ΚΑΣ: «Πόρτα» στο BBC για το Σούνιο, αλλά δίνει στον Κωστέτσο το Ηρώδειο!

bb_mak1

Την ώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν χορηγεί στο BBC άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, παραχωρεί στον Έλληνα σχεδιαστή την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για επίδειξη μόδας το Σάββατο

Την ίδια ώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν χορηγεί στο BBC άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, παραχωρεί στον σχεδιαστή Βασίλειο Κωστέτσο την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, επίδειξη μόδας.

Η απόφαση του ΚΑΣ της περασμένης Τρίτης, 27 Μαρτίου, περί μη χορήγησης άδειας στην εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ «The Little Drummer Girl», στο πλαίσιο γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Η αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου στις 12 Απριλίου στηρίχτηκε στην άποψη ότι τα γυρίσματα θα δυσχέραιναν υπέρμετρα την λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε περίοδο αιχμής με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την συγκεκριμένη απόφαση.

Πριν από μερικές ώρες, όμως, αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, με την οποία εγκρίνεται το αίτημα “της εταιρείας 'ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ', α) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της πλατείας έμπροσθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και της κλίμακας ανόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στις 31 Μαρτίου 2018 και β) για την φωτογράφηση και κινηματογράφηση της εν λόγω εκδήλωσης”.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ προ δεκαπενθημέρου, “όλες οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρές, αυτομεταφερόμενες και να μην εδράζονται με κανενός είδους στήριξη τόσο στην πλακόστρωση της πλατείας όσο και στην περιοχή της κλίμακας”. Μάλιστα, θα πρέπει να “δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υποστούν φθορές τα χαμηλά κατάλοιπα του υποσκηνίου στο βόρειο τμήμα της πλατείας”.

Όσον αφορά στον ακριβή χώρο που θα στηθεί η πασαρέλα, αλλά και τα καμαρίνια των μοντέλων, στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι θα πρέπει "να τοποθετηθεί διακριτικό υλικό σήμανσης της εκδήλωσης στην εκκίνηση της κλίμακας και στο δυτικό πέρας της πλατείας, χωρίς την αναγραφή άλλων διαφημιστικών επωνυμιών, ενώ η περιοχή να οριοθετηθεί προσωρινά (έναρξη κλίμακας από τον αρχαιολογικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δυτική απόληξη πλατώματος) για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με φορητή περισχοίνιση ελαφρού και διακριτικού τύπου. Το αυτοστήρικτο πάνελ με το λογότυπο της διοργάνωσης να μην ξεπερνά τα 1,80μ. ύψος".


pd_1
pd_2
pd_3
pd_4

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Δεν σκανε φακελακια οπως ο Κωστετσος

Οι αγγλοι δεν ηξεραν και φαγανε πορτα

Κρατάει χρόνια αυτη η κολόνια...

Απο τον β' παγκόσμιο πόλεμο οι αριστεροί ήταν εχθρικοτατοι κατα της Αγγλίας και σαφέστατα υπέρ πρώτιστα των Σοβιετικών αλλά και των ναζιστών του Χιτλερ, καθότι φασιστες και οι ίδιοι.

Τζανακόπουλος

Σοβιετική αποικία.

Αριστερός

Ένα απέραντο αριστερό τρελάδικο δημοσίων υπαλλήλων.

Digging for Britain

Tο KAΣ ζεί στον 19ο αιώνα. Οι παραγωγές του Digging for Britain θα πρέπει να διδάσκονται στα πανεπιστήμια πριν την κατάληψη της ημέρας από το αναρχικό γκρούπ της εβδομάδος. Η Ελλάδα έχει καταλήξει ένα αριστερό τρελάδικο.

Αμερική

Προτιμώ αμερικανική τηλεόραση, σαν αυτά τα κανάλια του νότου όπου μαύροι πάστορες δηλώνουν πως μιλάνε καθημερινά με τον Mωυσή στο σαλόνι τους και τα πλήθη από κάτω τσιρίζουν ασταμάτητα.

Έλα

μωρέ BBC, θα το κάνει η ΕΡΤ (το ελληνικό BBC δηλαδή)

ΤΟ ΚΑΣ

Το ΚΑΣ δεν έδωσε το Ηρώδειο, έδωσε την πλατεία έξω από το Ηρώδειο. Η οποία είναι μια απλή πλατεία. Δεν είναι καν αρχαιολογικός χώρος. Το Ηρώδειο από την πλατεία δεν φαίνεται. Βλέπεις τον τοίχο πίσω από την σκηνή βλέπεις.

Βασίλης

Ναι, έχω μείνει 5 χρόνια Αγγλία και το διαβάζω καθημερινά. Ποιοτικά ντοκυμαντέρ αλλά και άφθονη προπαγάνδα αν πχ είσαι κακός Σέρβος κλπ. Επειδή βάζει έναν Attenborough τα ισοπεδώνουμε όλα;

Ανεγκέφαλοι;;;

Τον μισθό τους τον πληρώνουν οι Βρετανοί τουρίστες ή οι τουαλέτες του Κωστέτσου;;;;;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης