Ύβρεις αντί απάντησης από την ΕΡΤ για το ατόπημα με τα αντικαρκινικά

Ύβρεις αντί απάντησης από την ΕΡΤ για το ατόπημα με τα αντικαρκινικά

«Μαθήματα» δημοσιογραφίας από τη «Δεύτερη Ματιά» του 2,9% τηλεθέαση στο protothema.gr των 660.000 αναγνωστών ημερησίως - Ειρωνεύονταν καρκινοπαθή - Πώς επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την προπαγάνδα τους, καταλήγοντας και πάλι να δικαιολογούν το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα...

ert_main01
Με ύβρεις και αοριστίες επιχείρησαν να απαντήσουν οι συντελεστές της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», στην ΕΡΤ,  στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας, protothema.gr, που αναφερόταν στην ανάρτηση του χρήστη του Facebook Χρήστου Γραμματίδη (δικηγόρος και καρκινοπαθής, ο ίδιος), με την οποία «καυτηρίαζε» τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή (7/5/2018) εκπομπή αναφορικά με την δράση του κυκλώματος που έκλεβε τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Σωτήρης Καψώχας αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να παρακολουθεί το Πρώτο ΘΕΜΑ την ανάρτηση ενός χρήστη του Facebook και να την υιοθετεί. Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε τους «δημοσιογράφους» της ΕΡΤ ότι η δουλειά των ανθρώπων που εργάζονται στο protothema.gr και το έχουν φέρει στην κορυφή των ενημερωτικών ιστοσελίδων της χώρας, με 660.000 Έλληνες να μας επιλέγουν καθημερινά για την ενημέρωσή τους, είναι, μεταξύ άλλων, να παρακολουθούν και τις διάφορες αναρτήσεις στο Facebook, από τις οποίες μπορούν να προκύψουν ενδιαφέροντα θέματα.

Ούτως ή άλλως, για μία εκπομπή όπως η «Δεύτερη Ματιά», που κάνει τηλεθέαση 2,9% στις ηλικίες 15-54 (τόσο έκανε η χθεσινή εκπομπή), μόνο μέσω Facebook θα μπορούσαμε να ενημερωθούμε, καθώς επιλέγουμε να ασχολούμαστε με σοβαρότερα θέματα, από το να την παρακολουθούμε επισταμένως -κάτι που, προφανώς, κάνει και το τηλεοπτικό κοινό.

Το protothema.gr δεν υιοθέτησε άκριτα την ανάρτηση του Χρήστου Γραμματίδη, αλλά παρέθεσε και το σχετικό βίντεο, με το οποίο οι «δημοσιογράφοι» της «Δεύτερης Ματιάς» επιχείρησαν να αποδώσουν πολιτικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν την δράση του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα, συνδέοντας μάλιστα την υπόθεση αυτή με το σκάνδαλο της Novartis, για το οποίο ωστόσο δεν προέκυψε καμία πολιτική ευθύνη από την έρευνα της αρμόδιας προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής.

Αντί για ύβρεις, λοιπόν, και επιθέσεις στο protothema.gr, αλλά και «υποδείξεις» περί του τι εστί δημοσιογραφία, στην ΕΡΤ θα ήταν προτιμότερο να απαντήσουν σε έναν καρκινοπαθή που γράφει στο Facebook τη δική του εμπειρία για την δράση του κυκλώματος και να του εξηγήσουν γιατί επιχειρούν να αξιοποιήσουν και αυτό το θέμα, για να κάνουν κυβερνητική προπαγάνδα... Αντί για ειρωνεία και γελάκια, επίσης, για έναν χρήστη του Facebook, θα μπορούσαν απλά να έχουν κάνει μια... έρευνα, από αυτές που γνωρίζουν να κάνουν μόνο αυτοί, για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος βιώνει το δράμα του καρκίνου...

Δείτε το βίντεο από την χθεσινή εκπομπή της ΕΡΤ και στη συνέχεια το σημερινό, με την «απάντηση» στο Πρώτο ΘΕΜΑ:


Δεύτερη Ματιά ΕΡΤ 7/5/2018
Κλείσιμο
Ύβρεις αντί απάντησης από την ΕΡΤ για το ατόπημα με τα αντικαρκινικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης