Ένα μαχαίρι, ένας αυτουργός, πολλά ερωτήματα για τη διπλή δολοφονία στην Κύπρο

eglima_kipros1

Καταθέτει σήμερα ο 15χρονος γιος - Για πιθανότητα σύλληψης εντός της ημέρας μιλά η κυπριακή αστυνομία

Καθοριστικό θεωρεί η κυπριακή αστυνομία, το σημερινό 24ωρο, για την εξέλιξη της διερεύνησης του διπλού φόνου, του ζευγαριού στον Στρόβολο της Κύπρου. Όπως ανέφεραν στο protothema.gr
αστυνομικές πηγές «είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων».

Λόγω της έντονης ψυχολογικής φόρτισης του 15χρονου γιου των θυμάτων, χθες δεν μπόρεσε να ληφθεί γραπτή κατάθεση, και που θα γίνει σήμερα στην παρουσία ψυχολόγων που παρακολουθούν από χθες τον ανήλικο. Η κατάθεση, για την αστυνομία, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς ο 15χρονος σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει προσωπικώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας και είχε σύντομη στιχομυθία με τους κουκουλοφόρους, που κατά την δική του μαρτυρία είχαν εισέλθει στο σπίτι.

Η ώρα θανάτου

Η αστυνομία εξετάζει με προσοχή και με την βοήθεια ειδικών, την ώρα θανάτου του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου. Στόχος είναι να επιβεβαιωθεί ότι η ώρα που εξέπνευσαν οι δύο άνθρωποι συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος μετέβη σε γειτονικό σπίτι, ενημερώνοντας για την εισβολή των κουκουλοφόρων. Αν υπάρχει χρονική απόσταση από τα δύο γεγονότα τότε η αστυνομία θα πρέπει να διερευνήσει τι συνέβη στο χρόνο που μεσολάβησε και αν αυτός αξιοποιήθηκε από τους δράστες να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τη σκηνή του εγκλήματος.

eglima_kipros1


Πολύ αίμα, ένας αυτουργός

Ο τρόπος με τον οποίο διεπράχθη η δολοφονία, με δεκάδες μαχαιριές στα σώματα των δύο θυμάτων, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι δράστες θα έπρεπε να έφυγαν από το σπίτι «λουσμένοι» στο αίμα. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο του σπιτιού και στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί την αστυνομία στην υποψία, ότι ο δράστης είχε πρόσβαση στο σπίτι και δυνατότητα να συγκαλύψει ίχνη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, στο σώμα του Γ. Χατζηγεωργίου βρέθηκαν 20-25 τραύματα από μαχαίρι, στο λαιμό, το στήθος, τη κοιλιά και τα πόδια. Τα περισσότερα τραύματα ήταν στο λαιμό και στο στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδιάς με τέμνον και νύσσον όργανο». Η Ντίνα Σεργίου έφερε εννιά με δέκα τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Ο θάνατος επήλθε «λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας με τέμνον και νύσσον όργανο».

Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, κάτι που φανερώνει ότι μαχαιρώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν και δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν. Τα τραύματα και των δύο φαίνεται εκ πρώτης όψεως να έγιναν από το ίδιο μαχαίρι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την υποψία ότι ο δράστης ήταν ένας και μαχαίρωνε εναλλάξ την ίδια ώρα τον Γ. Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου. Το στοιχείο αυτό δεν ανατρέπει την μαρτυρία του 15χρονου για δύο κουκουλοφόρους, καθώς είναι πιθανόν μόνο ο ένας (αν έτσι έχουν τα πράγματα) να ήταν ο αυτουργός.

Δεν βρέθηκε το μαχαίρι

Η έρευνα της εγκληματολογικής υπηρεσίας δεν εντόπισε το φονικό μαχαίρι ή κάποια από τα ρούχα των δραστών (κουκούλα κλπ). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι των σκουπιδιών στην περιοχή είχαν περισυλλεχθεί από απορριμματοφόρο όχημα και αν μέσα σε αυτούς είχαν πεταχτεί τεκμήρια είναι πολύπλοκο να εντοπιστούν καθώς πρέπει να γίνει έρευνα στο χώρο αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι ανακριτές εξετάζουν το ενδεχόμενο, το μαχαίρι του φόνου να ήταν μέρος του οικιακού εξοπλισμού. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι δράστες μπήκαν «άοπλοι» και χρησιμοποίησαν μαχαίρι από το σπίτι. Παράλληλα οι ανακριτές έχουν πάρει τα βίντεο από σπίτια και καταστήματα της περιοχής στην οποία έγινε ο φόνος, για να ελεγχθεί κατά πόσο υπήρξε κίνηση ανθρώπων και οχημάτων πριν και μετά την ώρα που κατά την μαρτυρία του 15χρονου συνέβη η δολοφονία. Όπως πληροφόρησαν το protothema.gr αστυνομικές πηγές, ο ανήλικος ανέφερε πως οι δράστες έφυγαν πεζοί και μάλιστα του είπαν να μην ανησυχεί καθώς δεν επρόκειτο να τον πειράξουν. Οι γείτονες κατέθεσαν πως δεν άκουσαν κανένα περίεργο θόρυβο, ή αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα τη συγκεκριμένη ώρα.

Θυμός και μίσος

Οι αστυνομικές πηγές σημείωναν πως όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη ταυτότητα του δράστη/δραστών είναι ανοικτά καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαπιστωθεί ληστεία. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία φανερώνει προσωπικό μίσος και θυμό, προβληματίζει τους ανακριτές. Διερευνώνται όλες οι πτυχές, μεταξύ των οποίων τυχόν διαφορές των θυμάτων με άλλα άτομα, οι οικονομικές τους δραστηριότητες, και οι ενδοοικογενειακές σχέσεις. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν και οι βιολογικοί γονείς του 15χρονου οι οποίοι είναι Ρώσοι και είχαν δώσει το παιδί για υιοθεσία σε πολύ μικρή ηλικία. Αυτό που ενδιαφέρει την αστυνομία, είναι να μάθει αν οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα στη Κύπρο και αν είχαν οποιαδήποτε επαφή με τον ανήλικο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τεκμηριώνεται από κανένα στοιχείο ή μαρτυρία μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι αστυνομικές πηγές σχολιάζοντας συναφείς «πληροφορίες» που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ΜΜΕ, ως απλό κουτσομπολιό.

Σοκ στη κοινωνία

Ο διπλός φόνος στο Στρόβολο προκάλεσε σοκ στη Κύπρο, καθώς τέτοιου είδους εγκλήματα για το νησί είναι πρωτοφανή. Οι γείτονες περιέγραφαν τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου ως ένα φιλήσυχο ζευγάρι, ιδιαιτέρως αγαπητό στο περιβάλλον τους που τύγχανε σεβασμού από όσους τους γνώριζαν. Ο Χατζηγεωργίου καταγόταν από το κατεχόμενο χωριό Άσσια και είχε σπουδάσει μαθηματικά και ψυχολογία στην Αυστραλία. Εδώ και πολλά χρόνια εργαζόταν ως καθηγητής μαθηματικών στο English School στη Λευκωσία και διατηρούσε μια πολύ στενή σχέση με τους μαθητές του. Ερασιτεχνικά ασχολείτο και με την αστρονομία παρακολουθώντας μαζί με μαθητές του διάφορα φαινόμενα. Η Ντίνα Σεργίου καταγόταν από τη κατεχόμενη Κερύνεια και το 1974 κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής είχε χάσει τον έναν αδελφό της ο οποίος υπηρετούσε στη 33η Μοίρα Καταδρομών και είχε δώσει σκληρές μάχες με τους Τούρκους. Μέχρι το 2010 ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του είχαν βρεθεί σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα και αφού ταυτοποιήθηκαν με DNA κηδεύθηκαν το 2013. Πριν λίγους μήνες είχε χάσει και τον άλλο της αδελφό από σύντομη μάχη με τον καρκίνο και το γεγονός αυτό την είχε καταβάλει. Η μητέρα της είναι κατάκοιτη καθώς είναι υπέργηρη ενώ η Ντίνα Σεργίου έχει ακόμα μία αδελφή. Ο πατέρας της οικογένειας πέθανε πριν λίγα χρόνια. Το ζευγάρι δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει παιδιά και έτσι υιοθέτησε το 2007 τον ανήλικο από τη Ρωσία τον οποίο μεγάλωσε με πολλή αγάπη και φροντίδα. Τα οικονομικά του ζευγαριού είχαν επιτρέψει την άνετη διαβίωση του παιδιού το οποίο φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο και ασχολείτο με το μπάτμιτον και το τένις. Οι συμμαθητές του στον περιγράφουν ως παιδί σαν όλα της ηλικίας του, χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα που θα τον ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Χθες πέρασε το πρώτο βράδυ μετά τη δολοφονία των θετών γονέων του με την αδελφή της Ντίνας Σεργίου στο σπίτι της, ενώ παρακολουθείται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και ψυχολόγους που έχει διαθέσει το κράτος.

eglima_kipros4
eglima_kipros3

Δείτε βίντεο: Κύπρος: Το μαχαίρι, ο αυτουργός και τα ερωτήματα για τη διπλή δολοφονία

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Σωτήρης

Έτσι όπως δίνονται τα στοιχεία της υπόθεσης στο άρθρο, η εντύπωση που δημιουργείται σε εμένα είναι πως οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι ήταν βαριά ναρκωμένοι ειδικά αν ο δράστης ήταν ένας (εκτός και αν είχε ταχυδακτυλουργικές ικανότητες).

Γανυμήδης

Οι φυσιολογικοί γονείς μπορεί να τους ζητούσαν συνεχώς χρήματα, ενδεχόμενος οι θετοί γονείς να το αρνήθηκαν και έγινε το φονικό!

@όταν μάλιστα πρόκειται και για...Ρώσους!!

Αφου το'χουμε που το'χουμε λύσει το...αίνιγμα(!) γιατί δεν μας ζητάνε και την γνώμη μας οι Κύπριοι Αστυνομικοί??????

Γανυμήδης

Χα χαααααααααα! Και που το ξέρεις ότι δεν λαμβάνουν την γνώμη μας; Αν ήξερες πόσα άτομα εργάζονται στο κέντρο πληροφοριών, θα έπαιρνες πίσω αυτά που γράφεις!

Ραν

κριμα για τους ανθρωπους που σκοτωθηκαν με αυτον τον φρικιαστικο τρόπο, όποιος το έκανε πρέπει να τους μισούσε πολύ και να είχε πολλά ψυχολγικά θέματα

περαστικος

Πρωτοφανες εγκλημα.Γιατι ο δολοφονος αφησε το μοναδικο μάρτυρα δηλαδη το παιδι, να ζησει?επισης δεν αφησε ιχνη βγαίνοντας?στο σπιτι πρεπει να υπηρχε λουτρο αιματος..εδω η μυτη ανοιγει και παει παντού αιμα οχι η καροτιδες.

!!

Μα μέχρι ο ένας εκ των θυμάτων δεχθεί επίθεση δεν πρόλαβε το άλλο θύμα να αντιδράσει; Τι φρικτό πράγμα!!

Απορω

Αν τους σκότωσε το παιδί δεν θα είχε πάνω του κηλιδες;Τα ρούχα του που ήταν αφού πήγε μισογυμνος στους γειτονες;Μήπως να ψαχτουν οι πραγματικοί γονείς η κι άλλοι συγγενεις;

Ναι αλλά

Το έγκλημα μπορεί να είχε γίνει και ώρες πριν ενημερώση το παιδί τους γείτονες.

Ρωσομπλιέτ

Μακριά από την ρωσική μαφία! Δεν είναι λευκοί οι ρώσοι, είναι λευκομογγόλοι, έχουν δηλαδή μεγάλο ποσοστό μογγολικού στοιχείου κι έτσι είναι επικίνδυνοι και εκ φύσεως εγκληματίες.

μας κούφανες

Τί βλακείες είναι αυτές; Οι Ρώσοι είναι Σλάβοι.Επίσης έχουν σκανδιναβικό αίμα, απο τους Βίκιγκς που εγκαταστάθηκαν απο τον 10ο αιώνα και επίσης Γερμανικό . ακου λευκομογγόλοι...

Victor

Αν εξαιρέσεις Λευκορώσους, Ουκρανούς και την περιοχή του Βόλγα (από την οποία νομίζω προέρχονται οι περισσότερες Ρωσίδες μοντέλες), οι Ρώσοι έχουν σημαντικό ποσοστό ασιατικού DNA. Μάλιστα οι γεωργιανοί έχουν περισσότερο ασιατικό παρά ευρωπαϊκό DNA.

@μας κούφανες

Οι Σλάβοι είναι ένα μείγμα μογγόλων και βορειοευρωπαίων, μάλιστα οι Ρώσοι έχουν και ένα ρητό που λέι "καθε Ρώσος μέσα του κρύβει έναν Μογγόλο"!

Τα χαζά επιχειρήματα

Γιατί αν τους σκότωσε το παιδί δεν θα υπήρχαν κηλίδες αίματος?

Μ

Καλημέρα κ. Καλατζή. Πολύ καλό το άρθρο σας μόνο μία μικρή διόρθωση. Γράφουμε έφυγαν πεζή ( Δηλαδή με τα πόδια).

epiphany

Ο πεζός,-ή,-ό (επίθετο), οι πεζοί,-ές,-ά (πληθυντικός). Άλλωστε λέμε πεζογεφύρα, όχι πεζηγέφυρα. Το "πεζή" είναι πρόσφατη ανορθόγραφη μόδα του τύπου: είμαστε όλοι/όλες "παρών" αντί για "παρόντες/παρούσες".

Ημαρτον!!!

Προφανως πιστευεις πως ξερεις Ελληνικα και μαλλον εχεις καποια ιδεα. Δυστυχως στο σχολειο δεν σου τα εμαθαν ολα. Το 'πεζη' δεν ειναι μονο επιθετο. Ειναι επιρρημα που δειχνει τον τροπο και σημαινει με τα ποδια. Η διορθωση του Μ, ειναι σωστη και προτινει το 'πεζη' ως επιρρημα. Η απαντηση σου δειχνει απλα ημιμαθεια. Δυστυχως το σχολειο ειναι που φταιει γιατι φαινεσαι να εχεις καποιες γνωσεις.

LOL

Tωρα εσυ φανταστηκες οτι μπορεις να γεφυρωσεις το χασμα της αμαθειας του ? Αυτοι οι τυποι χαρακτηριζονται και απο φοβερη στενοκεφαλια, δεν πειθονται με τιποτα. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας.

kiko

Πεζή. Επίρρημα (καθαρεύουσα) εννοεί ο σχολιαστής. Όχι θηλ. πεζή ή πληθ. πεζοί. Η χυδαιοποίηση της Ελληνικής από τους αμόρφωτους νεο(μη)έλληνες οδηγεί σε αντιπαραθέσεις άγονες και σε σκέψη αριστεροανατολίτικη (νεολογισμός).

Να μην ξέρεις και να διορθώνεις, το λες και θράσος

Έχουμε φτάσει στο εξαιρετικό σημείο απαξίωσης της μόρφωσης, που όσοι δεν γνωρίζουν σε βάθος τα Ελληνικά, διορθώνουν κιόλας. Άκου μόδα! Το πεζή δεν είναι "μόδα". Δεν είναι επίσης επίθετο. Είναι επίρρημα και σημαίνει "με τα πόδια". Δεν προσδίδει ιδιότητα, δείχνει τρόπο. Και παίρνει μάλιστα υπογεγραμμένη, που -κακώς- λόγω πληκτρολογίου και μονοτονικού παραλείπεται. Όμως παρ' όλα αυτά γίνεται αντιληπτό το νόημα της λέξης όταν ξέρεις Ελληνικά. Βεβαίως, παρ' όλο που το "πεζή" με την απλή γραφή περιλαμβάνεται και στα λεξικά Κοινής Νεοελληνικής, όπως αυτό του Τριανταφυλλίδη, όποιος θεωρεί την Αρχαία Ελληνική/Αρχαΐζουσα ξεπερασμένη λέει "με τα πόδια" ή "περπατώντας" αν θέλει να γίνεται σαφής. Επίσης δεν λέμε είμαστε όλοι "παρών". Λέμε, δίνω/έδωσαν το "παρών". Και εσείς εκεί στα ΜΜΕ προσέχετε λίγο. Βλέπουν τα μαργαριτάρια, δεν τα αναγνωρίζουν, και μετά κάνουν και τους ξερόλες.

Χρύσα

το πεζή είναι επίρρημα σημαίνει βαδίζη και δεν κλίνεται

Γιαννης Αλεξακης

''Πεζη'' ειναι συγουρα τροπικο επιρημα, και σημαινει ''βαδειν'', ''περπατωντας'', ''με τα ποδια''. Πολυ απλο νομιζω, αλλα φυγαμε απο το θεμα, και μιλαμε για..Γραμματικη.. 'Εχει καποιος γνωμη, για το ποιος ειναι ο φονιας;;;

Λαθος!

'Πεζη' ειναι επιρρημα που δειχνει τον τροπο - και βηθα ακριβως στην περισπτωση που δεν ξερουμε αν μιλαμε για ανδρα/ες ή γυναικα/ες (πεζοι-πεζες). Δυστυχως η ημιμαθεια (που προσφερουν τα ελληνικα σχολεια) ειναι χειροτερη της αμαθειας.

Μ

Πρόκειται για τροπικό επίρρημα. Σίγουρα δεν είναι κάτι νέο αφού προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά!

epiphany

Σε ευχαριστώ για την ευγενή διόρθωση εσένα και αρκετούς ακόμα. Απολογούμαι που παρ'ότι γύρισα αρχικά στο κείμενο για να βρω το σημείο που αναφέρεσαι, δε το βρήκα με τη πρώτη ματιά, τεμπέλιασα να ψάξω καλύτερα και αξιολόγησα λάθος. Βέβαια, μου κάνει φοβερή εντύπωση πως κάποιοι συμφορουμίτες δεν αρκέστηκαν στο να διορθώσουν και να μου εξηγήσουν, αλλά έφτιαξαν και πλήρες προφίλ του χαρακτήρα, της μόρφωσης, της παιδείας και όλου του είναι μου, εντέλει. Είναι στενάχωρο που υπάρχουν κάποιοι φίλοι με τόσα νεύρα και διάθεση για προσβολή προς αλλήλους. Άλλωστε αν αύριο έχουν αυτοί λάθος τι αντιμετώπιση θα προσδοκούν? Και πάλι συγγνώμη φίλε Μ !

χμ...........

Ειδες οτι τωρα τα εγραψες ολα σωστα ? ποτε δεν ειναι αργα.

Γιαννης Αλεξακης

Φυγατε απο το θεμα του εγκληματος, και το ''ριξατε'' στη γραμματικη;;;;!!! Εχει καποιος ιδεα, για το ποιος ειναι ο φονιας;;; και αφιστε την γραμματικη.. Για μενα, το παιδι και οι φυσικοι του γονεις, εχουν αμεση σχεση με το φονικο. [[Το ''πεζη'' ειναι τροπικο επιρημα, σημαινει ''με τα ποδια'', 'η ''περπατωντας'', και τελος αυτο]].

@

Το πεζή είναι φυσικά επίθετο, θηλυκό,κλπ. αλλά είναι και τροπικό επίρρημα που σημαίνει με τα πόδια, χωρίς μέσο μεταφοράς.

@epiphany

hahaha [...]

Αmanda

Καλά, έγινε ένα πρωτοφανές έγκλημα, ακόμα και για τα παγκοσμια δεδομένα, και εσείς ασχολείστε με το αν και πώς κλίνεται το πεζή?

Joker55

Και γιατί είναι λάθος παρακαλώ; Προφανώς και υπάρχει το τροπικό επίρρημα "πεζή" που σημαίνει "με τα πόδια", όμως υπάρχει και το "πεζοί" που είναι επίθετο, πληθυντικός αριθμός του "πεζός". Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα λοιπόν. Ο αρθρογράφος θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα είτε το "πεζή" είτε το "πεζοί" και επέλεξε το δεύτερο.

Κίντερ

Εκπληξη !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης