Αδριανούπολη: Ένσταση των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών για την απόρριψη αποφυλάκισης

zxdbndfgn

Ενώ ο Ερντογάν συνέδεσε την υπόθεσή τους με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο νεο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27η μερα στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 οι συνήγοροί τους.

Οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.

Αν βέβαια η απόφαση του άλλου δικαστηρίου σήμερα είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο.

Το χτεσινό αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια και πάλι αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Νέες δηλώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.

«Εγώ δεν είμαι υπεράνω του νόμου στην Τουρκία. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση της τουρκικής δικαιοσύνης» τόνισε και συνέδεσε έμμεσα το θέμα των της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το θέμα της μη παράδοσης των 8 Τούρκων στην Τουρκία.

Παράλληλα, σήμερα είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία των οικογενειών με τους δύο κρατούμενους, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το επισκεπτήριο στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο Ερντογάν βάζει στο ίδιο «καλάθι» τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

«Βόμβες» Ερντογάν για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο οποίος μέσα από τις δηλώσεις του στέλνει το έμμεσο μήνυμα ότι αν δεν πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 δεν πρόκεται να δώσει πίσω τους Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου φιλοξενούνται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Hurriyet» με άρθρο που τιτλοφορείται: «Δεν είμαι υπεράνω της τουρκικής δικαιοσύνης».

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν, εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα ειναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς, δε συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, ενώ τους ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη της άμεσης αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτών», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του, τις οποίες έκανε σε τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών

Αν είναι ποτέ δυνατόν υπαξιωματικός που φέρει την ένδοξη πουλάδα των αλεξιπτωτιστών-καταδρομών να πιαστεί αιχμάλωτος απο μογγόλια... Κανένας έλληνας καταδρομέας δεν κατεβάζει όπλο ΠΟΤΕ

ΙΩΝ

Οι έλληνες στρατιωτικοί πληρώνουν τα σπασμένα του κ.Τσίπρα, δηλαδή, βρήκαν το μπελά τους για την υπόσχεση που έδωσε στον κ.Ερντογάν για τους οκτώ τούρκους και την οποία δεν τήρησε. Η σύλληψή τους, λοιπόν, αποτελεί για τον κ.Ερντογάν τη χρυσή ευκαιρία για να βγάλει το άχτι του έναντι του έλληνα πρωθυπουργού, τον οποίο θέλει να ταπεινώσει. Ο κ.Π.Καμμένος ευρισκόμενος σε πλήρη ταύτιση με τον πρωθυπουργό παίζει το ρόλο του λαγού όταν μιλάει για ομήρους, καθόσον παρασκηνιακά ψάχνουν τρόπους παράκαμψης της δικαιοσύνης για την εύρεση λύσης με το δυνατόν λιγότερο κόστος για την κυβέρνηση (αμοιβαία ανταλλαγή). Συνεπώς, εάν δεν περπατήσει αυτή η λύση, τότε δυοίν θάτερον για τα στελέχη μας ή θα αφεθούν ελεύθερα με την προϋπόθεση ότι ο κ.Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στον κ.Ερντογάν και θα του δώσει εξηγήσεις για την μη τήρηση των υπεσχημένων ή θα σαπίσουν στις φυλακές της Τουρκίας.

Αγύριγο κεφάλι

Oι Άνθρωποι ΔΕΝ ανταλλάσσονται!____Μία και ΚΑΙΡΙΑ είναι η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ εναντίον της Τουρκίας. _______Ότι με άλλοθι την ..."Δικαιοσύνη" της κρατάει ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΜΗΡΟΥΣ 2 Έλληνες στρατιωτικούς και 25 ημέρες μετά την σύλληψη τους ΨΑΧΝΕΙ μήπως και βρει "ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ" εναντίον τους γιά να δικαιολογήσει την ΟΜΗΡΙΑ τους!_________Εδώ έχουμε ΜΟΝΟ ωμή καταπάτηση ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!____Nα ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ γιά τούτο η Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ! (Και ας πάει ΕΚΕΙ τις "κατηγορίες" που ίσως ...βρει!..). Έπρεπε αυτό να είχε ΓΙΝΕΙ ήδη._______Και να είναι ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ ο λόγος της Ελλάδας και ΟΧΙ ...Παρακλητικός!..__________Οι ...Παρακλητικοί Κανόνες ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!.. 'Έλαβον ΤΕΛΟΣ!..

geohje

TEΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΜΗΡΙΑ ! ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ . ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ !

Κάνετε λάθος...

... δεν συνέδεσε ο Ερντογάν την υπόθεση με αυτή των 8 τούρκων αξιωματικών. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ το κάναμε. Οταν λέμε "ΕΜΕΙΣ" εννοούμε τα σκουπίδια που οι ανώριμοι, απολίτικοι, ηλίθιοι έλληνες (δηλ. η μειοψηφία του 18%) επέλεξαν για να τους κυβερνήσουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diodia-kinisi-ena

Με χαμηλές ταχύτητες γινόταν όλο το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας - Ανάσχεση και καθυστερήσεις στο ύψος των Μεγάρων - Πάνω από 100.000 αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Αθήνα μέχρι τις 9 το βράδυ

21
fotia-nixta

Kαίει δασική περιοχή με πουρνάρια και βελανιδιές σε ορεινή και δύσβατη περιοχή  - Αισιόδοξοι οι πυροσβέστες ότι θα την ελέγξουν γρήγορα

samos-neos-basket

Τραγική φιγούρα ο πατέρας του: Έκανα εγώ μπάι πας και δεν κάναμε τις ετήσιες εξετάσεις του Νίκου για την υπερτροφία του μυοκαρδίου που είχε - Ο 20χρονος πεσμένος στο έδαφος του γηπέδου περίμενε μιάμιση ώρα το ασθενοφόρο, που ήρθε από την άλλη πλευρά του νησιού 

7