδα»

Τακης

Mπράβο στο Πρώτο Θέμα που αναδεικνύει το ζήτημα. Τα τηλεοπτικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα. Το νούμερο 1 πρόβλημα της χώρας και υπάρχει πλήρης αποσιώπηση. Και δυστυχώς ούτε η ΝΔ το αναδεικνύει, μιλάει μόνο για την οικονομία. Μπράβο σας που το αναφέρετε.

vag

Oπλοφωρουν τα προσφυγακια!!!!!!!!!!!!

Η απάντηση στις απορίες σας γιατί γίνεται αυτο

Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική, ονομάζεται Kalergi plan. Αυτό τα εξηγεί όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

όλοι επίσης τον RIVERS OF BLOOD SPEECH του ENOCH POWELL. Γράφτηκε και εκφωνήθηκε πριν απο ακριβως πενήντα χρονια και περιγράφει με ακρίβεια αυτό που συμβαίνει σήμερα. Ανατριχιάστε ελεύθερα.

Petros

Η Ευρωπη θα διαλυθει εντελως και θα δουμε μετακινησεις πληθυσμων απο την Δυση στα Βαλκανια και την Ρωσια.Ευτυχως στην Ρωσια δεν παει κανενας λαθρομεταναστης, οποτε θα εχουμε μια χωρα να ξαναδημιουργησουμε αυτα που οι ιδιοι καταστρεψαμε.Η Ρωσια σε εκταση ειναι τεσσερις φορες η Ευρωπη.Η λευκη φυλη δεν θα εξαφανιστει απλως θα μειωθει λιγο και θα δωσει αγωνα απεναντι στους κακους σκουροχρωμους που θα θελουν τον κακο των Ευρωπαιων. Δεν θα αλλαξει κατι τα επομενα χρονια γιατι αυτο που γινετε το κανουν οι ηγετες γιατι θελουν συγκρουση των λαων και των φυλων, δεν θα αλλαξει απο κανενα δημοκρατη πολιτικο.Η χρυση αυγη δεν προκειται ποτε να κερδισει εκλογες γιατι ο Ελληνας ως λαος ειναι θρασυδειλος και βολεψακιας.Εβγαλαν ακροαριστερη κυβερνηση κατευθειαν αλλα ακροδεξια δεν θα βγαλουν ποτε.Ολες οι εικονες της αποκαλυψης δειχνουν μαυρους να κρατανε και να βιαζουν λευκες γυναικες, ετσι ακριβως θα γινει.Δεν φταινε οι μεταναστες αλλα ο λαος που εδωσε την αδεια του για να γινει αυτο.

@καλλεργη

και για να βοηθήσουν την κατάσταση κατέστρεψαν την μιση γη της Ασίας κ Αφρικης για να νομιμοποιήσουν την μεταναστευτική εισβολή των αφρικανων και των ασιατων στην Ευρώπη. Και μας πουλάνε και μας αγοράζουν , είτε έτσι ειτε γιουβετσι τα κερση ειναι εξασφαλισμένα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fot6

Η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους λέει ο δήμαρχος Σάμου - Δείτε φωτογραφίες - Πυρκαγιές και σε Αχαΐα, Ηλεία, Ασπρόπυργο, Γιάννενα και Φλώρινα - Νωρίτερα στη Βάρδα Ηλείας τρεις ηλικιωμένες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Ανετράπη όχημα της Πυροσβεστικής στον Ασπρόπυργο, ελαφρά τραυματίες δύο πυροσβέστες

7
kefalonia_serfer_ena

«Μήνυμα στους νέους να μην τα παρατάνε ποτέ» είπε η Αναστασία Γερολυμάτου που στα 81 της έκανε σερφ επί έξι ώρες, διένυσε απόσταση 18 μιλίων από την Σκάλα Κεφαλονιάς στην Κυλλήνη και διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες για την γηραιότερη σέρφερ στον κόσμο