Πανελλήνια συνάντηση Μακεδόνων στην Αμφίπολη, με ... «μηνύματα»

makedones_synantisi_1

Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων θα στείλει μήνυμα ότι είναι αντίθετη στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων – Η συνάντηση θα γίνει την Κυριακή, 20 Μαΐου κοντά στον Τύμβο Καστά 

Πανελλήνια συνάντηση Μακεδονικών Πολιτιστικών Συλλόγων με άρωμα... συλλαλητηρίων, διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, με κύριο αποδέκτη την κυβέρνηση που συνεχίζει ακάθεκτη τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, υπέρ μιας ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Πρόκειται για την 3η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 20/5/2018 στην Αμφίπολη Σερρών, κοντά στον τύμβο Καστά, με την ολόθερμη υποστήριξη του δήμου Αμφίπολης και του εκεί δημάρχου Κώστα Μελίτου.

Η κορυφαία διοργάνωση των μακεδονικών φορέων Ελλάδας και εξωτερικού, φιλοδοξεί να στείλει εκ νέου το μήνυμα εντός και εκτός συνόρων, πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είναι αντίθετη στο να συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων όπως έχει πλέον αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση.

«Θα πρόκειται για μία συνάντηση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που συμμετέχουν στην ΠΟΠΣΜ. Θα είναι μία ακόμη καλή ευκαιρία -μετά τα τελευταία δύο συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- να διατρανώσουμε oi γηγενείς Μακεδόνες την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την εδαφική ακεραιότητας της Μακεδονίας, καθώς και την αντίθεσή μας σε όσα φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ Γεώργιος Τάτσιος.

Όσον αφορά το χώρο που επιλέχθηκε, ο ίδιος επισημαίνει : «Η επιλογή της αρχαίας Αμφίπολης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Στόχος μας να συγκεντρωθούμε όσο γίνεται περισσότεροι Μακεδόνες, ώστε να στείλουμε το μήνυμα πως δεν εφησυχάζουμε» λέει ο κ.Τάτσιος.

Ήδη η ΠΟΠΣΜ απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Πολιτιστικούς Συλλόγους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη συνάντηση, μέλη της ή μη, συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.popsm.gr.


makedones_synantisi

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zos0

Ο γνωστός ποινικολόγος απέρριψε τις κατηγορίες για εκβιασμό - Τόνισε ότι ήταν άστοχος ο τρόπος με τον οποίο συνελήφθη - Υπογράμμισε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε  εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ  επέμεινε  στην αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

2
kypros_serial_killer

Ο λοχαγός serial killer δεν ανησύχησε ούτε όταν εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα στο Μιτσερό – Εμφανιζόταν σε δημόσιες εκδηλώσεις ως φωτογράφος – Οδηγήθηκε σήμερα για εξέταση σε ψυχίατρο 

4