Δικαστική αντιπαράθεση Εκκλησίας - Γαβρόγλου για τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας

gavroglou_ierwnymos

Αφορμή είναι ο νέος Οργανισμός του υπ. Παιδείας, από τον οποίο αφαιρέθηκε από την αποστολή του υπουργείου η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» -ήτοι, η θρησκευτική αγωγή των νέων, περιορίζοντας παράλληλα το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας - Στο ΣτΕ ο Ιερώνυμος - Τι απαντά ο Γαβρόγλου

Νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης και ειδικά με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Αφορμή για τη νέα αυτή αντιπαράθεση είναι ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Παιδείας από τον οποίο αφαιρέθηκε από την αποστολή του υπουργείου η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης». Δηλαδή, αφαιρέθηκε από την αποστολή του υπουργείου η θρησκευτική αγωγή των νέων και παράλληλα περιόρισε το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να κριθούν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018 που αφορά το νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας. Ο επίμαχος Οργανισμός καθορίζει τους σκοπούς, τους επιχειρησιακούς στόχους, τις αρμοδιότητες και την οργάνωση γενικότερα του υπουργείου Παιδείας.

Ο νέος οργανισμός στο πρώτο του άρθρο μεταβάλει την αποστολή του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το προγενέστερο καθεστώς, στο θέμα της ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης, επισημαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Στην αίτηση ακύρωσης η Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζει ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 16 του Συντάγματος η παράλειψη του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας να εντάξει την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης στους σκοπούς του υπουργείου, κάτι που υπήρχε στον προγενέστερο οργανισμό του έτους 2014 (Π.Δ. 114/2014).

Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 114/2014, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι αποστολή του υπουργείου Παιδείας είναι «η προαγωγή της παιδείας με σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Με άλλα λόγια, υπογραμμίζει η Εκκλησία της Ελλάδος, το υπουργείο Παιδείας αφαιρεί τη θρησκευτική αγωγή των νέων από την αποστολή του υπουργείου, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το Σύνταγμα η «κρατική αποστολή της θρησκευτικής εκπαίδευσης των νέων αφορά σε μείζονα βαθμό τα μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ακόμη, παραβιάζουν τόσο το Σύνταγμα, όσο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), οι διατάξεις εκείνες του νέου οργανισμού του υπουργείου Παιδείας που περιορίζουν το δικαίωμα αυτοδιοίκησης επί των εσωτερικών ζητημάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων που αυτή εποπτεύει.

Δηλαδή, διευκρινίζεται στην αίτηση ακύρωσης, οι νέες ρυθμίσεις θεσπίζουν κρατική εποπτεία και αποδίδουν αρμοδιότητες στη υπό σύσταση Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας για την άσκηση εποπτείας και συνδιοίκησης στην Εκκλησία της Ελλάδος επί θρησκευτικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων.

Έτσι όμως παραβιάζεται το δικαίωμα της θρησκευτικής αυτονομίας, σημειώνει η Εκκλησία της Ελλάδος και προσθέτει ότι οι εν λόγω διατάξεις του Π.Δ. 18/2018 είναι αντίθετες στα άρθρα 3,12 και 13 του Συντάγματος και στα άρθρα 9 και 11 της ΕΣΔΑ, καθώς παρεμβαίνουν στην διοίκηση της θρησκευτική κοινότητας (Εκκλησία της Ελλάδος και τα εποπτευόμενα από αυτήν νομικά πρόσωπα) και παραβιάζουν το δικαίωμα της θρησκευτικής αυτονομίας.

Τέλος, σημειώνει ότι η αρμοδιότητες που ανατίθενται στη νέα υπό σύσταση Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, είναι μη νόμιμες, καθώς δεν παρέχονται από καμία ειδική ή γενική νομοθετική εξουσιοδότηση.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας

Απαντώντας στην Εκκλησία της Ελλάδος, το υπουργείο επισημαίνει ότι «η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε Προεδρικό Διάταγμα, πριν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τεθεί σε ισχύ, υφίσταται έλεγχο νομιμότητας -και, φυσικά, αντισυνταγματικότητας- από το ΣτΕ».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του Παιδείας σημειώνεται ότι «εκτός αυτού, το Π.Δ. για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη ούτε ζήτησε κάποια ενημέρωση».

Ο κ. Γαβρόγλου διαμηνύει πως «ο τρόπος εσωτερικής οργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας, πάντοτε μέσα στα όρια που θέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Υποστηρίζει ωστόσο ότι «πάντως, οι αρμοδιότητες του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αρμοδιότητες που προέβλεπε ο προηγούμενος Οργανισμός του ΥΠΠΕΘ που είχε θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεως Α.Σαμαρά (ΠΔ 114/2014)».

Στην ανακοίνωσή του υπουργείου Παιδείας σημειώνεται ότι «προκύπτει, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα γιατί καταγράφεται τώρα αντίδραση;» και προστίθεται: «Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος είχε ζητήσει ενημέρωση εγκαίρως από το ΥΠΠΕΘ, για όποια θέματα επιθυμούσε, είναι βέβαιο ότι μέσω του διαλόγου θα είχαν διευκρινισθεί όλα αυτά τα θέματα χωρίς πράξεις και κινήσεις που μπορεί να διακυβεύσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας. Το ΥΠΠΕΘ σέβεται πάντοτε την αρχή των διακριτών ρόλων και υπενθυμίζει ότι το γενικότερο σύστημα που διέπει τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ορίζεται από το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο "θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία"».

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Γανυμήδης

Χα χαααααααααα! Αγωγή της θρησκευτικής συνείδησης που μας την επέβαλαν δια της βίας οι Ρωμαίοι! Ο ιουδαϊσμός είναι βουτηγμένος στο αίμα και υποκρισία, σταματήστε να μας σερβίρεται τα ληγμένα!

Γανυμήδης

"η θρησκευτική αγωγή των νέων" Αυτό το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση! Την πιό καλή αγωγή θα την διδαχθούμε απο τον αρχαίο όρκο των προγόνων μας: -Δέν θα εκλάβω ως πολυτιμότερη τη ζωή απο την ελευθερία. Δε θα ντροπιάσω τα όπλα μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου όπου κι αν ταχθώ να πολεμήσω, θα υπερασπίζω τα ιερά και όσια, μόνος η με πολλούς, την πατρίδα μου δεν θα την παραδώσω μικρότερη, αλλά μεγαλύτερη και μαχητικότερη απ᾿ όση θα μου παραδοθεί. Θα υπακούω στους ισχύοντες νόμους και θεσμούς που νόμιμα θεσπισθούν, αν κάποιος τους αναιρέσει η αμφισβητήσει, δὲν θα το επιτρέψω, θα τον πολεμήσω είτε μόνος είτε με όλους καὶ τις ιερές παρακαταθήκες των πατέρων θα τιμήσω! Εμπρός γιοί των Ελλήνων, να ελευθερώσουμε την πατρίδα και τους τάφους των προγόνων σας, τώρα είναι ο αγώνας για τα πάντα!

OΡΓΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΣΩΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ . ΔΕΚΑ ΜΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ . ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΥΒΡΙΣ , ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !! ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ! ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ ! ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ !

Εμπάργκο

Δεν μου αρέσουν τα κολλητηλίκια του Ιερώνυμου με το καθεστώς, ούτε η στάση του στο προσφυγικό. Ο πρόσφατος δήθεν πατριωτισμός του δεν με πείθει. Γι αυτό δεν πήγα καθόλου σε εκκλησία αυτό το Πάσχα. Η στάση του πρέπει να τιμωρηθεί. Ούτε ένα λεπτό στο παγκάρι όσο ο ψεκασμένος παραμένει αρχηγός της εκκλησίας!

θεσπρωτος

Δεν ειναι κολλητηλικια του Ιερωνυμου με το καθεστως.... μην πεφτεις σε πλανη ..... το αντιθετο συμβαινει , ολες οι κυβερνησεις ( βασιλιαδες , χουντα , ταχαμ δηθεν δημοκρατες , αριστεροι του κ....ου και δεξιοι ....) ολες ετρεξαν , να παρουν ευλογιες απο το παπαδαριο .....ξυπνα ....!!!!! ειμαστε δουλοι , ( οχι του θεου ...δεν ειχε αναγκη απο δουλους και αφεντες ο θεος ...) αλλα της χολερας και πανουκλας της κοινωνιας των παυλικων ρασοφορων , που ουδεμια σχεση εχουν με τον λογο του χριστου , τον οποιον επικαλουνται πως υπηρετουν .- Προσβαλουν τον Ιησου , με τις παραξεις τους . Οπως και ο τσιπρας την αριστερα ....με το εργο του ....

X

Διαχωρισμός εκκλησίας - Κράτους ΤΩΡΑ

Platonas

Εγω τρια χρονια βλεπω την αριστερη μας κυβερνηση να περιφερεται σε επιταφιους και να σηκωνει ανασταση. Το μονο που συμφωνω με την αριστερα το διαχωρισμο εκκλησιας και κρατους αλλο και σε αυτη την ιδεολογια τους αποδειχτηκαν φλουφληδες οταν ανελαβαν την εξουσια

Φιλε ....δεν

ειναι αριστεροι , με το να αυτοπροσδιοριζεσαι αριστερος ....δεν σημαινει πως εισαι αριστερος .- Αριστεροι , που οπως γραφεις .....να περιφερονται σε επιταφιους και να φιλανε τα χερια που τους κλεβουν ..... ( των παπαδων ...) με τροπο ......... ( ταματα , παγγαρια , κερια , λιβανια , εικονες που δακρυζουν, κηδειες , γαμους , βαφτισια , μνημοσυνα , αγια φωτα , τιμια ξυλα (κουτσουρα ....) περιφορες εικονων , με 1300 ευρω μισθο 2000 με τα τυχερα .... να εκμεταλευονται τους αφελεις και δειλους στο ονομα του καλου ....!!!!! και δικαιου ...!!!! θεουλη , δεν ειναι αριστεροι . ειναι υποκριτες , ψευτες .-

ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

ΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΙΣ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΦΗΝΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ

@

Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο οι μπολσεβίκοι, όπως και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Για τον ενφια που συνεχίζει και πληρώνει ο σοφός λαός πούλησε την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών του.

Οπως φαινεται

απο τα 450 δις , που μας χρεωσαν νδ και πασοκ , ετρωγες και εσυ .....τωρα εχασες το κουταλι και φωναζεις .Ας φερουν πισω τα 450 δις οι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ .....οι ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ .... και θα καταργησει ΑΜΕΣΩΣ τον ενφια , ο συριζα . εξυπναδουλες αλλου ....

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οχι μόνο στούς πολιτικούς, στρ/κους κλπ και στούς μητροπολίτες. Οταν χάσουν από το ΣτΕ τότε ας έρθει ο επόμενος. Δεν μπορεί να υπονομεύει καθε γεροπαππάς , κολλημένος πνευματικά, αλά όχι οικονομοτεχνικά τον ρόλο της εκκλησίας . Ο Γαβρόγλου σωστότατος. Τι σημαίνει «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης»;;;;;;; Δηλαδή η εικόνα της εκκλησίας είναι , αυτό που βγάζει προς τα έξω, το συμφέρον και ο στρατός ηλιθίων και βλακών κοσμικών που περιτριγυρίζουν ιερωμένους που αρέσκονται σε κολακίες με το αζημείωτο βεβαια;;;;; Και ολο αυτό θα πρεπει να είναι γαντζωμένο στο ελληνικό κράτος;;;; Στην ελληνική πολιτεία;;;;; Στη , μ΄ αυτόν τον τρόπο, λανθασμένη θρησκευτική συνείδηση του λαού;;;;;; ΟΧΙ βέβαια.... δε λέγεται αυτό πνευματικότητα.

θεσπρωτος

Ελευθερη θρησκευτικη συνειδηση ......!!!!! με υποχρεωτικη την βαπτιση και σε πολυ μικρη ηλικια .....

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Βρε [...],το γράφει το Σύνταγμα αυτο.Τώρα θα αλλάξουν με το έτσι θέλω και το Σύνταγμα;Μα δεν μπορούν νομίμως,και το ξέρουν.Αρα,τι θέλουν να κάνουν,πραξικόπημα; Εκείνο που προκαλεί το γέλιο βέβαια,εκτός από θυμό,είναι εκεί που λέει ότι όλα τα χαρτιά που υπογράφουν, τα έχουν ελέγξει ως προς τη νομιμότητα,όταν ξέρουμε ότι το ΣΤΕ έχει ακυρώσει πολλούς νόμους τους στη σειρά.

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Και όχι κατσαπλιάδων αριστερών.

Ι.

Ξέρετε το Σύνταγμα εκτός από «θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» λέει και άλλα πολλά. Επίσης: Γράφει το Δελτίο Τύπου ότι "η Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε Προεδρικό Διάταγμα πριν υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τεθεί σε ισχύ, υφίσταται έλεγχο νομιμότητας -και, φυσικά, αντισυνταγματικότητας- από το ΣτΕ". Εάν λοιπόν έγινε αυτός ο έλεγχος, τότε τι φοβάται το ΥΠΠΕΘ από την προσφυγή της Εκκλησίας; Τέλος γράφει το Δελτίο Τύπου: "το Π.Δ. για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα". Από τέτοιες συζητήσεις χόρτασε ο κόσμος. Συζητάμε με όλους αλλά αποφασίζουμε αυτό που είχαμε από την αρχή στο μυαλό μας. Αφού ο διάλογος ήταν τόσο εξαντλητικός γιατί οι υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας απέστειλαν Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο για το νέο Π.Δ. για τον Οργανισμό του Υπουργείου. Απλά πράγματα. Το ΥΠΠΕΘ ξέρει ότι το ΣτΕ έχει ήδη κρίνει αντισυνταγματικά τα νέα Θρησκευτικά και το ίδιο πιθανότατα θα γίνει και με το παρόν Π.Δ. Αλήθεια, πότε θα τοποθετηθεί το ΥΠΠΕΘ για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά; Δεν την έλαβε ακόμη επίσημα; Και κυρίως πότε και πως θα συμμορφωθεί προς αυτήν ως οφείλει;

Κόψτε τα ληγμένα...

Σταματήστε τα παραμύθια με την θρησκευτική αγωγή και τους δογματισμούς! Σήμερα οι άνθρωποι χρειάζονται κοινωνική αγωγή για την δημιουργικότητα, εργασία, οικογένεια, πατρίδα, μόνο έτσι θα χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, ρεαλιστικά και όχι με δόγματα και τις υποκρισίες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ergates

«Δουλεύαμε πάνω από 18 ώρες την ημέρα και ήμασταν εξουθενωμένοι. Από το πρωί δουλεύαμε μέχρι τα ξημερώματα της άλλης ημέρας. Δεν μας πλήρωνε, και όταν ζητήσαμε τα χρήματα μας χτύπησαν» δηλώνει ο Σαλμάν Ατζούμ, που εργαζόταν σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρισα

21
prison_korydallos_mafia

Νέα δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, η οποία φέρεται να ενέχεται σε μια ακόμη σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως ένα “σφραγισμένο” με 30.000 ευρώ συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ενός Πακιστανού, το οποίο ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποτρέψουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά και άλλα συμβόλαια που ετοίμαζε η οργάνωση

5
korydallos-768x512

Απολογήθηκαν σήμερα στην 1η τακτική ανακρίτρια και αμέσως μετά οδηγήθηκαν στις φυλακές - Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τέταρτος κατηγορούμενος που είχε κατονομαστεί από συνεργούς του ως ο τσιλιαδόρος της σπείρας

4
dna-3539309_960_720

Από την 1η Μαρτίου οι εξειδικευμένες και απαραίτητες εξετάσεις ανάλυσης DNA μέσω του Δημόσιου Συστήματος Υγείας - Αυτό προβλέπεται με την έναρξη της διαγνωστικής λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας

4721093

Η Εισαγγελία διέταξε να  διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, ενώ να συσχετιστεί η έρευνα αυτή με την ήδη υπάρχουσα ανοικτή δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων

1
lina2main

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης, αυτόπτης μάρτυρας εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε ότι είδε δίπλα στη νεκρή φοιτήτρια δύο νεαρούς να αναζητούν ένα στικάκι

2