Μεγάλες καταστροφές σε Ηλεία και Λευκάδα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Στη Βασιλική Λευκάδας σπίτια, επιχειρήσεις, η Αστυνομία, το κέντρο Υγείας πλημμύρισαν - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο - Τα χωριά Στρέφι, Καρούτες και Λαντζόι, στην Ηλεία πνίγηκαν στο νερό

Μεγάλες καταστροφές σε Λευκάδα και Ηλεία προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν νωρίς το απόγευμα τη Δυτική Ελλάδα.

Στην Ηλεία, τα χωριά Στρέφι, Καρούτες και Λαντζόι, πνίγηκαν στο νερό και όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος ilialive.gr καλλιέργειες εξαφανίστηκαν, και ζώα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ενιππέα.Στη Λευκάδα, έξι μήνες μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου, η Βασιλική βρέθηκε χτες ξανά απροστάτευτη στο έλεος της κακοκαιρίας. Μια δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή να πλημμυρίσουν σπίτια και ξενοδοχεία που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα,γιατί τα νερά δεν εύρισκαν διέξοδο!

Σπίτια, επιχειρήσεις, η Αστυνομία, το κέντρο Υγείας πλημμύρισαν. Εκκενώθηκε ξενοδοχείο και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε άλλα ασφαλή σημεία. Χρειάστηκε να σπάσουν τοίχους και πεζούλια για να φύγουν τα νερά προς τη θάλασσα.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για κλειστές μπούκες απορροής υδάτων αλλά και για στένεμα λόγω έργων των σημείων απορροής.

Επί τόπου βρέθηκαν και επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα και 4 περιπολικά της Αστυνομίας καθώς και τσάπες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Σήμερα Δευτέρα τα σχολειά παρέμειναν κλειστά. Όπως ειδοποίησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πάνος Γαζής: «Το Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, όπως και το Νηπιαγωγείο Βασιλικής την Τρίτη 8 Μαΐου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ζημιές από τις πλημμύρες στα σχολικά αυτά κτίρια. Προβλήματα αρκετά δημιουργήθηκαν στο Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις της Βασιλικής και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι επικινδυνότητες για την ασφάλεια των μαθητών»

Προβλήματα μικρότερης έντασης και έκτασης παρουσιάστηκαν και σε άλλα χωριά της νότιας Λευκάδας.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το aromalefkadas.gr από τη Λευκάδα 
47
48
50
51
52

54
55
56
58
59

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»