«Αρραβώνες» καναλιών: Ο ALPHA... πάει STAR

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
studio_mesa

Οι δύο σταθμοί επιχειρούν στρατηγική συνεργασία και ως πρώτο βήμα, με κοινή εταιρεία Βαρδινογιάννη - Κοντομηνά, θα παράγουν πρόγραμμα και ενημερωτικές εκπομπές για τα κανάλια STAR και Αlpha

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα στρατηγική συνεργασίας η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και έρχεται να δικαιώσει τις φωνές της λογικής που ακούγονται εσχάτως στον χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης.


Αυτές που ισχυρίζονται ότι για να επιβιώσουν οι σταθμοί, δεδομένων των συνθηκών και της αφόρητης οικονομικής πίεσης λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της μείωσης διαφημιστικής δαπάνης, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε συνέργειες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το STAR εκφράζει την επιθυμία να προχωρήσει σε συνεργασία με άλλον ιδιωτικό σταθμό έχοντας ως απώτερο στόχο αφενός τη μείωση κόστους, αφετέρου την εκπόνηση παραγωγών μέσω συνεργασιών που θα βοηθήσουν στο να διατηρηθεί σε λογικά πλαίσια το μπάτζετ, αλλά και να μη γίνουν εκπτώσεις σε επίπεδο αισθητικής.

Η πρώτη φορά που το STAR επιχείρησε κάτι ανάλογο ήταν το 2010, όταν το ενδιαφέρον είχε στραφεί στο MEGA στο οποίο η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν κύριος μέτοχος.

Η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε και έκτοτε έγιναν κι άλλες προσπάθειες μέχρι την οριστική αποχώρηση από το μετοχικό σχήμα του καναλιού, το οποίο πλέον βρίσκεται στο παρά πέντε του «μαύρου». Τη σεζόν 2011-2012 είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις και με τον ΑLPHA, όμως τελικά δεν προχώρησαν και ακολούθησε ένας κύκλος διαπραγματεύσεων με τον ΑΝΤ1 το 2014. Τα εμπόδια ήταν πολλά και πολύ νωρίς το πλάνο συνεργασίας εγκαταλείφθηκε. Πέρυσι τέτοιο καιρό θεωρούνταν σχεδόν βέβαιη η συνεργασία του STAR με τον ΣΚΑΪ σε επίπεδο ενημερωτικό και τεχνικό, όμως λίγο πριν από το τελικό OK το σχέδιο ναυάγησε.
Εδώ και μερικές εβδομάδες το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η συνεργασία του καναλιού της Κηφισιάς με τον ALPHA βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και απομένει να ρυθμιστούν ελάχιστες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», σε πρώτη φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας κοινής εταιρείας παραγωγής στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετάσχουν και οι δύο ιδιοκτήτες σε ποσοστό 50%.

Η εταιρεία παραγωγής του STAR, Green Pixel, επί της ουσίας θα απορροφήσει την αντίστοιχη του ALPHA, Pro Productions, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία. Επικεφαλής θα παραμείνουν οι δύο παραγωγοί οι οποίοι αντίστοιχα είναι επικεφαλής των δύο εταιρειών. Πρόκειται για τον Νίκο Χριστοφόρου, πρώην παραγωγό του Studio ATA και νυν υπεύθυνο όλων των παραγωγών του STAR, και τον Κώστα Σούσουλα. Οι δυο τους θα συνεχίσουν από την ίδια θέση να πραγματοποιούν παραγωγές και να διοικούν κάθετα, δηλαδή ο καθένας για λογαριασμό του καναλιού όπου εργάζεται, αλλά θα είναι υπό την εποπτεία ανώτερου στελέχους του STAR.


Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εταιρείας θα μπορέσει φυσικά να γίνει εξοικονόμηση πόρων λόγω του τεχνικού εξοπλισμού που διαθέτουν αμφότεροι, δίχως ωστόσο να μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό καθώς ο αριθμός των 400 εργαζομένων που θα πρέπει να διαθέτει το κάθε κανάλι ορίζεται από τον νόμο και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Επίσης για κάθε κανάλι θα υπάρχει διαφορετικό μπάτζετ, καθώς, όπως τονίζουν πηγές και από τις δύο πλευρές, «θα παραμείνουν δύο ανταγωνιστικοί μεταξύ τους σταθμοί».

Η νέα εταιρεία θα στεγαστεί στο Studio Pro, ιδιοκτησίας ALPHA, με αποτέλεσμα τη μετακόμιση των εκπομπών του STAR από τα Karamanos Studios όπου μέχρι τώρα βρίσκονται. Μάλιστα αυτές τις ημέρες γίνεται μια είδους αυτοψία στα στούντιο προκειμένου να γίνει σωστά η χωροταξική συστέγαση των δύο εταιρειών, η οποία δεν θα εμποδίσει την παραγωγή των ζωντανών εκπομπών που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Στον ίδιο χώρο θα μεταφερθούν και τα γυρίσματα του παιχνιδιού «Ο τροχός της τύχης» που μέχρι τώρα γίνονται στα Studio ΚΑΠΑ στα Σπάτα.

Στον τομέα της ενημέρωσης, οι ανακατατάξεις θα είναι σημαντικές καθώς όλος ο ενημερωτικός τομέας του ALPHA θα αποχωρήσει από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, τα Studio Pro, και θα μετακομίσει στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το STAR στην Κάτω Κηφισιά.

Οπως έχει προβλεφθεί, στον ALPHA θα διατεθεί όλος ο όροφος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξει άλλου τύπου συνεργασία με τον αντίστοιχο τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του STAR, ο οποίος επίσης στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Οι δύο σταθμοί θα συνεχίσουν με το δικό τους προσωπικό να βγάζουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές υπό τη διεύθυνση αυτών που ήδη έχουν αναλάβει τους συγκεκριμένους ρόλους. Ωστόσο κανείς δεν αποκλείει στο μέλλον να υπάρξει ένα κέντρο παραγωγής ειδήσεων το οποίο θα ενισχυθεί και από τις δύο πλευρές με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Από το κτίριο του ALPHA στην Κάντζα εξάλλου ίσως αποχωρήσουν και κάποιες διοικητικές υπηρεσίες προκειμένου να μεταστεγαστούν στην Κηφισιά στις εγκαταστάσεις του STAR. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που ισχύει μέχρι στιγμής και επιθυμούν αμφότερες οι πλευρές να ισχύσει, όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Νωρίτερα οι μετακινήσεις είναι αδύνατες, καθώς τα γυρίσματα συνεχίζονται έως τη λήξη της σεζόν. Αρα η οποιαδήποτε συνεργασία επισήμως θα αφορά την επόμενη σεζόν.

Αν και μέχρι στιγμής όλοι μιλούν για έναν απλό αρραβώνα, είναι μάλλον βέβαιο ότι μια τέτοια σημαντική συνεργασία, αν μπορέσει να εξελιχθεί ομαλά και να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύψουν -καθώς κάτι τέτοιο επιχειρείται για πρώτη φορά στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση-, θα δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό μιντιακό πόλο.

Οπως έχουν τονίσει επανειλημμένα και μέλη του ΕΣΡ, με βάση τα οικονομικά δεδομένα των καναλιών στην κατάσταση όπου βρίσκονται στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν τα επόμενα χρόνια και να είναι σε θέση να παράγουν πρωτότυπο πρόγραμμα ανταγωνιστικό και υψηλής αισθητικής είναι μόνο το ενδεχόμενο των συνεργασιών ή ακόμη και των επιμέρους ή συνολικών συγχωνεύσεων.

Στην περίπτωση του STAR μιλάμε για έναν ισχυρό επιχειρηματικό και οικονομικό πόλο ο οποίος θα μπορούσε να κάνει το πρώτο βήμα έτσι ώστε να ακολουθήσουν και άλλου είδους ανάλογες συνέργειες, οι οποίες με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό όχι μόνο θα σώσουν το μέλλον των ιδιωτικών καναλιών, αλλά και θα ενισχύσουν την ελληνική παραγωγή που τα τελευταία χρόνια δέχεται σημαντικά πλήγματα.

Από την άλλη, ο ALPHA χρειάζεται άμεσα μια συνεργασία προκειμένου να μπορέσει να ενισχυθεί οικονομικά και να παραμείνει στο τηλεοπτικό στερέωμα ανταγωνιστικός και αξιόμαχος.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα συμφέρον τηλεοπτικό συνοικέσιο...

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Βαλεντίνη

Ποιοί βλέπουν ειδήσεις στον Αντεννα ; Με τον Χατζηνικολάου το Συριζομουτρο; Ελάχιστοι όπως φαίνεται . Μέχρι και ο ομογαλακτος του Παπαδάκης , δεύτερος έρχεται πλέον ......

THEO

Μήπως τελικά ο καραγκιόζης μαθητευόμενος μάγος(Παππάς) είχε τελικά δίκαιο για το ότι δεν σήκωνε στην Ελλάδα παραπάνω από 4 σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ?

vassilis

Οποιος θέλει πρέπει να επιχειρεί και να ρισκάρει, όπως παντού στο κόσμο της αγοράς.

Ποιός ισχυρός οικονομικός πόλος ο Σταρ;

"Στην περίπτωση του STAR μιλάμε για έναν ισχυρό επιχειρηματικό και οικονομικό πόλο " τα θελετε και τα γράφετε αυτά, στις προσφορες για τις πρώτες άδειες στη γενικη γραμματεία το Σταρ ειχε την χαμηλότερη προσφορά απο όλους

mac

Iσχυρός ειναι φιλε , αλλά κορόιδο δεν ειναι...

Με το δελτίο τι θα γίνει ομως;

Ζαχαρεα-Σροιτερ θα κάθονται σαν καλοί μαθητές δίπλα δίπλα οπως παλια Σταη και Ευαγγελάτος; Και καλα οι " Μεγαλοι" θα επιβιώσουν, ρεπορτερ, τεχνικοί και διοικητικοί να δούμε ποιος θα επιβιώσει σε αυτη τη σφαγή

Ελεονωρα

το εψιλον , ο αλφα και τα καναλια της ερτ ειναι μακραν τα πιο αξιοπιστα καναλια! τα αλλα acun....

@

Καλό ακούγεται. Ο ένας σταθμός θα μπορεί να προμοτάρει τα προγράμματα του άλλου, θα υπάρχει συνεννόηση να μην συμπίπτουν χρονικά ομοειδή προγράμματα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη κοινού. Καλύτερη κατανομή εξωτερικών συνεργείων για κάλυψη θεμάτων (ένα συνεργείο θα μπορεί να φέρνει υλικό και για τα δύο κανάλια), κλπ κλπ κλπ. Ακόμα καποιος με μία θεματική άδεια να μπει στην ομάδα, για να προβάλλονται αποκλειστικά παιδικά, μουσική κι αθλητικά, κι έτοιμο το πακετάκι. Και για να μην υπάρχουν θέματα ανταγωνισμού μεταξύ τους, ο καθένας τους με ποσοστά επί των κερδών του άλλου. Τέλειο.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Tα δύο αμερικανοκίνητα κανάλια (μαζι και ο αμερικανοκίνητος ΑΝΤ1 ο οποίος καταρρει σε όλα τα προγράμματα του μονο και μονο από το δελτιο ειδήσεων 12% -επειδή ο συριζα του επέβαλε τον Χατζινικο= αποκρουστικό συμβολο νενεκου) εδώ και 6-12 μηνες δεν κάνουν αντιαριστερό αγώνα. Η συνολη δεξιά (50% πλεον) έχει ραμματα για τη γούνα τους εαν δεν συμμπρφωθούν. Ραμματα και για τον Συριζα. Περισσότερα δεν λέγονται. Συνθηματικα ας πουμε: R-ΑΡ99, ΒΑΣ, ΤΤΔΙΚ, 1.5Β (ετσι, για πλάκα, ας πουμε κι άλλο ανθυυπο-υπο-σκανδαλο: ο Αλφα κανει αβάντες στο Φλαμπουραρη και στο Λατση για το Ελληνικό. Ε, το Ελληνικό δε θα γίνει γιατί έτσι γουστάρουμε...Από αντιδραση. Αλλά αυτό είναι ανθυποσκάνδαλο. Όταν το 7% του λαού αντιδρά αντδραστικά στην ανοικοδόμηση της χωρας από τον Συριζα, αλγεβρικό αθροισμα αντίρροπων δυναμεων Μηδεν. Κατανοητόν; Εκλογές τώρα με το καλό ή το κακό για να μιλήσει ο λαός. Ο Αντικουμουνιστικός αγώνας συνεχίζεται)

@

το 75% του λαού είναι α-φι-ονι-σμέ-νο εναντιον του απατεώνα, των κουμουνιστών και του κράτους- πανε μαζι αυτά

VG

Ουαχαχαα, θα βγαίνει ο βερύκοκος στο δελτίο του σταρ, να προσφέρει τη σοφία του μεταξύ γιγάντιας κολοκύθας και γιουροβίζιον.

Q

Τα 2 μεγαλυτερα προπαγανδιστικα καναλια της Χουντοκρατιας ενωνουν τις δυναμεις τους. Μυριζει εκλογες και πρεπει να ετοιμασουν γερη κασσετα για την Χ.Α...

theodoros

ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΑΛΙ Η ΧΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ???? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ????

mak

Πλεον ενημερωνομαι απο το internet (αντε να δω ενιοτε εδήσεις) και ψυχαγωγούμαι απο Netflix και Youtube και ολα απο την οθόνη της ιδιας tv Φαντάζομαι ότι ομοιως την συμβατικη tv την εγκαταλειπει πολυ κόσμος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης