Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε και στο δημαρχείο της Τήνου

Περίπου 10 άτομα μπήκαν στο δημαρχιακό μέγαρο, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν - «Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Εισβολή στο δημαρχείο της Τήνου πραγματοποίησε σήμερα ο Ρουβίκωνας, με τα μέλη του να διαμαρτύρονται για το θάνατο δύο δημοτικών υπαλλήλων στις 30 Απριλίου, κατά τη διάρκεια τροχαίου με απορριμματοφόρο.

Περίπου 10 άτομα «μπούκαραν» στο δημαρχείο, πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν.

«Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο», προειδοποιεί ο Ρουβίκωνας σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Αναλυτικά το κείμενο του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου αναφέρει:


Στις 30 Απριλίου, στην ποταμιά Τήνου, άλλο ένα κρατικό έγκλημα συνέβη. Τρεις εργάτες του Δήμου, έπειτα από πτώση του απορριμματοφόρου, έπεσαν από ύψος περίπου 100 μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο από αυτούς να ανασυρθούν νεκροί και ο τρίτος να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Ντόπιοι έχουν αναφέρει ότι είχαν γίνει και παλαιότερα πολλές φορές παράπονα για την κατάσταση των απορριμματοφόρων, τα οποία όμως παράπονα είχαν μηδαμινό αντίκρισμα.

Από τη δική μας οπτική, την οπτική των εργαζομένων σε διαφόρους κλάδους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι άνθρωποι της τάξης η οποία προσφέρει τα πάντα στις μικρές και μεγάλες κοινωνίες κινδυνεύουν από τις εγκληματικές ελλείψεις όπου το παράσιτο και Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος φρόντισαν να υπάρχουν. Ο ένας εκ των δύο νεκρών, μάλιστα, ήταν απλήρωτος από τον Ιούνιο του 2017. Εν ολίγοις, ένας εργάτης ο οποίος εργαζόταν επί ένα χρόνο απλήρωτος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. Πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερη λέξη να περιγράψει κανείς άτομα σαν το συγκεκριμένο, αλλά και άτομα του δημοτικού συμβουλίου, από τη λέξη παράσιτο. Πλουτίζουν με αυξημένους μισθούς δίχως να προσφέρουν τίποτα το ουσιώδες στην τοπική κοινωνία. Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι είναι η υποκρισία του δημοτικού συμβουλίου της Τήνου. 10 αποφάσεις λήφθηκαν μετά το συγκεκριμένο περιστατικό και όλες μηδαμινής ουσίας. Κάποιος, λανθασμένα, θα περίμενε πως οι ηθικοί αυτουργοί της ταξικής δολοφονίας δύο οικογενειαρχών θα επιχειρούσαν έστω, να πράξουν κάτι το ουσιώδες. Οι μεσίστιες σημαίες, τα στεφάνια και τα συλλυπητήρια είναι πρακτικά άχρηστα, ούτε τις οικογένειες των αδικοχαμένων θα ζήσουν, ούτε τους συναδέλφους τους θα προστατέψουν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Στις σχέσεις εργασίας που επικρατούν για τους υπάλληλους δήμων διαφέρουν εν μέρει από αυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Στην περίπτωση των πρώτων δεν υπάρχει συγκεκριμένο αφεντικό. Η ουσία του αφεντικού ( όπως συνηθίζει το κράτος να κάνει σε κάθε περίπτωση που υπάρχει κέρδος αλλά και ευθύνη) είναι διασπασμένη σε φορείς, διευθυντές, συμβούλια. Όμως η κεντρική εξουσία και οι όροι εκμετάλλευσης έχουν τεθεί από τους ανώτερους, δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο και κυριότερα από το Δήμαρχο.

Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο. Βέβαια, αν ο Σιώτος ( ο οποίος είναι και υποψήφιος διδάκτωρ εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ) έχει την ελάχιστη ευφυΐα, τότε θα το θέλει πολύ περισσότερο από εμάς.


ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΩΤΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

TASOS

μπράβο δήμαρχε! Έκανες το αυτονόητο, όχι στην αλητεία του Ρουβίκωνα και των αναρχικών σκουπιδιών...Μήνυση και συνέπειες για κάθε αλητήριο που το παίζει μάγκας και μπουκάρει οπουδήποτε του κατέβει...Αν εμείς πάμε στα σπίτια τους και με σπρέι λερώσουμε τα πάντα και σπάσουμε τις συσκευές τους, πως θα αντιδράσουν; Συνέπειες και φυλακή στους θρασύτατους αλητάμπουρες

Νανά

Τα δύσκολα τα εχει ο Τόσκας για να τους πιάσει, δεν πιστεύω ο,τι είναι δικοί του και ότι πληρώνονται απο τα κονδύλια του υπουργείου του.

Κροισος Ρουβικωνας

Ασχετα με το θεμα των ανθρωπων που εφυγαν ο Δημαρχος ειναι φοβερος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

naxos

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται τόσο παλαιά πολιτισμική δραστηριότητα στο Κεντρικό Αιγαίο, κατά τη Μέση Πλειστόκαινο περίοδο - Νέα δεδομένα δείχνουν πως το Αιγαίο ήταν προσβάσιμο στους αρχαϊκούς και πιο σύγχρονους ανθρώπους δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως

6