Κάρολος στον Ιερώνυμο: Θέλω να επιστρέψω στο Άγιον Όρος πριν μεγαλώσω πολύ

4454154__1_

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας δέχθηκε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου στην αίθουσα του θρόνου, στον πρώτο όροφο της αρχιεπισκοπικής έδρας στην Αθήνα και συζήτησαν για τα προσκυνηματικά μονοπάτια, τον Πούτιν, το προσφυγικό, μέχρι και την εκκλησιαστική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμιρ Πούτιν έως και την εκκλησιαστική εκπαίδευση στην Ελλάδα συζήτησε σήμερα ο Πρίγκηπας της Ουαλίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στη συμβολή της Εκκλησίας στην προσφυγική κρίση ενώ μια εικόνα της Παναγίας ήταν το αναμνηστικό του Ιερώνυμου στον Κάρολο. Ο Βρετανός ευγενής ανταπέδωσε προσφέροντας μια εικόνα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος.

Στην αίθουσα του θρόνου, στον πρώτο όροφο της αρχιεπισκοπικής έδρας στην Αθήνα υποδέχτηκε τον Πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος Β'.

Στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους ο πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Αγιον Ορος το οποίο επισκέπτεται τακτικά -πριν μεγαλώσω πολύ- όπως είπε χαρακτηριστικά στον Αρχιεπίσκοπο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες . Συνομίλησαν μάλιστα μαζί για το πρότζεκτ του Καρόλου που αφορά στα προσκυνηματικά μονοπάτια του Αγίου Ορους, το οποίο και χρηματοδοτεί.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο πως εκπαιδεύονται οι ιερείς στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του εξήγησε οτι λόγω της σχέσης κράτους εκκλησίας αρμόδιο είναι το κράτος για την εκπαίδευση των ιερέων. Ο πρίγκιπας Κάρολος , έδειξε το ενδιαφέρον του ενώ ο Αρχιεπίσκοπος του εξήγησε οτι δεν βρίσκει σύμφωνη την Εκκλησία αυτή η πρακτική και για το λόγο αυτό είναι σε διάλογο με το υπουργείο Παιδείας . Ο πρίγκιπας Κάρολος ρώτησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αν είχε ζητήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντηση μαζί του κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε αρνητικά αποδίδοντας το σε λόγους ασφάλειας.

4454061


Στην προσφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Υψηλότατε, σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής -κατά το ήμισυ των προγόνων σας. Σας καλοσωρίζουμε στην Ελλάδα μας, σας καλοσωρίζουμε στην Αριχεπισκοπή με πολλή χαρά.

Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί, όπως γνωρίζουμε, από τις συχνές και πολλές επισκέψεις σας στα μοναστήρια του Αγίου Όρους, όσο και στα μοναστήρια της Ρουμανίας. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις έρευνες, τις θεολογικές, έρευνες αναζητήσεων εσωτερικών αλλά και στον πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία .

Επίσης γνωρίζουμε ότι είστε ο αρχηγός και ο προστάτης της Εκκλησίας της Αγγλίας και θα θέλαμε με αυτή την ευκαιρία να στείλουμε τις πασχάλιες, εορταστικές ευχές μας στον Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι. Και συγχρόνως να τον ευχαριστήσουμε για τη στενή συνεργασία με την Εκκλησιά μας στην προσπάθεια της οργάνωσης 'Αποστολή' που έγινε και γίνεται αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε με αυτό τον τρόπο και τη συνεργασία του την αγάπη και το ενδιαφέρον στους ανθρώπους που υποφέρουν και την Εκκλησία μας.

Γνωρίζουμε ότι είστε ένας άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρεται για τον πάσχοντα άνθρωπο και αυτό φαίνεται από το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε, με 350 δομές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα θέλαμε κι εμείς να σας πούμε ότι το μικρό, αναλόγως με τις δυνάμεις μας φιλανθρωπικό έργο, είναι ένα έργο που απευθύνεται, αγκαλιάζει τον άνθρωπο με τα διάφορα προβλήματα, χωρίς διακρίσεις, όποια θρησκεία κι αν πιστεύει, όποια γλώσσα και εάν μιλάει, όποιο χρώμα φέρει, γιατί βλέπουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν, αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, αυτούς που βοηθάμε κ.λπ σαν έμψυχες εικόνες του Θεού.

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή διαμονή στην χώρα μας, επιτυχία στους σκοπούς και τις προσπάθειες σας. Και σαν ανάμηνηστικό τις σημερινής συναντησής μας θα θέλαμε να σας δώσουμε μια εικόνα της Παναγίας».

Η αντιφώνηση του Καρόλου στον Αρχιεπίσκοπο

«Μακαριώτατε» είπε ο Πρίγκηπας της Ουαλίας εμφανώς συγκινημένος «Είμαι ευγνώμων για τα ευγενικά σας λόγια και την εξαιρετικά φιλόξενη υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος που με δεχτήκατε εδώ ,σε αυτό τον χώρο και που μπορώ ύστερ από όλα αυτά τα χρόνια να σας συναντήσω σήμερα.

Όπως έχω αναφέρει, έχω επισκεφτεί το Άγιον Όρος και ορισμένες ιερές μονές στη Ρουμανία. Έχοντας κάνει αυτό, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση και κατανόηση για τις παραδόσεις της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας, Μακαριώτατε, έχουν γίνει πάρα πολλά και μέσω της 'Αποστολής' για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα.

Και εν μου επιτρέπετε, είμαι πολύ συγκινημένος για τον τρόπο με τον οποίον ανιτιμετωπίζετε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της προέλευσης τους. Και όπως με ακούσατε να λέω εχθές το βράδι στο επίσημο δείπνο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ελπίζω να προσφέρω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο μέσα από τις φιναθρωπικές οργανώσεις που στηρίζω, τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Εξυηπακούεται ότι θα μεταφέρω στον Επίσκοπο του Καντερμπέρι το μήνυμά σας και είμαι βέβαιος ότι εκείνος με χαρά θα το ακούσει. Και θα θελήσει να επισκεφτεί και αυτός την Ελλάδα.

Για μια ακόμη φορά, σας διαβεβαιώ ότι είμαι εξαιρετικά συγκινημένος και ευγνώμων για την πάρα πολύ θερμή υποδοχή, καθώς και για το υπέροχο δώρο που μου προσφέρατε. Φοβάμαι μόνο πως το δικό μου δώρο είναι ανεπαρκές ως ανταπόδοση. Είναι μια εικόνα που έχω σχεδιάσει ο ίδιος. Και μάλλον είναι ο λάθος τρόπος να φτιάχνει κανείς εικόνες, σε σύγκριση με τη δική σας. Μακαριώτατε, σας ευχαριστώ θερμώς και πάλι».

4454122


Ο Κάρολος και η ορθοδοξία


Η σχέση του Πρίγκηπα της Ουαλίας με την θρησκεία είναι στενή και ένθερμη. Ιδιαίτερα, δε, με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Βεβαίως, ως μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας ο Κάρολος έχει ασπαστεί το Αγγλικανικό δόγμα. Παρόλ' αυτά, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου διατηρεί ένα παρεκκλήσιο εντός της έκτασης της κατοικίας του στο Χάιγκροβ Γκάρντενς. Σε αυτό φυλάσσει την συλλογή του με Βυζαντινές εικόνες.

Πέραν αυτού, είναι γνωστό ότι ο Πρίγκηπας είναι τακτικός επισκέπτης, κατά κανόνα incognito, στην Αθωνική Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα στην Μονή Βατοπεδίου.

Η επόμενη υποχρέωση του πριγκηπικού ζεύγους της Βρετανίας κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, είναι η επίσκεψη στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, όπου ο Κάρολος θα καταθέσει στέφανο, εις μνήμην των πεσόντων στις μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του ελληνικού Εμφυλίου, κατά την περίοδο 1939-'45.

Στο συγκεκριμένο νεκροταφείο αναπαύονται περισσότεροι από 2.000 μαχητές που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος με τη στολή της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Κάρολος: Θερμά λόγια για ''Αποστολή''

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτόν τον χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει, έχω επισκεφθεί το Άγιον Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη Ρουμανία. Και έχοντας κάνει αυτό, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τις παραδόσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά μέσω της "Αποστολής" για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπετε, είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες. Και όπως με ακούσατε να λέω χθες το βράδυ, ελπίζω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι νέοι άνθρωποι μέσω μιας δικής μου φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Θα μεταφέρω το μήνυμά μου στον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι και πιστεύω ότι και εκείνος θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπόχρεος για τη θερμή υποδοχή σας και το δώρο που μου κάνατε. Φοβάμαι ότι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Γιώργος

Ο πατέρας του, ο Φίλιππος, είναι Έλληνας.

DeFacto

Ο Κάρολος ειναι πραγματικος φιλέλληνας και εξαιρετικά μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος

Δεν ειναι χριστιανός αλλα μασόνος

Αλλος ενας υποκριτης μασόναρος.

Ευτυχώς....

... που έρχεται κανένας ξένος και τιμά τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας

@Δουλικότητα άνευ ...ορίων

Εσυ τώρα από που κατάλαβες ότι ο..γαλαζοαίματος υπερήλικας τίμησε τα όσια και τα ιερά της..Πατριδας? Αρμένικη βίζιτα κατάντησε η επίσκεψη του, καλοπερνώντας με τόσους "δούλους" γύρω του......

de

@Δουλικότητα άνευ ...ορίων αριστερίλα και κόμπλεξ πάνε μαζί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agrinios

Τα καρυοφύλλια και οι πιστόλες του 1821 με τα οποία ήταν αρματωμένα μέλη παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέλαση είναι ακίνδυνα, καθώς δεν είναι οπλισμένα αλλά φέρουν τάπες που πυροδοτούνται με μπαρούτι 

system1

Ηλεκτρονική σελίδα, επώνυμο πελατολόγιο και ισχυρές διασυνδέσεις διέθετε το κύκλωμα πορνείας - Ο εγκέφαλος, η ανήλικη και οι ευκατάστατοι υπεράνω υποψίας πελάτες - Τι υποστηρίζει ο διαχειριστής της «ροζ» ιστοσελίδας

2