56 συμμορίες κακοποιών ξανά στους δρόμους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
lhstes

Δεκάδες Γεωργιανοί, Αλβανοί και Τσιγγάνοι βαρυποινίτες, μεταξύ των οποίων και οι διαβόητες ομάδες με τα καλάσνικοφ, αναμένεται να αποφυλακιστούν μέσα στους επόμενους μήνες χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου - «Εμείς τους συλλαμβάνουμε και αυτοί τους ελευθερώνουν», λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Νέο κύμα αποφυλακίσεων εκατοντάδων κρατουμένων, ανάμεσα στους οποίους αλλοδαποί σκληροί κακοποιοί και Ελληνες Ρομά ληστές, καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια κάθειρξης, αναμένεται τους επόμενους μήνες, καθώς θα κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Πρόκειται για τα μέλη 38 γεωργιανών και αλβανικών συμμοριών που εισέβαλαν σε σπίτια και λήστευαν, αφού πρώτα έδεναν χειροπόδαρα τους ενοίκους για να τους βασανίσουν, και 18 μεικτών ομάδων Ελλήνων (κυρίως Ρομά) και αλλοδαπών που με πρωτοφανή σκληρότητα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά μέσα στα σπίτια τους ή τρύπωναν μέσα για να τα κλέψουν. Ολες οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία από το 2010 μέχρι και το 2014.

Αξίζει να τονιστεί ότι γίνονται συσκέψεις για το θέμα της αντιμετώπισης των ληστών που θα αποφυλακιστούν, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι μετά το διάλειμμα στη φυλακή επιστρέφουν στις παλιές τους συνήθειες, και μάλιστα με σκληρότερο τρόπο. Η Ασφάλεια Αττικής βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς γνωρίζει ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα βγουν και πάλι στη δράση με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη δημόσια ασφάλεια. Μάλιστα αναμένεται να συστήσει ακόμη και ειδικές ομάδες παρακολούθησης και χαρτογράφησης των σκληρών αυτών κακοποιών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς η αποφυλάκιση των συγκεκριμένων ατόμων γίνεται σε μια περίοδο όπου η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο. Από εισβολές σε σπίτια, όπως η περίπτωση του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, μέχρι διαρρήξεις, ανατινάξεις ΑΤΜ, αλλά και επιθέσεις σε γυναίκες, όπως στην περίπτωση της 25χρονης νοσηλεύτριας στο Πεδίον του Αρεως. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και μάχιμοι αξιωματικοί έχουν κουραστεί να συλλαμβάνουν ξανά και ξανά τους ίδιους σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι είτε αποφυλακίζονται χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, είτε παίρνουν άδειες και γίνονται καπνός.

Aνακυκλώσιμη εγκληματικότητα

Τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν έξαρση του φαινομένου των ληστειών αλλά και μια «ποιοτική» αναβάθμιση των συμμοριών, που φτάνουν ακόμη και στο σημείο να πυροβολούν τα θύματά τους. Η Ασφάλεια προχώρησε σε χαρτογράφηση των εγκληματικών ομάδων και κατέληξε ότι σε μεγάλο αριθμό τα μέλη τους αποτελούνται από σεσημασμένους κακοποιούς.

Η Ασφάλεια Αττικής εδώ και αρκετές ημέρες σε συνεχή επαφή με τις σωφρονιστικές υπηρεσίες προσπαθεί να καταρτίσει λίστα με τα άτομα που αναμένεται να βγουν σύντομα από τη φυλακή, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση και να προλάβει το κακό. Ο αριθμός δεν έχει ακριβώς προσδιοριστεί, αλλά μιλάμε για εκατοντάδες κακοποιούς Αλβανούς, Γεωργιανούς και Ελληνες, στην πλειονότητά τους Ρομά, πολλοί από τους οποίους είναι σίγουρο ότι θα ριχτούν και πάλι στη δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταρτίσει ένα ειδικό σχέδιο και να διαθέσει αστυνομικούς οι οποίοι θα ασχοληθούν με την παρακολούθηση των επικίνδυνων κακοποιών που αποφυλακίζονται, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν τις κινήσεις τους και να ελέγξουν την κατάσταση. Τουλάχιστον όσο αυτό είναι εφικτό. «Αυτός ο νόμος μάς δημιουργεί πολλά προβλήματα γιατί κυνηγάμε τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν αρκετά χρόνια στη φυλακή και είχαν τον χρόνο να σκεφτούν τα λάθη τους και να βελτιώσουν τις τακτικές τους. Μιλάμε καθαρά για ανακυκλώσιμη εγκληματικότητα», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει: «Πιστεύω ότι οι καταστάσεις που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολες και σίγουρα πιο επικίνδυνες».

Πώς διέλυσαν τη ΔΙ.ΑΣ.

Την ώρα που η εγκληματικότητα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα και αναμένονται οι αποφυλακίσεις των σκληρών κακοποιών, η υπηρεσία της Αστυνομίας που είναι η αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δείχνει ξεδοντιασμένη και σε πολλές περιπτώσεις στελεχώνεται από αστυνομικούς που διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους. «Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. αρχικά αριθμούσε περίπου 2.800 άτομα και σήμερα υπηρετούν 2.050. Το σύνολο των μηχανών είναι 1.300, εκ των οποίων μόλις οι 700 είναι λειτουργικές. Στις τρεις βάρδιες την ημέρα μπορούν να περιπολήσουν συνολικά 650 αστυνομικοί. Αριθμός που αν διαιρεθεί διά του 3 αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε όλο το Λεκανοπέδιο δεν περιπολούν πάνω από 150-200 άνθρωποι», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας και διευκρινίζει: «Και αυτό γιατί έχουμε 350 αποσπασμένους από τη ΔΙ.ΑΣ. σε ειδικές υπηρεσίες και πρόσωπα, ενώ οι μηχανές που για οποιονδήποτε λόγο ακινητοποιούνται η γραφειοκρατία απαιτεί ακόμη και τρία χρόνια να τις επαναφέρει στον δρόμο και δεν υπάρχουν κονδύλια από το υπουργείο για την άμεση επισκευή τους. Το πιο σημαντικό φυσικά είναι το εξής: αυτοί που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο δεν αστυνομεύουν τη γειτονιά, αλλά κατά το ωράριο της εργασίας τους διατίθενται με προφορικές εντολές και διαταγές να παρίστανται διακοσμητικά σε συνεστιάσεις, δείπνα, γεύματα, ομιλίες, συγκεντρώσεις πολιτικών και επιχειρηματιών. Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού για αποδέσμευση 800 αστυνομικών, δεν έχει δοθεί στην κατεύθυνση αυτή καμία διαταγή. Δεν έχει μετακινηθεί κανένας αστυνομικός και όλα δείχνουν ότι οι εξαγγελίες ήταν πομφόλυγες».

Στο ίδιο μοτίβο διάλυσης κινείται και η ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. «Ο αριθμός της ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του 2010. Υπάρχει σημαντική μείωση προσωπικού. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είναι στην πλειονότητά τους πάνω από 40 χρόνων, έχουμε και 45 και 50 ετών πάνω στις μηχανές γιατί δεν έχει γίνει ανανέωση προσωπικού. Με γερασμένο προσωπικό προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης και εξηγεί: «Διαθέτουμε μεγάλη δύναμη αστυνομικών στη φύλαξη του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Σε μόνιμη βάση βρίσκονται μια διμοιρία, σκοποί, περιπολικά οχήματα και περίπου 30-35 αστυνομικοί ανά 8ωρη βάση. Αν λάβουμε υπόψη μας τα τρία 8ωρα του 24ώρου, τα ρεπό και τα νυχτερινά και τις πέντε αστυνομικές αλλαγές σε βάρδιες εργασίας, τότε απασχολούνται περίπου για τη φύλαξη ενός στόχου περίπου 180-200 αστυνομικοί το 24ωρο. Αριθμός που αντιστοιχεί στα άτομα που υπηρετούν σε μια αστυνομική διεύθυνση νομού. Δηλαδή η δύναμη ενός νομού φυλάει έναν και μόνο στόχο».Ξέρουν τους ληστές του Σταματιάδη

■ Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανούς σεσημασμένους που πιθανόν έχουν φύγει από τη χώρα
■ Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το ποιοι είναι οι δύο ληστές που τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας εισέβαλαν στην οικία του 52χρονου Ελληνοαυστριακού επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τον πυροβόλησαν τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Εντατική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Πλέον ξέρουν την ταυτότητα των δύο εισβολέων, όμως, όπως λένε χαρακτηριστικά, είναι πολύ δύσκολη η ταυτοποίηση με στοιχεία, αλλά και ο εντοπισμός τους. Μάλιστα εκφράζουν φόβους ότι ίσως λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε το θέμα έχουν φύγει από την Ελλάδα, όπως φαίνεται να έχει συμβεί στην περίπτωση του ενός εκ των δύο δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο Αλβανούς κλέφτες, σεσημασμένους, που έχουν διαπράξει στο παρελθόν σωρεία κλοπών, όμως δεν είχαν άλλη φορά πυροβολήσει ή τραυματίσει άνθρωπο.

Κατά τις πληροφορίες, έκαναν αποκλειστικά διαρρήξεις και έτσι οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι αιφνιδιάστηκαν από τη δυναμική αντίδραση του επιχειρηματία, γι’ αυτό και όταν τον είδαν να σηκώνεται και να στέκεται στα πόδια του ξανά και ξανά μετά τα χτυπήματα που του έδιναν στο κεφάλι με το διαρρηκτικό εργαλείο ο ένας σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη.

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, αλλά πιθανότατα ξεκίνησαν από περιοχή της Δυτικής Αττικής για την Κηφισιά, με στόχο να διαρρήξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πολυτελείς κατοικίες.

ΣΧΟΛΙΑ (138)

άλλα δυό καρφιά στο φέρετρο της Ελλάδας

Σε άλλο άρθρο διαβάζω πως όσοι "πρόσφυγες" έλθουν από δω και στο εξής, με άλλα λόγια όσοι λάθροι μπουκάρουν στο ξέφραγο αμπέλι του Αλ-6, το Ελλαδιστάν, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανά την επικράτεια. Σε όλη την χώρα θα μπορούν να σουλατσάρουν ανενόχλητοι δλδ από δω και πέρα. Μάλλον για να διευκολυνθεί η πολιτισμική όσμωση μεταξύ ημών και των ταξικών αδελφών μας, να μπορέσουμε να τους "εντάξουμε και ενσωματώσουμε" καλύτερα. Και εδώ διαβάζω πως παρέα με αυτούς, θα αμολήσουν και ένα συρφετό από βαρυποινίτες από τις φυλακές (γιατί οι φυλακές λέει δεν τους...χωράνε!!!), να κόβουν κι αυτοί σουλάτσο μαζί με τα ταξικά μας αδέλφια. Πάντως εγώ κοιμάμαι ήσυχος και νοιώθω απόλυτα ασφαλής, διότι τον 88χρονο τον έπιασαν με την μία!!! Μιλάμε, τέτοια ασφάλεια δεν έχω ξανανιώσει στην ζωή μου. Αφού μπουζουριάσανε τον παππούλη που αμύνθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι, μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Όσο για τα ταξικά αδέλφια και τους συμμορίτες, εντάξει, ας μην γινόμαστε ρατσιστές και παράλογοι. Είπαμε, είμαστε δημοκράτες εμείς, δεν είμαστε ότι κι ότι!!!

Εδώ είναι ακόμα έξω η Χρυσή Αυγή

Τι συζητάμε ρε παιδιά αφού τους εξυπηρετεί το έγκλημα. Πόσο μάλλον όταν κόβει ψήφους και από το αντίπαλο κόμμα. Ακόμα να χώσουν μέσα τα κατακάθια της Χρυσής Αυγής. Και ο δολοφόνος μισθοφόρος τους Ρουμπακιάς, κοιμάται σπιτάκι του με αστυνομική φύλαξη!

ΚΜ

Βρε μπαγλαμά η Χρυσή Αυγή σου φταίει για την εγκληματικότητα? Δεν βρήκες τίποτα άλλο να γράψεις?

Νάνος

Παραπλανητικές δημοσιεύσεις. Για όλους έχει διαταχθεί απέλαση. Το γεγονός πως κάποιος δεν μπορεί να προστατεύει τα σύνορά του, δεν είναι πρόσχημα να αφήσουμε μόνο τα ισόβια ως ποινή. Η μέγιστη ποινή στην Νορβηγία είναι 16 ετών. Η Νορβηγία για 30 χρόνια έχει 15 καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΑΔ. Η Ελλάδα - 768 για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μπράβο ...

... αναφέρετε τους Αλβανούς, αναφέρετε και τις ... εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα (Γεωργιανούς, Τσιγγάνους κ.λπ.) για να μην κομπλεξαριστούν τα καημένα τα αλβανάκια και κυρίως οι ανεκδιήγητοι μ@λ@κες έλληνες που τους υποστηρίζουν μεταξύ των οποίων και πολιτικοί !!! (πάγκαλος, σαμαράς). Κάποτε θα πρέπει να ενημερωθεί όμως ο κόσμος με επίσημα στατιστικά στοιχεία και βέβαια τότε θα καταλάβει (αν δεν έχει καταλάβει ακόμα...) ποιοι είναι οι κορυφαίοι στο έγκλημα... Και από ότι έχω ακούσει με τα χιλια ζόρια τους βάζουν τους Αλβανούς μέσα... Πολύ πιο δύσκολα από ότι έβαλαν μέσα τον ... Γαβαλά φερειπείν... (τον οποίο οι μ@λ@κοδικαστές που έχουμε, έχουν αναγάγει σε ... ναυαρχίδα της διαπλοκής και διαφθοράς σ' αυτή τη χώρα). Αν τους έβαζαν φυλακή όλους όσους πρέπει θα έφταναν στο 80% αυτών που διαμένουν εδώ... Γιατι να απορεί κανείς λοιπόν που τους αποφυλακίζουν;;;;

Δημοκρατης

Αξιζουν μια 15η ευκαρια .Δεν ειμαστε ουτε φασιστες ,ουτε ρατσιστες.

Ουδέν σχόλιο

Τι υπάρχει να σχολιάσει κανείς πλέον; Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κ επιστροφή απ αυτή τη κατάντια. Και δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη, το χειρότερα με αυτούς δεν υπάρχει ως έννοια

Markow

57 συμμορίες! Μαζί με την αριστερή κυβέρνηση!!

ααα

ειναι δική μας αυτη η...κυβερνηση? Μόνο με εξεγερση θα γκρεμιστει και θα παει στο διαολο!!!

Δημήτριος

Τουλάχιστον όμως συλλάβανε και τον πιο επικίνδυνο εγκληματία. Τον 88χρονο που πυροβόλησε τους ληστές που μπήκανε στο σπίτι του και τον χτύπησαν. Ααααααα..... Όλα δικά σας τα θέλετε. Λευτεριά στους πρόσφυγες των φυλακών ρε φασίστες.

ελεος

για να φανε οι Συριζαιοι έχουν ριμάξει τα πάντα. Είναι τυχεροι που δεν υπάρχει οπλοκατοχή στην Ελλάδα αλλιώς θα περνάγανε καλά και οι Συριζαιοι αλλά και οι αλλοδαποι που έχουν μαζέψει και προστατευουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Λούλης

Ε, και τι έγινε που τα ρήμαξαν όλα. Αυτό δεν σε εμποδίζει εσένα να χαχανίζεις στο ίντερνετ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyt_samou

 Άγρια επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών - 11 τραυματίες και καταστροφές στο hotspot στο Βαθύ - «Πρέπει άμεσα να μεταφερθούν μετανάστες και πρόσφυγες από το νησί σε άλλα μέρη», λέει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου,  Γιώργος Στάντζος

katsifas

Η Ερμιόνη Κατσίφα ξεσπά για την τελευταίο επεισόδιο με την καταστροφή των υλικών που προορίζονταν για το χτίσιμο εκκλησίας στη μνήμη του αδικοχαμένου άνδρα, στο σημείο που δολοφονήθηκε από την Αλβανική αστυνομία