Ο Κάρολος στην Αθήνα: Σε σχήμα στέμματος το στεφάνι που κατέθεσε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ο Κάρολος στην Αθήνα: Σε σχήμα στέμματος το στεφάνι που κατέθεσε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η χαλαρή κουβέντα στο Σύνταγμα και το ολόλευκο φόρμα της Καμίλα που έκλεψε την παράσταση - Παρασκήνιο και λεπτομέρειες από την επίσκεψη

chrarles
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του τρίτου του εγγονιού και λίγες μέρες πριν από το γάμο του μικρού του γιου Χάρι, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέπτεται την Αθήνα. Ήδη, πέρασε την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως συναντάται με τον πρωθυπουργό. Ο Κάρολος πήγε στο Μαξίμου χωρίς τη σύζυγό του, η οποία συναντάται με τη σύντροφο του κ.Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.  Η πρώτη μέρα του Καρόλου στην Αθήνα θα «κλείσει» με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
4452941
Με ένα ολόλευκο κομψό φόρεμα που είχε συνδυάσει με δίχρωμες γόβες στις αποχρώσεις του μπεζ και ένα εντυπωσιακό κόσμημα με μαργαριτάρια στο λαιμό έφτασε στην Αθήνα η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκηπα Καρόλου.
Κλείσιμο
4452918
Ο πρίγκηπας Κάρολος, που έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα- αγαπημένος του προορισμός είναι το Άγιο Όρος, αλλά μαζί με την Καμίλα έχουν κάνει διακοπές στην Κέρκυρα- επισκέπτεται αυτή τη φορά επίσημα τη χώρα μας. Έτσι έφερε στο στήθος του και τα παράσημά του. 


Μετά την επίσημη υποδοχή του πριγκηπικού ζεύγους στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Κάρολος και Καμίλα έφτασαν στο Σύνταγμα, όπου ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέθεσε ένα ιδιαίτερο στεφάνι με λευκά λουλούδια που σχημάτιζαν στέμμα στην κορυφή και τις κόκκινες παπαρούνες που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τους Βρετανούς,  στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 
4452914
Ιδιαίτερα θερμό ήταν το κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον Κάρολο και την Καμίλα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγό του κ.Σίσσυ Παυλοπούλου.
4452836
-Μια εντυπωσιακή αστυνομικός βρέθηκε στη συνοδεία της δούκισσας της Κορνουάλης ήδη από το αεροδρόμιο: Με άψογο επαγγελματικό μαύρο ταγέρ (παντελόνι- σακάκι) και λευκό πουκάμισο, ακολούθησε την Καμίλα και στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη 
IMG_3025
-Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του πριγκηπικού ζεύγους είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί τόσο στο Προεδρικό Μέγαρο, όσο και στους υπόλοιπους χώρους που θα επισκεφθούν Κάρολος και Καμίλα κατά την παραμονή τους στην Αθήνα. 
4452892




IMG 4425


-Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας στην κατοικία του Βρετανού πρέσβη, λόγω της επίσκεψης του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα. Δείτε τις φωτογραφίες: 

br1
br2
br3
br4


Τα δώρα που αντάλλαξαν πρίγκιπας Κάρολος και Προκόπης Παυλόπουλος


Σε ανταλλαγή δώρων, όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο, προχώρησαν κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δώρισε στον κ. Παυλόπουλο έξι πορσελάνινα πιάτα, που έχουν κατασκευαστεί στο εργαστήριο της βασιλικής αυλής, καθώς και μια υπογεγραμμένη φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε στον πρίγκιπα Κάρολο έναν επίχρυσο αμφορέα μινωικής τέχνης.

Όμως, ο κ. Παυλόπουλος είχε και ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό δώρο για τον επίσημο προσκεκλημένο του. Συγκεκριμένα, πρόσφερε στον πρίγκιπα της Ουαλίας ένα αντίγραφο του προσκλητηρίου από τη βάπτιση του Φίλιππου το 1921, στο οποίο αναφέρονται οι καλεσμένοι που παρέστησαν στο μυστήριο αλλά και το μενού της εκδήλωσης που ακολούθησε. 


proedriko_dwra_1
proedriko_dwra_2
proedriko_dwra_3



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης