Αικατερίνη Καρνάρου: Η 113χρονη Ελληνίδα πάει για το βιβλίο Γκίνες και μοιράζεται μυστικά μακροζωίας στο ΘΕΜΑ 104,6!

Αικατερίνη Καρνάρου: Η 113χρονη Ελληνίδα πάει για το βιβλίο Γκίνες και μοιράζεται μυστικά μακροζωίας στο ΘΕΜΑ 104,6!

Aπό τα Κρέστενα Ηλείας, υποψήφια για το βιβλίο Γκίνες! Η οικογενειακή αγάπη και η θαλπωρή φαίνεται ότι έχουν παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στην καλή ζωή και τη μακροζωία της 113χρονης γιαγιάς Αικατερίνης Καρνάρου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφια για Βιβλίο Γκίνες με τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας στον κόσμο.

karnarou0
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η γιαγιά Κατερίνα θυμήθηκε τα ορόσημα της ζωής της. "Παντρεύτηκα 25- 26 χρόνων. Πήρα πλούσιο άντρα, περνούσα καλά,πολύ καλά, πάρα πολύ καλά, αλλά δυστυχώς ήρθε η μοίρα και πέθανε ο άντρας μου και έμεινα χήρα" είπε η 113χρονη γιαγιά η οποία έχασε το σύζυγό της στον πόλεμο του 1940.

Η ίδια έμεινε χήρα σε ηλικία μικρότερη των 40 ετών και με τέσσερα παιδιά, ένα αγόρι και τρία κορίτσια. Όσο μπόρεσε βοήθησε την οικογένειά της εργαζόμενη στα κτήματά τους όπου καλλιεργούσαν ελιές και αμπέλια. Όταν έχασε τον άντρα της αναγκάστηκε να μείνει σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της και βρήκε τη βοήθεια που χρειάστηκε από τα πεθερικά της και τους κουνιάδους της.

"Όταν ήμουν παντρεμένη δούλευα στο κτήμα μας, στην περιουσία μας, στην αρχή. Αλλά μετά όταν είχα τα μικρά παιδιά δεν μπορούσα να δουλέψω και να έχω και τα παιδιά. Επειδή είχα περιουσία, πλήρωνα βέβαια, αλλά όταν πέθανε ο άντρα μου είχα τα πεθερικά μου που με βοήθησαν, τους κουνιάδους μου, δύο αξιωματικούς, που με πρόσεχαν. Γίναμε μία οικογένεια, ήμασταν τόσο πολύ αγαπημένοι και δουλεύαμε μαζί", είπε η γιαγια Κατερίνα Καρνάρου μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905 στο χωριό Γρύλλος Ηλείας 7,5 χιλιόμετρα ανατολικά από τα Κρέστενα, όταν έγινε 25 χρόνων παντρεύτηκε και έζησε έκτοτε στο χωριό του άντρα της. Στα 113 χρόνια της ζωή της ευτύχησε να δει 7 εγγόνια, 8 δισέγγονα και ένα τρισέγγονο. Στη συνέντευξη που έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 θυμήθηκε ότι έχασε τον πατέρα της στα 80 του χρόνια αλλά δεν θυμόταν την ηλικία που πέθανε η μητέρα της. Δυστυχώς ο γιός της και η μία κόρη της δεν είναι πια στη ζωή. Ενώ έχει χάσει και ένα από τα δισέγγονα της.

Οι συγγενείς της συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα για να τα στείλουν στο σύμβουλο Γεροντολογίας του Βιβλίου Γκίνες, Ρόμπερτ Γιανγκ, ώστε να γίνει η επικύρωση του ρεκόρ μακροζωίας. Ως τώρα, σύμφωνα με την "Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας" του Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, τον τίτλο της γηραιότερης γυναίκας του κόσμου είχε η Γιαπωνέζα Νάμπι Τατζίμα η οποία έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Κυριακή σε ηλικία 117 ετών. Για την επικύρωση θα χρειαστεί να βρεθούν τα πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης ή καταχώρησης στα δημοτολόγια της περιοχής και όποιο άλλο έγγραφο πιστοποιεί με ακρίβεια την ηλικία της υπεραιωνόβιας Ελληνίδας.

Κλείσιμο
Εκτός από την Ικαρία λοιπόν που έχει τη φήμη, τώρα με το ρεκόρ Γκίνες τα Κρέστενα προσθέτουν στην Ελλάδα μια διαφορετική αίγλη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης