LIVE

Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας για 6η μέρα

water

Νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ: Συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών, προβλήματα σε Εύοσμο και Κορδελιό - Έρευνα για τη διακοπή της υδροδότησης ζήτησε χθες ο εισαγγελέας - Και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές 

Σε μαρτύριο της... σταγόνας έχει μετατραπεί για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης η υδροδότηση, καθώς τα προβλήματα συνεχίζονται για έκτη ημέρα. Ανακοίνωση με την οποία δίνει νεότερη ενημέρωση σχετική με την υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, εξέδωσε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΥΑΘ.

Αυτήν την ώρα ωστόσο συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, στις οποίες τα προβλήματα υδροδότησης θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μετά τις 3 μ.μ. Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χτες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού έχει εξομαλύνει την υδροδότηση.

Επίσης, η ΕΥΑΘ ενημερώνει ότι προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Αγίου Παύλου, μέρος του δήμου Συκεών και το Επταπύργιο, θα διακοπεί η υδροδότηση σε τμήμα των Συκεών (η περιοχή κάτω από το Άλσος Συκεών) από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κανονικά συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό, απαραίτητο για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πολεοδομικού.

Αυτήν την ώρα ωστόσο συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, στις οποίες τα προβλήματα υδροδότησης θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μετά τις 3 μ.μ. Στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χτες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού έχει εξομαλύνει την υδροδότηση.

Επίσης, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Αγίου Παύλου, μέρος του δήμου Συκεών και το Επταπύργιο, θα διακοπεί η υδροδότηση σε τμήμα των Συκεών (η περιοχή κάτω από το Άλσος Συκεών) από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ.

Προβλήματα σε άλλες, επιμέρους περιοχές σχετίζονται με υπερβάλλουσες καταναλώσεις (πλύσιμο μπαλκονιών, αυτοκινήτων κ.λπ.), οι οποίες δεν επιτρέπουν να φτάσει το νερό σε όλους τους καταναλωτές και κυρίως σε ψηλούς ορόφους, με θέματα πιέσεων και υψομετρικών διαφορών, αλλά και με τοπικές διαρροές που οφείλονται στις πολύωρες διακοπές. Για τις περιπτώσεις αυτές κι εφόσον προβλήματα εμφανίζονται σε μεμονωμένες οικοδομές, συνιστάται οι καταναλωτές να επικοινωνούν με το call center της εταιρείας (11124), ώστε να ενημερώνονται τα συνεργεία της περιοχής και να διενεργούν ελέγχους.

Η θολότητα που παρατηρείται είναι αναμενόμενη μετά από πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται οι καταναλωτές να αφήνουν για λίγο τη βρύση ανοιχτή».


Κόβουν και το ρεύμα 

Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ορισμένες περιοχές της πόλης θα μείνουν και χωρίς ρεύμα!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

- Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ - ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ καθώς και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

- Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται απο τος οδοής:Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα. 

Την ίδια ώρα την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού.

Ζήτησε να διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα. Από τη μία για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την υδροδότηση της πόλης για πέντε ημέρες και από την άλλη για την εξέταση της ροής κονδυλίων στην ΕΥΑΘ για έργα συντήρησης του δικτύου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σε δύο κατευθύνσεις: Αρχικά να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων.

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων, δηλαδή ψάχνει εάν δόθηκαν χρήματα για τέτοια έργα και αν δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Ξεκίνησε η τροφοδοσία νερού από την Αραβησσό

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε χθες η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο οποίος βρέθηκε στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου μαζί με την διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου και τεχνικούς της εταιρίας.

Ο κ. Κρεστενίτης σημείωσε ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη με τη Νοτοπούλου

Ενέργειες, προκειμένου να ανακουφιστούν προσωρινά περιοχές που αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας, από τότε που ξεκίνησε η βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, μέχρι δηλαδή, να καθαρίσει από τη «θολότητα» το νερό που έρχεται από την Αραβησσό, στα επιτρεπόμενα όρια, για να προστεθεί και αυτό στο δίκτυο της πόλης, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη, στο Διοικητήριο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας του γραφείου του πρωθυπουργού Κατερίνα Νοτοπούλου στο Διοικητήριο, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, του προέδρου της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και δημάρχων του κεντρικού δήμου και του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Όπως έγινε γνωστό, τα προβλήματα στην ομαλοποίηση της υδροδότησης περιοχών της Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, παρά την αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό που τροφοδοτεί το δίκτυο από τις πηγές της Αραβησσού, «μέχρι να πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από την Αραβησσό» και να φτάσει στα επιτρεπτά από τη νομοθεσία όρια και να διοχετευτεί στην πόλη.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή θα εξομαλυνθεί το επόμενο διάστημα, χωρίς να μπορούμε με ακρίβεια να προσδιορίσουμε πότε, δηλαδή, ότι θα πέσει η θολότητα του νερού που έρχεται από τη Αραβησσό, έτσι ώστε να μπορεί να δοθεί και αυτό στην πόλη» δήλωσε εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γ. Κρεστενίτης.

Ο κ. Κρεστενίτης τόνισε ότι εφόσον δεν αποκατασταθεί γρήγορα η καταλληλότητα του νερού - που αφορά το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας που παρέχεται στην πόλη - έχει προγραμματιστεί να γίνουν διακοπές υδροδότησης σε περιοχές που είχαν νερό όλες αυτές τις μέρες - που θα ξεκινήσουν στις πέντε σήμερα το απόγευμα, για ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο - ώστε να πάρουν νερό άλλες περιοχές.

Το νερό που έρχεται από την Αραβησσό παροχετεύεται προς στιγμή στο χείμαρρο του Δενδροποτάμου, ενώ παρακολουθείται συνεχώς από το εργαστήριο του πόσιμου νερού της ΕΥΑΘ και μόλις αυτό καθαρίσει στο επίπεδο των ορίων ασφαλείας και ποιότητας, που προβλέπει η νομοθεσία, θα δοθεί στην πόλη.

«Εφόσον βέβαια αποκατασταθεί η παροχή από την Αραβησσό, αυτό το πρόγραμμα θα ανασταλεί στην εφαρμογή του» είπε ο κ. Κρεστενίτης. «Η θολότητα συνεχώς μειώνεται, αλλά δεν έχει φτάσει στα επιτρεπόμενα όρια να χαρακτηριστεί πόσιμο νερό και να δοθεί στην πόλη» πρόσθεσε ο κ. Κρεστενίτης.

Εξερχόμενοι από τη σύσκεψη η υφυπουργός Μ. Κόλλια - Τσαρουχά και οι δήμαρχοι δήλωσαν ότι δεν είναι στην παρούσα στιγμή η ώρα αναζήτησης των ευθυνών και προέχει η επίλυση του προβλήματος, ωστόσο κάποιοι δήμαρχοι άφησαν αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης από την ΕΥΑΘ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (43)

δεν ειμαι robot

αμα υπαρξει προβλημα με το αποχετευτικο συστημα τοτε θα εισαστε για κλαματα...θα λιποθυματε από τη βρωμα και τη δυσωδια κυριολεκτικως στη Θεσσαλονικη...

περιεργο

αξια τοσα λεφτα που παιρνανε καθε 2 μηνες, απο εκατομυρια λογαριασμους, και πηγαιναν στην συντηρηση ε?...

Αλέξιος Τσε Γκεβάρας Μεγκάλο Ηγκέτη Τσίπρας

Ρε νούμερα, μέχρι τις εκλογές θα έχετε και νερό και ηλεκτρικό. Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη!

ΤΘ

Δεν πειράζει. Το 2020 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το Euro Pride. Δηλαδή όλο το αδελφάτο της Ευρώπης. Θα έχει χτίσει ως τότε και το μουσείο του ολοκαυτώματος. Τι άλλο θέλετε και γκρινιάζετε. Αμάν πια. Αχάριστοι ε αχάριστοι.

Αντώνης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσίπρας φταιει για όλα. Τέλος

Εσύ πήγαινε...

Να θαυμάσεις τους σταθμούς του μέτρο που είναι έτοιμοι. Έχει δώρο απο την Νοτοπουλου και μπάρα σανού!!!

Και να μη φταίει για όλα ο Τσίπρας όμως...

μετά από μια σχεδόν βδομάδα χωρίς νερό σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, μάλλον ο πρωθυπουργός φέρει την τελική ευθύνη...

Μου θέλετε και νερό, ρε μπουγατσόφατσες;

Ρε, εμείς είμαστε Αθήνα! Δεν είμαστε βλάχοι απ'τον βορρά! Ως εκ τούτου και το όνομα των Σκοπίων θα δώσουμε στους Σκοπιανούς και θα σας κάνουμε να πείτε το νερό νεράκι! Παλιοπαοκτσήδες, τώρα θα δείτε τι θα πεί Αθήνα ρε! Παίξτε μπουζούκι ρε για μας, να φύγουν τα κουνούπια, ρε παλιοβλαχαδερά! Παίξτε μπουζούκι! Έξω οι βλάχοι απ'την Αθήνα πάντως!

Φώτης

Εντάξει, δεν φταίει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση, μην θυμώνεις σύντροφε! Είναι φανερό ότι την ευθύνη φέρει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης!

Θανασης

τι θα γινει ρε παιδια με το νερο? δεν μπορω να γεμισω την πισινα μου

kyriakos

Πάντως αν είναι να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, το να έχεις αντιπροσώπους σαν τον Λούλη και το τουρκοποντιο αντιδραστικό στοιχείο, είναι σημάδι ότι έχεις ιδιαίτερη βλακεία. Η Αθηναϊκή είναι αλλιωτικη άλλα και η Θεσσαλονικη είναι πρώτης τάξεως.

Λούλης

Αν ήταν στο χέρι μου θα σου το χρέωνα τετραπλάσια τιμή το νερό. Θα σε έστρωνα όμορφα εγώ. Καλοπερασάκια.

Montazieros

Ρε μην είστε γκρινιάρηδες. Στην Αφρική σε κάποιες περιοχές πηγάδια ανοίγουν τώρα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουν οι Μαο Μαο? Να ρίξουν την κυβέρνηση? Εμείς έχουμε αγωγό, βρύσες, ποτήρια, κάνατες, νεροχύτες, Σπίρτζη, κομπλέ είμαστε. Σε κάνα μήνα θα έρθει και το νερό. Δουλεύει νυχθημερόν η Νοτοπούλου και είναι σε πολύ καλό δρόμο. Άιντε αχάριστοι!

οχι

βεβαια.τους βλεπουμε τους ανθρωπους που παλευουνε καθημερινα με τις αρκουδες,για μας.Με το αζημιωτο βεβαια.Κι ας ειναι ο μισθος του ανεργου 100 ευρω στα 50 χρονια.Τι (σου λεει),θες να φας??Τραβα στη θεια σου.Παλιοτεμπελη.

Elis

Όλοι εσείς που μιλάτε για ΣΥΡΙΖΑ κτλ, δηλαδή αν είχαμε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα θα είχε λυθεί άμεσα η δεν θα είχε συμβεί καν? ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι που έφεραν τα προβλήματα στην Ελλάδα, που κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα απλά προσπαθεί να τα λύσει (άσχετα που η προπαγάνδα κυριαρχεί εναντίων του)? Ζώα!

kounelis

Δεν θα είχε συμβεί καν, απόδειξη ότι δεν συνέβη ποτέ άρα μάλλον εσύ είσαι το ζώον...

Μπράβο συντροφε πες τα....

Για ότι γίνεται όταν κυβερνούν οι "άλλοι" θα φταίνε οι "άλλοι" και για ότι γίνεται όταν κυβερνάμε εμείς, πάλι οι "άλλοι" θα φταίνε!!!

Απλυτε

Θα φαει μαύρο το κόμμα σου κομματοσκυλο κουμμούνι που δε θα το πίστευεις.

Ρε φιλε

Οκ να εισαι γιδι το καταλαβαινω αλλα επειδη βρωμας τωρα απο την απλυσιά πανε πλυσου και ξαναελα. Α και που'σαι; τα εικοσι σεντς μην ξεχασεις να εισπραξεις για την εξυπναδα

ΚΑΚΙΩΝ

Καταραμενη τυραννια. Κατασκευασε το 1973 αγωγο και δεν αντεξε πανω απο 45 χρονια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης