Κονδύλι ενός εκατ. ευρώ για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό

Κονδύλι ενός εκατ. ευρώ για τις τσούχτρες στον Κορινθιακό

Θα τοποθετηθούν ειδικά δίχτυα που θα κρατούν μακριά από τις ακτές τις τσούχτρες, αλλά και τα σκουπίδια

tsouxtres30
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε η ένταξη του έργου «Προστασία Κολυμβητικών Περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών Λουτρακίου, Σχίνου και Λίμνης Βουλιαγμένης, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη» με προϋπολογισμό 1.000.000€, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018.

Το Proto Thema. Gr με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ ειχε αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο χρόνια στις θάλασσες του Κορινθιακού από την επέλαση των μεδουσών, φαινόμενο που όπως διαπιστώνεται, δεν έπαψε να υφίσταται ακόμη και κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Ο τουριστικός οργανισμός Λουτρακίου και ο δήμαρχος της πόλης, μαζί με άλλους φορείς και παράγοντες, είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό την πολιτεία για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην τοπική οικονομία , ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς διαφορετικά οι τουριστικές επιχειρήσεις κινδύνευαν με αφανισμό.

Τωρα αναμένεται να ανακοινωθεί η προκύρηξη σχετικού διαγωνισμού για τις εταιρίες που θα ενδιαφερθούν να προμηθεύσουν τους παραθαλάσσιους δήμους με τα ειδικά δίχτυα, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η τοποθέτησή τους.

Τα ειδικα αυτά δίχτυα δεν θα κρατήσουν μακριά μόνο τις μέδουσες, αλλά και καθε λογής σκουπίδι, κάνοντας τις θαλάσσες του Κορινθιακού ιδανικές για κολύμπι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης