Βίντεο: Ένταση στην Ευελπίδων όταν έφτασαν οι συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια

Βίντεο: Ένταση στην Ευελπίδων όταν έφτασαν οι συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες – Η σύλληψή τους έγινε κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας μαθητών και φοιτητών του ΜΑΣ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ

evelpidwn_pame
Αναβολή για τις 25 Απριλίου πέτυχαν οι δύο συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων, που εξελίχθηκαν κατά τη διάρεκια της αντιπολεμικής πορείας μαθητών και καθηγητών του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Κατά τη μεταφορά τους, επικράτησε ένταση, όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να πλησιάσει τους δύο συλληφθέντες και παράλληλα αποδοκίμασε την αστυνομική συνοδεία πετώντας τους μπουκάλια με νερό. 

Έξω από το κτίριο 7 των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 500 διαδηλωτές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Το απόγευμα τη Δευτέρας προσήχθησαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, που έχει απευθύνει κάλεσμα στα δικαστήρια, καταγγέλλει τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζει ότι: «Η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες».
Κλείσιμο
eyelpidwnsd1
eyelpidwnsd2
eyelpidwnsd3
Ευελπίδων1


Ευελπίδων2




Τι έγινε στο χθεσινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο


Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας όταν πάνω από πεντακόσιοι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών με προορισμό την Αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Αφού πέταξαν αβγά στη γαλλική πρεσβεία και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στεγάζονται επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, μία μερίδα φοιτητών «έσπασε» από την πορεία και κατευθύνθηκε στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου όπου μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να αποκαθηλώσουν, με τη χρήση ηλεκτρικού τροχού, το άγαλμα του 33ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Λίγα λεπτά αργότερα επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθώντας να απομακρύνουν του διαδηλωτές από το άγαλμα του Χάρυ Τρούμαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συμπλοκές σώμα με σώμα. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ενώ δύο σοβαρά τραυματισμένοι φοιτητές, ο ένας μάλιστα δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Λίγη ώρα αργότερα μαθητές και φοιτητές συνέχισαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία όπου πέταξαν αβγά στις κλούβες που είχαν φράξει περιμετρικά την είσοδο για να μη πλησιάσουν οι διαδηλωτές.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ως ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην Βασιλέως Κωνσταντίνου. Εκεί παρέμειναν για τουλάχιστον πέντε ώρες, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα αλλά και συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης