Συγκέντρωση υπέρ της χρήσης κάνναβης στο Σύνταγμα

drugs_arthrooo

Παγκόσμια κινητοποίηση σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο - Ζητούν την αποποινικοποίηση της κάνναβης και την πλήρη ελευθερία της

Στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March
που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο,
πραγματοποιείται και στην Ελλάδα το συλλαλητήριο για την Κάνναβη (14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – 4η Γιορτή Κάνναβης).

Στο Σύνταγμα ως σημείο αναφοράς από τις 12 το μεσημέρι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα συναντιούνται προκειμένου να δώσουν βροντερό παρόν και να διεκδικήσουν την πλήρη ελευθερία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση λαμβάνει χώρα λίγες μέρες μετά την Διημερίδα «YES WE CAN-NABIS
» της Νεολαία Συριζα, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της κυβέρνησης, όπως η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και οι οποίοι συζήτησαν τα οφέλη της ευφορικής και ψυχαγωγικής κάνναβης.
4448873
Στα πλαίσια του προγράμματος της πανελλαδικής κινητοποίησης υπέρ της ελεύθερης χρήσης της κάνναβης θα δοθεί συνέντευξη τύπου, συλλόγων ασθενών και φορέων ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γιορτή με τραγούδια και χορούς στο Θησείο.

Το συλλαλητήριο στηρίζουν οι Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη, Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης, Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420info forum, KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ.


drugs2
Κάλεσμα μέσω Facebook

Οι διοργανωτές που πραγματοποίησαν το κάλεσμα τους μέσω Facebook υπογράμμισαν τα εξής:

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις ομάδες των ασθενών, τους ιατρούς, τους καλλιεργητές, τους χρήστες, τις οργανώσεις, τους φορείς και τους μεμονωμένους φίλους και υποστηρικτές της Κάνναβης να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη το Σάββατο 5 Μάη 2018, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
4448885
Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και Συνέντευξη Τύπου συλλόγων ασθενών και άλλων φορέων στις 1 το μεσημέρι στην έξοδο του Μετρό. Αναχώρηση πορείας στις 4.20 το απόγευμα μέχρι το Θησείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.

Έγινε ένα βήμα αλλά…

Οι συλλήψεις ασθενών και απλών χρηστών κάνναβης συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και στους νόμιμους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και σε επιχειρηματίες που εμπορεύονται προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης.
4448880
Η Κάνναβη, οι ασθενείς και οι καταναλωτές της βρίσκονται σε ομηρία. Παρά τον πρόσφατο νόμο για τα φαρμακευτικά προϊόντα Κάνναβης, δεν έχει έρθει καμία ουσιαστική αλλαγή είτε στο άμεσο δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο Κάνναβη σε όποια μορφή το επιθυμούν, αλλά ούτε και στο δικαίωμα των ενήλικων πολιτών αυτής της χώρας να κατέχουν και να χρησιμοποιούν υπεύθυνα την Κάνναβη.

Η χρήση και κατοχή Κάνναβης, όπως και η οικιακή καλλιέργεια για προσωπική χρήση εξακολουθούν να είναι παράνομες και να θεωρούνται πλημμέλημα κατά το νόμο. Η καινούργια νομοθεσία δεν αποποινικοποιεί την χρήση και κατοχή Κάνναβης από τον ασθενή/ χρήστη, θέτει σε ομηρία τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο, νομιμοποιεί το φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό χωρίς να νομιμοποιεί το ίδιο το φυτό.

Η νέα νομοθεσία δεν παρέχει ισότιμη προσβασιμότητα στην Κάνναβη σε όλους τους ασθενείς, δεν προβλέπει την συνταγογράφηση και την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφορά μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι το φυτό στην φυσική του μορφή, ενώ καλύπτεται από έναν βαρύ μανδύα κρατικού προστατευτισμού.

Σε όλο τον κόσμο η άγνοια, η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση δίνουν την θέση τους στην επιστημονική γνώση, την υπευθυνότητα και την επιχειρηματικότητα. Η Κάνναβη προκαλεί λιγότερη βλάβη και εξάρτηση από τα νόμιμα αλκοόλ και καπνό, ενώ έχει πολλαπλή θεραπευτική δράση. Η χρήση και η κατοχή της αποποινικοποιείται, η αυτοκαλλιέργεια ρυθμίζεται, επιτρέπονται μικρής κλίμακας καλλιέργειες για συλλόγους, ενώ οι ασθενείς λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο κάνναβη σε όποια μορφή και με όποιο τρόπο και μέσο το επιθυμούν.


drugs1Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό…

Σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους χρήστες.

Η Κάνναβη είναι ένα φυτό με χιλιάδες χρήσεις και πρέπει να ρυθμιστεί νόμιμα στο σύνολό του, αλλιώς μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χρησιμοποιούν κάνναβη (τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού) μένουν εκτεθειμένα στα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος και των διεφθαρμένων πολιτειακών παραγόντων που το συντηρούν.

Όσοι εξακολουθούν και υποστηρίζουν την απαγόρευση της Κάνναβης καταλήγουν να δουλεύουν προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος και εις βάρος των ασθενών και των πολιτών. Το πολιτικό κόστος είναι πλέον στις δικές τους πλάτες και όχι όσων ζητούν επιτέλους μια υπεύθυνη ρύθμιση.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν οι συλλήψεις ασθενών και χρηστών Κάνναβης, αλλά και παραγωγών και διανομέων προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.

Αποποινικοποίηση της κατοχής Κάνναβης για προσωπική χρήση.

Νόμιμη και υπεύθυνη ρύθμιση της Κάνναβης για όλους τους ασθενείς και όλους τους ενήλικες πολίτες αυτής της χώρας.

Απρόσκοπτη συνταγογράφηση της Κάνναβης από όλες τις ειδικότητες ως πρώτη θεραπευτική επιλογή σε όλες τις μορφές της, ακόμα και για παιδιά, καθώς και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Θέσπιση των ιατρικών και κοινωνικών λεσχών κάνναβης και της συλλογικής μη-κερδοσκοπικής καλλιέργειας μικρής κλίμακας.
4448883
Νομιμοποίηση της οικιακής καλλιέργειας συγκεκριμένων αριθμών φυτών για προσωπική χρήση.

Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, του Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης που θα αναλάβει και θα συντονίσει όλες τις αρμοδιότητες όλες τις χρήσεις της κάνναβης (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική) από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Είναι άλλωστε υποχρέωση που προκύπτει από την Συνθήκη του ΟΗΕ για τις ναρκωτικές ουσίες.

Άμεση ανακατηγοριοποίηση της Κάνναβης από την κατηγορία Β στην κατηγορία Δ των ουσιών και διανομή από αδειοδοτημένα σημεία πώλησης στους ενήλικους πολίτες που το επιθυμούν.

Το 14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- 4η Γιορτή Κάνναβης είναι η μακροβιότερη και πιο συνεπής δημόσια διαμαρτυρία και διεκδίκηση για την Κάνναβη στην Ελλάδα από το 2005.

Πραγματοποιείται στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης για την Κάνναβη (Global Marijuana March) που βγάζει εκατομμύρια κόσμου στο δρόμο σε περισσότερες από 300 πόλεις κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Διεκδίκησε δημόσια και επώνυμα τα αυτονόητα δικαιώματά σου, γιατί δεν πρόκειται να στα χαρίσει κανένας. Η λύση βρίσκεται στην φύση.

Η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη»


drugs3
drugs4

ΣΧΟΛΙΑ (113)

Παρατηρητης1

Η αληθεια ειναι οτι ειχανε παρα πολυ κοσμο, ητανε τρεις κι'ο Μπαφος.

takis

Ειναι αναποφευκτη η νομιμοποιηση. Νεα πηγή εσόδων, Δες τη μαμά Αμερική. Όσο πιο σύντομα νομιμοποιηθεί τόσο πιο πολλα έσοδα για το κράτος και λιγότερα για τους εμπόρουε. Μη τραγικοποιούμε τα πράγματα. Η δαιμονοποίηση της κάνναβης ερχεται απ το παρελθόν. Ανεξάρτητα βέβαια απ το γεγονός ότι όλως τυχαίωςς αυτή η κυβερνηση ανοιξε όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα. Μια πολιτική σαν της Τουρκίας. Ανοίγω όλα τα μέτωπα, ε, κ κάτι θα κερδίσω

Chanel

Τι καταντά να ζητα ο άνθρωπος, όταν απο μικρός, είναι "ντιρλα", απο τους....μπαφους!

Αεργος κομμουνιστης

Και μην ξεχασετε να στριψετε και ενα τριφυλλο πανω στο μνημειο του αγνωστου στρατιωτη, απλυτα αριστερα.

Η κάνναβης ως πολιτικό εργαλείο

Θα πρέπει να την χορηγήσουνε σε όλους τους συνταξιούχους υποχρεωτικά με σπρέι ή νεφελοποιητές όπως στο άσθμα, για να ξεχάσουν το κόψιμο των συντάξεων που έρχεται

zz

Μερικά ζωντανά στην ΕΛΛΑΔΑ πουλάνε πνεύμα χρησιμοποιώντας παγκοσμίως αναγνωρισμένα άτομα για την προπαγάνδα τους . Τι σχέση έχει ο στοίχος του Πάμπλο Νερουντα που μιλά για λουλούδια με το χόρτο αυτό δεν το κατάλαβα , προφανώς πρέπει να είναι κάποιος φτιαγμένος να το καταλάβει .

mk

Αυτο που καπνιζουμε, ειναι τα άνθη της κάνναβης, και οχι τα φύλλα, αφου δεν ξέρεις ρε φίλε, μαθε πρώτα τα βασικά και μετά μίλα!

zz

Δεν χάνω και τίποτα που δεν ξέρω εάν καπνίζετε του λουλούδι η το κοτσάνι , πάντως στην ανάρτηση σας δεν γράφετε το λουλούδι της μαστούρας , αναφέρεστε γενικόλογα στα λουλούδια , άραγε γιατί ??

Γιατρός

Η ηρωίνη μέχρι το 1940 πουλιόταν ελεύθερα στα Ελληνικά φαρμακεία σαν παυσίπονο. Να την ελευθερώσουμε και αυτήν, από ένα αγνό χόρτο παράγεται...

mk

Στην Πορτογαλια το κάνανε , και αυτη τη στιγμη εχει τους λιγοτερους θανάτους απο υπερβολική δοση ηρωίνης απο κάθε αλλη χωρα στην Ευρώπη! Και οι χρηστες πηγαινουν σε ειδικές κλινικές να παρουν την δοση τους, οχι σε κοινη θέα σε πλατειες και σχολεία..., ενώ οι έμποροι και τα βαποράκια εξαφανιστηκαν απο τις γειτονιές. Αλλη ερώτηση γιατρέ μου? Εδώ ειμαστε εμεις να απαντάμε. ΥΓ εχει πλάκα που ακουτε απελευθέρωση και νομιζετε οτι θα το κανει ολος ο κοσμος μετα, οτι τι, θα το πουλάνε τα σουπερ μαρκετ διπλα στις ζάχαρες? Αυτο φαντάζεστε? Το ιδιο λέγατε με την αλλαγη φύλου, γιναμε ολοι γυναικες απο τοτε, ε? Μυαλό κουκούτσι ο μέσος Ελληνας, που να προοδευσει αυτη η χώρα μετά...

DeFacto

O άνθρωπος που εχει ανάγκη ναρκωτικα για να ειναι ευτυχισμένος δεν ειναι πλέον ανθρωπος αλλα ζόμπι

Ετσι!

Σα να λεμε οτι 7 στους 10 ανθρωπους στη γη ειναι ζομπι, γιατι τοσοι παιρνουν ναρκωτικα καθε μερα (και το αλκοολ ναρκωτικο ειναι, και μαλιστα απο τα σκληρα...)

Μ

Ακριβώς!Υπολογίζοντας και το αλκοόλ, λοιπόν,πάμε σε αυτό που λες.7 στους 10!Για αυτό πάμε εντελώς καταδιαολου !

Narcos

Φτανει πια με την ναρκοκουλτουρα της αριστεράς!!!!

Αλβανος έμπορος κάνναβης

Ετσι, φτάνει πια, εμάς δεν μας σκέφτεται κανεις που θησαυριζουμε πουλώντας δηλητηριασμένη κάνναβη στα παιδιά σας? Εμεις δεν εχουμε ψυχη δηλαδη?

ΟΧΙ στα ναρκωτικα ΝΑΙ στην ζωη

Με την ιδια λογικη φυτο ειναι και η παπαρούνα της ηρωίνης, φυτό είναι και κοκα της κοκαΐνη.Η απελευθέρωση της κάνναβης θα δημιουργήσει στρατιες νεων ναρκομανων.Το χασίσι ειναι ο πρώτο στάδιο της εξάρτησης απ τα ναρκωτικά,κανεις ναρκομανης δεν ξεκινησε με ηρωινη,κοκαινη κτλπ ολοι με το χασίς ξεκίνησαν

Πες τα!

Και πριν το χασις πινανε αλκοολ, άρα να απαγορευθει το αλκοολ γιατι ειναι προθάλαμος της ηρωίνης. Και ο παχύσαρκος πριν ξεκινησει να τρώει burgers και πιτσες έτρωγε μακαρονάδες, να απαγορευθουν οι μακαρονάδες λοιπον γιατι ειναι προθάλαμος παχυσαρκίας... Τζιμάνια μου εσεις, που σας βρηκαν ρε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zos0

Ο γνωστός ποινικολόγος απέρριψε τις κατηγορίες για εκβιασμό - Τόνισε ότι ήταν άστοχος ο τρόπος με τον οποίο συνελήφθη - Υπογράμμισε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε  εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ  επέμεινε  στην αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

2
kypros_serial_killer

Ο λοχαγός serial killer δεν ανησύχησε ούτε όταν εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα στο Μιτσερό – Εμφανιζόταν σε δημόσιες εκδηλώσεις ως φωτογράφος – Οδηγήθηκε σήμερα για εξέταση σε ψυχίατρο 

4