Διαδηλωτές του KKE έκαψαν τη γαλλική, την αμερικανική και τη βρετανική σημαία σε συγκέντρωση κατά της επίθεσης στη Συρία

Διαδηλωτές του KKE έκαψαν τη γαλλική, την αμερικανική και τη βρετανική σημαία σε συγκέντρωση κατά της επίθεσης στη Συρία

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

flag00
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην πρώτη γραμμή της πορείας βρισκόταν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πριν την έναρξη της διαδήλωσης απηύθυνε λόγο προς τους συγκεντρωμένους.

Με κεντρικό σύνθημα "ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών" , οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την σημερινή επίθεση των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στη Συρία. Παράλληλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας μπροστά από τα κτίρια των αντίστοιχων πρεσβειών, αναγράφοντας μάλιστα με κόκκινη μπογιά το σύνθημα "φονιάδες"' , ενώ πέταξαν μπογιές στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καταδικάζοντας με τη σειρά τους την σημερινή στρατιωτική επέμβαση ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας και ζητώντας " να μην εμπλακεί η χώρα μας στην εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων".

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών


Κλείσιμο
«Απόψε από το Σύνταγμα στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Στέλνουμε μήνυμα αποφασιστικής καταδίκης της νέας επίθεσης στη Συρία που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Επίθεση που ήδη κοστίζει σε ζωές αμάχων και σε τραυματισμούς πολλών ακόμη» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.

«Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής. Καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τώρα ανακάλυψαν επιθέσεις με χημικά όπλα του 'Ασαντ μέσα στη χώρα του» είπε ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε όχι τυχαία «ανήμερα της επίσκεψης στη Συρία κλιμακίου της διεθνούς επιτροπής για την απαγόρευση των χημικών όπλων, που η συριακή κυβέρνηση είχε αποδεχθεί» ενώ την ίδια στιγμή υποχωρεί ο στρατός των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, «ο οποίος είχε στηριχθεί αρχικά από τις ΗΠΑ κι άλλες περιφερειακές δυνάμεις» και ο συριακός στρατός ανακτά σημαντικό μέρος του ελέγχου της χώρας και νικά σε όλα τα μέτωπα του ξένους εισβολείς.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα υιοθέτησαν από την πρώτη στιγμή τα σαθρά προσχήματα περί ρίψης χημικών όπλων και τόνισε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, συμπλέουν στρατηγικά σε μεγάλης σημασίας ζητήματα, όπως η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ καθώς και στην στρατιωτικο-πολιτική συνεργασία με το Ισραήλ.

«Όλοι τους θέλουν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους των συμμάχων τους. Που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος, τούς φέρνει σε αντιπαράθεση με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις. Με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια. Η όξυνση των ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, μας φέρνει στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου θα είναι απρόβλεπτες για τους λαούς τόσο της περιοχής όσο και όλου του κόσμου.

Είπε ότι είναι ψέμα πως «δήθεν η χώρα μας είναι αμέτοχη απέναντι στη νέα επίθεση» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών».

Επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί εμπλέκει τη χώρα και τον λαό «πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών», και γιατί εξωραΐζει συστηματικά και απροκάλυπτα τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα. Συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη - δολοφόνους, όπως το Ισραήλ. Πρέπει να ντρέπονται» είπε ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εμπλέκεται άμεσα σε αυτό το έγκλημα διαρκείας μέσω των χιλιάδων ανεφοδιασμών αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στη βάση της Σούδας και αλλού, μέσω της στάθμευσης drones των ΗΠΑ στην Λάρισα, μέσω της στήριξης με υποδομές και έμψυχο υλικό που παρέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και μέσω του διαρκούς «αλωνίσματος» της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο.

IMG 2804


fnd01
fnd02
fnd03
fnd04
fnd05
fnd06
fnd07
fnd08
fnd09


IMG 2744

IMG 2750

kke_galliki_simaia
kke_diamartyria2
kke_diamartyria3
kke_diamartyria4



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης