ΚΑΣ: «Πόρτα» στο BBC για το Σούνιο, αλλά δίνει στον Κωστέτσο το Ηρώδειο!

ΚΑΣ: «Πόρτα» στο BBC για το Σούνιο, αλλά δίνει στον Κωστέτσο το Ηρώδειο!

Την ώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν χορηγεί στο BBC άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, παραχωρεί στον Έλληνα σχεδιαστή την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού για επίδειξη μόδας το Σάββατο

bb_mak1
Την ίδια ώρα που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) δεν χορηγεί στο BBC άδεια κινηματογράφησης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, παραχωρεί στον σχεδιαστή Βασίλειο Κωστέτσο την πλατεία μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, προκειμένου να πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο, επίδειξη μόδας.

Η απόφαση του ΚΑΣ της περασμένης Τρίτης, 27 Μαρτίου, περί μη χορήγησης άδειας στην εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ «The Little Drummer Girl», στο πλαίσιο γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς μικρής διάρκειας του BBC, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Η αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου στις 12 Απριλίου στηρίχτηκε στην άποψη ότι τα γυρίσματα θα δυσχέραιναν υπέρμετρα την λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου σε περίοδο αιχμής με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, αλλά και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να εκφράζουν δημόσια τη δυσαρέσκειά τους για την συγκεκριμένη απόφαση.

Πριν από μερικές ώρες, όμως, αναρτήθηκε στην “Διαύγεια” η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, με την οποία εγκρίνεται το αίτημα “της εταιρείας 'ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ', α) για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης της πλατείας έμπροσθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού και της κλίμακας ανόδου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας στις 31 Μαρτίου 2018 και β) για την φωτογράφηση και κινηματογράφηση της εν λόγω εκδήλωσης”.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ προ δεκαπενθημέρου, “όλες οι υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν να είναι ελαφρές, αυτομεταφερόμενες και να μην εδράζονται με κανενός είδους στήριξη τόσο στην πλακόστρωση της πλατείας όσο και στην περιοχή της κλίμακας”. Μάλιστα, θα πρέπει να “δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην υποστούν φθορές τα χαμηλά κατάλοιπα του υποσκηνίου στο βόρειο τμήμα της πλατείας”.

Όσον αφορά στον ακριβή χώρο που θα στηθεί η πασαρέλα, αλλά και τα καμαρίνια των μοντέλων, στην υπουργική απόφαση προβλέπεται ότι θα πρέπει "να τοποθετηθεί διακριτικό υλικό σήμανσης της εκδήλωσης στην εκκίνηση της κλίμακας και στο δυτικό πέρας της πλατείας, χωρίς την αναγραφή άλλων διαφημιστικών επωνυμιών, ενώ η περιοχή να οριοθετηθεί προσωρινά (έναρξη κλίμακας από τον αρχαιολογικό πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δυτική απόληξη πλατώματος) για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή της εκδήλωσης με φορητή περισχοίνιση ελαφρού και διακριτικού τύπου. Το αυτοστήρικτο πάνελ με το λογότυπο της διοργάνωσης να μην ξεπερνά τα 1,80μ. ύψος".


Κλείσιμο
pd_1
pd_2
pd_3
pd_4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης